uitzaaingen in de lever

  • #1

    mijn vader heeft maandag het bericht gekregen dat hij uitzaaingen in de lever heeft zitten hij is een half jaar geleden geopereerd aan een tumor bij de galwegen.die is toen verwijderd en er waren geen uitzaaingen dus hoefde geen nabehandeling.Het was een verschrikkelijke zware operatie waar hij met moeite weer boven op kwam.En nu weer dit.ze konden niets meer voor hem doen en wilde hij graag thuis sterven.Daar ligt hij nu te wachten...mijn vraag is gaat dit lang duren en kan hij nog veel pijn krijgen?Hij zegt steeds te hopen dat hij nog een paar maanden bij mijn moeder mag zijn.wie weet hier iets van?

    Reageer
    #2

    hi Willy,
    in de eerste plaats heel veel sterkte.
    een prognose geven is altijd moeilijk, daarom doen artsen dit niet graag.
    soms denk je dat het nog een paar maanden mag duren en is iemand in een paar weken weg.
    een andere keer geef je iemand een paar weken en leeft hij nog maanden.
    mijn nichtje heeft na uitzaaing lever nog een half jaar geleefd, mijn zwager 6 weken.
    galwegen zitten dicht b.d.lever dus vaak is het uitgezaaid, ook al is het nog niet helemaal zichtbaar.
    toevallig heeft mijn zwager dit een paar jaar geleden gehad, dus dit kan ik misschien als voorbeeld nemen: hij heeft geen pijn gehad, dat moet je zien te voorkomen, er zijn goede morfine pleisters tegen pijn en ongemak.
    helaas heeft hij van diagnose tot overlijden, precies 6 weken gehad, waarin wij nog veel samen hebben kunnen doen tot aan de laatste week.
    praat dus veel met je vader, vraag en zeg alles wat je wil en laat hij in ieder geval snel alles omtrent zijn wensen bij overlijden regelen.
    wens jullie heel veel sterkte, Brenda

    Reageer
    #3

    Kankerpatiënten met leveruitzaaiingen onvoldoende doorverwezen

    Kankerpatiënten met uitzaaiingen in de lever profiteren onvoldoende van de toegenomen kwaliteit van leveroperaties. De afgelopen jaren zijn de operaties waarbij deze uitzaaiingen worden verwijderd, sterk verbeterd. Het aantal doorverwijzingen van kankerpatiënten blijft hierbij achter.

    Darmkanker staat in de top vier van de meest voorkomende kankersoorten in Nederland. Per jaar krijgen 12.000 Nederlanders te horen dat ze darmkanker hebben, in veel gevallen met uitzaaiingen in de lever. Operaties voor het verwijderen van deze uitzaaiingen zijn in de loop van de jaren steeds succesvoller geworden. Zo toont onderzoek van het UMC Utrecht aan dat dankzij nieuwe combinaties van chemotherapie en chirurgie mensen met uitgezaaide dikkedarmkanker langer leven. Toch lijken patiënten van deze vooruitgang onvoldoende te profiteren, omdat ze van hun behandelaar geen doorverwijzing voor een operatie krijgen.

    Bron: http://www.nfk.nl/nieuws/recent_nieuws/_pid/content1/_rp_content1_elementId/1_343270

    Reageer
    #4

    En in welk ziekenhuis worden de leveroperaties gedaan na uitzaaiing in de lever?

    Reageer
    #5

    o.a. in het AZU te Utrecht.
    Brenda

    Reageer
    #6

    Het Azu heet tegenwoordig het UMCU.

    Reageer
    #7
    • Mijn moeder heeft vorig jaar borstkanker gehad en amputatie. Nu jaar later uitzaaien in de lever van de borstkanker ze heeft nu 1 lichte gemo gehad en is daar door nu bedligen gaat nu steeds slechter de prognose dat ze ons snel zal onvallen binnen 1 a 2 wk.
    Reageer
Reageer op: uitzaaingen in de lever


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief