bult onder oksel, kanker?

  • #1

    Ik heb op internet het een en ander erover gelezen en ik wil even mijn verhaal doen hier.
    Een paar maanden heb ik een bultje onder mijn oksel.
    Nou ben ik 2 weken ermee naar de huisarts gegaan en die vertelde me dat het een lymfeklier is die reageert op een ontsteking in mijn lichaam.
    Maar ik ben niet ziek ofzo, wel heb ik een maand geleden een week 3 rare plekken op me benen gehad, waarvan 1 dik werd, dat had ik ook verteld aan de huisarts, maar ben bang dat ik hem daardoor op een verkeert spoor heb gebracht.
    De bult onder mijn oksel zit er nu nog steeds en als ik zo op internet lees, hoort een dikke lymfeklier gevoelig te zijn, maar ik voel helemaal niets, geen pijn, geen irritatie nee niets.
    Verder ben ik in de 2 maanden tijd 2 kilo afgevallen, ok ik ben nu druk bezig met het verbouwen van me huis, maar de laatste anderhalf week ben ik wat meer gaan eten maar dat lijkt niet te helpen.
    Me beide opa’s zijn overleden aan darmkanker (de een was op dieet en dacht dat het gewichtsverlies daarvan kwam) dus ik wil het verlies aan gewicht niet 1,2,3 toeschrijven aan het meer actief bezig zijn.

    Maar goed, ik zit ondanks de diagnose er nog steeds mee dat het toch wat anders kan zijn (kwaadaardig gezwel) en heb voor donderdag een nieuwe afspraak gemaakt met de huisarts.

    Zijn er mensen die misschien weten wat het kan zijn? Of tips voor me 2e bezoek (voel me wat opgelaten om er weer heen te gaan) maar ik wil gewoon zeker weten dat het niets ernstigs is en wil eigenlijk een controle op kanker.

    Reageer
    #2

    de kans dat het kanker is, is klein, maar het kan helaas wel.. Heb je nog andere klachten? Moe, veel slapen? Inderdaad afvallen mag ook niet, maar misschien was je erg druk met verbouwen.
    Vaak speelt zo'n lymphklier op na een infectie. Is er bloed getest, was het bezinksel hoog?
    Ik begrijp dat je meer zekerheid wil, maar zo'n lymphklier halen ze meestal pas weg als hij na een paar weken nog niet weg is.
    Zelf heb ik het een aantal keren in mijn leven gehad en ik begrijp dan ook goed dat je nu ongerust bent. Praat hierover met de dokter!
    De dokter zal je bij twijfel doorsturen voor een bioptie. Sterkte, Brenda

    Reageer
    #3

    Hallo Brenda,

    Die bult heb ik minstens 2 maanden en verder heb ik geen klachten, ik slaap normaal
    Bij me vorige bezoek ging de huisarts alleen voelen, dus geen tests gedaan
    Laatste week eet ik wat meer omdat ik maar bleef afvallen, dus ik dacht dat ik wel wat aangekomen zou zijn,maar in was juist een halve kilo afgevallen in die periode, toen schrok ik wel…..

    Reageer
    #4

    2 maanden geleden kreeg ik een ontsteking aan mijn tepel, hele borst deed pijn en opgezette klier in oksel deed ook pijn heb hiervoor een antibiotica kuur voor gehad en de infectie en de pijn ging weer over, klier in oksel deed ook geen pijn meer, alleen schijnt het zo te zijn dat die klier nog heel lang opgezet kan blijven ook al doet die geen pijn meer en er geen infectie meer is.

    Reageer
    #5

    Nou mensen... ik heb er een half jaar me gelopen. Bultje onder mijn oksel werd steeds groter. Ontdekking voor de kerst... Ik d8 ik laat miin kert er niet door verpesten... Tot de paas.. Ik d8 ik laat mijn paasdagen er niet door verpesten. Ben naar de dokter gegaan uiteindelijk. En wat denk je? Hij pakte het bultje beet.. en het bleek een talgklier. Er kwam een rare lange sliert uit. Is te proberen! ik heb het nu dus vaker. Gewoon beetpakken en proberen uit te knipen. Scheelt een half jaar lang stresss... Ik hoop nu dat ik een aantal mensen help.... En ander! Gewoon heen gaan. De dokter zei: al het wel ies anders was geweet wa je misschien te laat geweest. Ik ging huilend weg, maar gelukkig van geluk!

    S6!

    Reageer
    #6

    hoi pb2, en anderen

    ik kan me een btj verplaatsen in jouw situatie..

    Het maakt je een beetje bang als er in je familie ook kanker voor komt, in mijn geval is mijn moeder aan borstkanker overleden.

    3 maanden terug kreeg ik ook last van een, balvormige bult? onder mijn oksel..het deed vrijwel geen zeer als je er aan voelde, alleen met bepaalde bewegingen voelde ik het, alsof er een dikke naad van je shirt tussen je arm zit..
    mijn huisarts had mij al eens verteld, dat kanker geen pijn deed, dus was al lichtelijk bezorgt..daarna kreeg ik ook bij mijn sleutelbeen een bultje die ik kon bewegen.
    mijn arm voelde ondertussen aan alsof ik last van spierpijn had o.i.d..als je erover streek leek het als een blauwe plek te voelen, de bult onder de arm deed nog steeds geen zeer. maargoed ik naar de huisarts.
    vroeg ze idd of ik ergens anders een plekje wondje had..enja op mijn vinger had ik een wondje dat nog niet helemaal genezen was...
    ze constateerde een infectie, waardoor mijn klieren waren opgezet. anthibiotica en 1,5 week later was alles verdwenen.plekje op mijn vinger en de klieren en pijnlijke arm.
    ik stond er raar van te kijken, maar wellicht hebben de plekken op je been er ook mee te maken gehad, misschien is er vuil door de verbouwing ingekomen, en heeft t misschien even geduurt voordat het er zo uitkwam.
    Wens je sterkte, en hoop dat het dit is.

    groetjs Denise

    Reageer
    #7

    Hallo,

    Ik heb al een tijdje last van pijn onder mijn oksel. Als ik er aan voel dan voelt het aan alsof ik een blauwe plek heb. En af en toe voel ik een enorme pijn alsof iemand er met een mes insteekt. Ik krimp dan ook helemaal ineen van de pijn. Het maakt ook iet uit wat ik op dat moment doe of ik nu sta of lig. Ben uiteindelijk naar de huisarts geweest en die zei mij dat het gewoon spierpijn was wat waarschijnlijk bij mijn rug vandaan kwam. Kan dit of is het beter om voor een second opinion naar een andere arts te gaan.

    Reageer
    #8

    Nou ik heb ook weleens erge spierpijn gehad maar nog nooit dat ik ervan in elkaar krimp, ik zou zelf voor een second opinion gaan.
    Toch voor de zekerheid

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #10

    Ik heb dat ook gehad en dat bleek een melanoon te zijn hebben ze weggehaalt zat bij mij links en rechts onder de armen. vraag om een scan. groetjes en sterkte

    Reageer
    #11

    En, hoe is het verder gegaan?

    Reageer
    #12

    Ik had een pijn onder mijn oksel en ging googlen wat dit zou kunnen zijn. Ik kwam hier terecht en moet zeggen dat ik direct gerustgesteld ben. Ik vraag me alleen af, waarom de lymfklieren in mijn oksel harder werken dan in mijn nek, terwijl mijn kaak ontstoken is. Hoe dan ook, gerustgesteld of niet, morgen toch maar even naar de huisarts.

    Reageer
    #13

    Lees ook:

    bultje onder oksel
    http://www.dokter.nl/forum/Kanker-overig/180789-bultje-onder-oksel.html

    Grote pijnlijke bult oksel
    http://www.dokter.nl/forum/Mijn-dokter/236945-Grote-pijnlijke-bult-oksel.html

    Bultje onder mijn oksel
    http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/75055-Bultje-onder-mijn-oksel.html

    bultje onder mijn oksel sinds gisteravond
    http://www.dokter.nl/forum/Kanker-overig/86604-bultje-onder-mijn-oksel.html

    bobbel onder me oksel
    http://www.dokter.nl/forum/Kanker-overig/85736-bobbel-onder-me-oksel.html

    's ochtend wakker met bult onder oksel
    http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/224265-bult-onder-oksel.html

    Knobbel in oksel
    http://www.dokter.nl/forum/Overige-onderwerpen/27292-Knobbel-in-oksel.html

    bolletje onder okselhuid
    http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/200875-bolletje-onder-okselhuid.html

    cyste in oksel
    http://www.dokter.nl/forum/Borsten/93410-cyste-in-oksel.html

    Plotseling zeer pijnlijke oksel
    http://www.dokter.nl/forum/Overige-onderwerpen/207165-Plotseling-zeer-pijnlijke-oksel.html

    is bultje onder oksel (lymfklier?) gevolg van ooronsteking?
    http://www.dokter.nl/forum/Keel-neus-oren/60925-is-bultje-onder-oksel-lymfklier-gevolg-van-ooronsteking.html

    sinds paar dagen bultje in oksel
    http://www.dokter.nl/forum/Huid-haar/83295-bultje-in-oksel.html

    Pijn/irritatie onder oksel geen bultje
    http://www.dokter.nl/forum/Borsten/235472-Pijn/irritatie-onder-oksel-geen-bultje.html

    Opgezette klier oksel
    http://www.dokter.nl/forum/Huid-haar/245933-Opgezette-klier-oksel.html

    Ontstoken zweetklieren (en laseren oksel)
    http://www.dokter.nl/forum/Huid-haar/81225-Ontstoken-zweetklieren-en-laseren-oksel.html

    sinds kort last van knobbel in rechteroksel die veel pijn doet
    http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/192379-oksel.html

    Reageer
    #14

    ik heb al iets van 3 maanden bult onder me oksel en doet geen pijn alleen zit ie soms in de weg met spijkerjasje en doet ie wel pijn me vriedinnen zijn echt bezorgd.
    maar durf niet naar dokter.
    help.

    Reageer
    #15

    hup naar de dokter, niet mee doorlopen, je wil weten wat het is, ontsteking of klier.
    groetjes, Brenda

    Reageer
Reageer op: bult onder oksel, kanker?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief