Opgezette lymfeklier hals

  • #1

    Beste dokter,
    Inmiddels heb ik al (voor zover ik weet) een half jaar een opgezette klier in mijn hals. Ik heb verder niet echt bijkomende klachten zoals nachtzweten, gewichtsverlies etc.
    Toch maak ik me wel zorgen. Weet u wat dit kan zijn en of het ernstig is? De klier is niet veel verder gegroeid maar ook niet gekrompen..

    Reageer
    #2

    dat is niets om bezorgd over te zijn. heb je wellicht corona gehad?

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de snelle reactie. Waarom zal dit niks ernstigs zijn? Het zit er al behoorlijk lang namelijk..
    Ik heb toevallig covid gehad in januari, maar de klieren zaten er al 4 maanden daarvoor! Dus dat zal het niet geweest zijn.

    Reageer
    #4

    Ook geen vaccinatie gehad voordat de klier er kwam of verkouden geweest? Problemen met je tanden of tandvlees?
    Een klier kan idd heel lang aanwezig blijven. Dat is geen reden tot ongerustheid. alleen als ze groter is dan 1,5 cm in diameter EN erg harde en pijnlijk is en ze niet kan bewegen, is het goed om naar de huisarts te gaan. Verder is het belangrijk om er vooral vanaf te blijven. Als je er regelmatig aanzit gaat ze dus niet weg en kan ze geïrriteerd raken

    Reageer
    #5

    Nee verder geen last van tanden of iets anders in KNO gebied. Dat is het gekke. Hoe ik het zelf voel is hij wel ongv 1.5 cm of misschien wat groter.

    Reageer
    #6

    Maar niet hard, pijnlijk en onbeweeglijk.

    Als je er ongerust over bent moet je ermee naar de huisarts gaan en ernaar laten kijken

    Reageer
    #7

    Ok, bedankt. Toch voor de zekerheid een afspraak bij huisarts gemaakt. Wat kunnen, als ik vragen mag, oorzaken zijn voor langdurige opgezwollen klieren (6+ maanden)?

    Reageer
    #8

    Daar hoeft niet per se een reden voor te zijn. Althans niet voor het feit dat ze langer aanwezig zijn.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Oke!
    Stel het zou een vorm van kanker zijn, is dat dan altijd terug te vinden in bloedonderzoek- dat er waardes extreem verschillen bijvoorbeeld? Of hoeft dat niet altijd zo te zijn?
    En groeit een lymfeklier dan altijd of is dat ook niet altijd het geval?

    Reageer
    #10

    Dat is toch niet erg waarschijnlijk met een opgezette klier. En ja, dan zijn er ook afwijkende bloedwaarden

    Reageer
    #11

    Dus de kans dat het wat kwaadaardigs is is vrijwel nihil..?

    Reageer
    #12

    Dat denk ik wel

    Reageer
    #13

    Beste dokter,

    Ik heb nu al een paar weken opgezette lymfeklieren in mijn hals en achter mijn oor. In totaal zijn het er denk ik zes waarvan de grootste ca. 1 cm groot is. Ik maak me hier ernstige zorgen over, al voel ik me voorderest prima. Ongeveer een week geleden ben ik bij de huisarts geweest, maar die kon er nog weinig mee. Ze heeft me oordruppels gegeven omdat de kans bestond dat het vanuit een oorontsteking vandaan zou komen. Ik kan dit zelf maar moeilijk geloven omdat ik helemaal geen last heb van een oorontsteking. Het houdt me inmiddels dagelijks bezig en ik vraag me af of mijn zorgen terecht zijn. Kunt u mij een advies geven?

    Groet,

    Maarten

    Reageer
    #14

    Even voor de duidelijkheid: op dit forum zijn GEEN dokters aanwezig. Maar een lymfeklier kan wel weken aanwezig zijn,zonder dat dat een verdere betekenis heeft. Zeker als je regelmatig voelt of hij nog aanwezig is. En zou je een beginnende oorontsteking hebben gehad, zou de klier er al op kunnen reageren voor jij daadwerkelijk klachten krijgt. Dus zo raar was het niet dat je huisarts daar aan dacht. Ga terug naar je huisarts als je je zorgen maakt en bespreek je angst voor iets ernstigs.

     

    Reageer
Reageer op: Opgezette lymfeklier hals


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief