Lymfeklieren hals langdurig opgezet

  • #1

    Ik heb sinds april vorig jaar 1 opgezette lymfeklier in mijn hals. Hiervoor is bloed afgenomen en het bleek dat ik pfeiffer heb gehad. Een paar maanden terug zijn er 3 opgezette klieren bijgekomen aan de andere kant van mijn hals, deze zijn dus pas nadat ik pfeiffer heb gehad gekomen. Er is een echo gemaakt, uit de echo kwam dat het reactieve klieren waren. Nou maak ik mij toch nog zorgen om lymfeklierkanker (hodgkin/non-hodgkin) omdat de lymfeklieren al zo lang opgezet zijn en er ook meerdere zijn bijgekomen. Zijn mijn zorgen terecht of moet ik nu na de echo gewoon gerustgesteld zijn? Want het is me dus niet helemaal duidelijk waardoor de lymfeklieren dan opgezet zijn.

    Reageer
    #2

    Het heeft toch alles met pfeiffer te maken. Pfeiffer is dus de oorzaak. ( andere naam voor Pfeiffer is klierkoorts). De klieren kunnen maanden aanwezig blijven en hoe meer je eraan zit, hoe langer ze blijven.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor uw reactie. Hoe lang kunnen deze klieren nog opgezet blijven? Of kan dat wel jaren duren?

    Reageer
    #4

    Dat kan heel lang duren

    Reageer
    #5

    Kunnen door pfeiffer de lymfeklieren ook heel hard zijn? Bij mij zijn ze zo hard als steen/knikkers

    Reageer
    #6

    Ja dat kan. En door er teveel aanzitten kan dat ook nog ontstaan

    Reageer
    #7

    Oke! En als het hodgkin of non-hodgkin was geweest dan waren die lymfeklieren allang gegroeid toch? Wat ze houden al 9 maanden ongeveer dezelfde grote.

    Reageer
    #8

    Klopt

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Lymfeklieren hals langdurig opgezet


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief