Radeloos – Opgezette lymfeklieren, linkerkant nek/oor/kaak klachten

  • #1

    Hoi,

     

    Ik heb al 3 jaar of langer opgezette lymfeklieren in mijn nek. Hier is geen oorzaak van duidelijk of gevonden.

    Ik heb nooit klachten gehad, behalve extreme moeheid. En sinds een halfjaar voelt mijn linker het gebied dat mijn linker oor, linker kaak en linker bovenkant nek met elkaar verbind heel vervelend en dof aan. Het voelt alsof er druk op staat, alsof iets het afknelt. Dit lijkt steeds erger te worden. De moeheid ook, ik voel mijn energie echt steeds meer afnemen.

    Ik heb een halfjaar geleden een echo onderzoek gehad, die de lymfeklieren bevestigde. Werd niks afwijkends op gevonden.

    Recent toch naar KNO arts doorverwezen ivm halfjaar durende klachten die ik net omschreef bij mn nek oor en kaak.

    Gisteren weggestuurd bij KNO met een doorverwijzing naar fysio, die ik niet kan betalen. Er is verder geen aanvullend onderzoek uitgevoerd, gezien de kno arts het onwaarschijnlijk vond gezien mijn leeftijd (21) dat er sprake zou zijn van iets ernstigs. Nu maak me eigenlijk nog steeds druk en merk ik dat ik niet alles heb kunnen vragen wat ik wilde vragen. Ik durf niet opnieuw naar de huisarts te gaan.

    1. Zouden de klachten die ik omschreven heb gevolg kunnen zijn van een tumor?

    2. Mijn lymfeklieren zijn voelbaar en actief, maar niet extreem groot. Zijn ook niet gegroeid over de tijd. Wanneer kan er sprake zijn van een lymfoom? Kan dit ook al bij meerdere kleinere opgezette lymfeklieren of kan dit alleen bij afwijkend grote lymfeklier(en)?

    Reageer
    #2

    De klachten zullen niet van een tumor zijn en lymfomen zijn ook erg onwaarschijnlijk als er een echo is gemaakt. Hoe vaak voel je gemiddeld per dag of per week aan de klieren?

    Reageer
    #3

    Hoi John, bedankt voor uw snelle antwoord.

    Ik zit denk ik gemiddeld per week 1 of 2 keer even kort te voelen of er iets veranderd is in de lymfeklieren.

    Ik vraag me wel af, hoe kan een echo bewijs voor of bewijs tegen een lymfoom bieden? Wat kan er mogelijk op een echo gevonden worden dat een lymfoom waarschijnlijk maakt? Want ik dacht dat er geen duidelijke aanwijzingen of klachten waren bij lymfomen, behalve opgezette klieren (en dat is in mijn geval toch zo)?

    Reageer
    #4

    Bij lymfomen zijn er toch afwijkingen te zien. Dat is dan vervolgens reden voor verder onderzoek.

    Reageer
Reageer op: Radeloos – Opgezette lymfeklieren, linkerkant nek/oor/kaak klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief