Bloedwaarden

  • #1

    Beste mensen,

    Wat zijn bloedwaarden uit een standaard bloedonderzoek die een indicatie zouden kunnen geven van lymfeklierkanker? Ik weer dat bloed geen zeker beeld kan geven maar als de basistest als een soort dashbord werkt, wat zijn dan waarden die indicatoren kunnen zijn?

    Reageer
    #2

    Lymfocyten en leukocyten

    Reageer
    #3

    Dank. En die zouden in het geval van stevig aanwezige non-hodgkin verhoogd zijn? Ik lees ook over mogelijk verhoogd C Reactive Protein?

    Reageer
    #4

    Die waarden zouden dan idd afwijkend moeten zijn .
    C RP geeft niet altijd een indicatie. Dat verhoogd namelijk ook bij een ontsteking

    Reageer
    #5

    Interessant, dank. Dus lymfeklierkanked/non-hodgkin is niet altijd in het bloed te zien, maar vaak wel? Of alleen bij lange/doorontwikkelde aanwezigheid?

    Reageer
    #6

    Er zullen afwijkingen in het bloedbeeld te zien zijn, maar dat is dan niet 1 op1 te linken aan lymfeklier kanker. Dan moeten er ook nog andere klachten zijn. Dat is dan reden om verder onderzoek te doen

    Reageer
    #7

    Helder. En andersom bestaat lymfeklierkanker zonder afwijkingen in die bloedwaarden niet of zou zelden voorkomen?

    Reageer
    #8

    Dat komt eigenlijk niet voor

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Maar dat is dan inherent aan lymfeklierkanker of leukemie? Bv maagkanker of pancreas kan normale standaard-bloedbeelden geven?

    vind het interessant, dank.

    Reageer
    #10

    Dat geldt alleen voor lymfeklierkanker en leukemie. Niet voor andere vormen.

    Reageer
    #11

    In die gevallen zou je weer iets on CRP, alat of hb kunnen zien maar er is geen 1-1 connectie zoals bij lymfe?

    Reageer
    #12

    Dat heeft met CRP, alat en HB niets te doen bij andere soorten.

    Reageer
    #13

    Helder. Ik las daarover maar dat die waarden signalen kunnen geven bij uitzaaiingen etc. Zeg maar 'circumstancial' evidence, signalen.

    Reageer
    #14

    Als het zo makkelijk zou zijn.....

    Reageer
    #15

    Helaas. In mijn geval zegt de huisarts dat de kans op kanker te verwaarlozen is. Maagklachten, drukpijn rond onderkant borstkas, stekende druk op verschillende plekken, met name rechts bovenbuik. Daarnaast al vele vele jaren ervoor maagzuur. Ik heb wat aangedrongen op vervolgonderzoek - je weet wel, angst na Google, maar HA wil toch eerst nog twee weken maagzuurremmers plus Macrogol proberen. Juist omdat hij niet bang lijkt voor kanker. Geen HP-bacterie gevonden en bloedwaarden uit dat beroemde basisonderzoek 'om door een ringetje te halen'.

    Reageer
Reageer op: Bloedwaarden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief