Experimentele behandelmethode

 • #1

  Dag,

  Er is onlangs bij mijn moeder kleincellige longkanker met uitzaaiingen stadium IV geconstateerd.
  Er is helaas geen genezende behandeling mogelijk en haar levensverwachting is kort.

  Nu vroeg ik me het volgende af.
  In hoeverre zijn er experimentele behandelmethode mogelijk zijn en hoe kan ze hiervoor in aanmerking komen?
  Zijn hier kosten aan verbonden?

  Alvast bedankt voor uw reactie,

  Met vriendelijke groet,

  Reactie
  #2

  Als er dergelijke behandelingen zouden zijn, dan zou de oncoloog daarvan op de hoogte moeten zijn. Dat is dus een vraag om met de oncoloog te bespreken

  Reactie
  #3

  Hoi,

  Ik las je bericht en kan het niet laten te reageren. Bij mijn vrouw is begin vorig jaar hetzelfde geconstateerd. De behandeling was palliatief gericht, dus niet genezend. Ik heb mij daar nooit bij neer kunnen leggen en heb toen besloten mij helemaal bekend te maken met alles wat met de ziekte re maken had en zo eigenlijk de regie van de behandeling van mijn vrouw in eigen handen te nemen. Ik zou jullie echt willen adviseren om je ook goed te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn. In het geval van mijn vrouw kwam zij ivm het ontbreken van biomarkers eigenlijk niet in aanmerking voor een gerichte behandeling, en was dus overgeleverd aan chemo. De chemo werkenden 1e instantie prima maar na 6 behandelingen was ze resistent. Ze vijf zwaar bergafwaarts, tumoren groeiden, rode bloedcellen werden in rap tempo afgebroken en ze kon werkelijk niets anders dan liggen. Op dat moment bood het ziekenhuis een andere chemo aan. Ik had mij daar in verdiept en zag dat de kansen dat dit zou werken erg klein waren. We hebben daarop een second opinie aangevraagd in het Avl. Overigens zou ik, wetend wat ik achteraf weet, direct kiezen voor een gespecialiseerd ziekenhuis zoals Avl ipv een streekziekenhuis. Hier kregen we wederom chemo aangeboden. Vanuit mijn eigen onderzoek wist ik dat Nivolumab een grotere kans van slagen had en daar ging de arts in mee. Wij waren inmiddels gestart met een hele reeks aan supplementen en hebben ook de levensstijl drastisch aangepast, om zo het immuunsysteem op optimaal niveau te krijgen. Na een aantal behandelingen begin ze zich in december plots beter te voelen. Inmiddels zijn de tumoren bijna niet meer te vinden, de tumormarkers in het bloed zijn normaal en ze voelt zich beter dan ooit. Wij denken dat de combinatie van medicatie, supplementen en verbeterde levensstijl hier de oorzaak van zijn. De artsen (ze heeft er 2) zijn versteld en snappen eigenlijk niet hoe dit kan. Supplementen geloven ze niet in maar wij echt heel erg juist.
  Ik hoop
  Dat je hier wat mee kan.

  Succes en sterkte.

  Groet

  Peter
  [email protected]

  Reactie
  #4

  @Peter en anderen. Bij longkanker zou ik vooral ook denken aan ontgiften van het lichaam, bijvoorbeeld met kambo. Zelf net een kuurtje gedaan vanwege andere klachten. Bij kanker spelen ook verzuring, een tekort aan zuurstof een rol. Bepaalde voedingssupplementen kunnen wellicht ook ondersteunen.
  Bij sommige kankersoorten kan een tekort aan melatonine een rol spelen. Melatoninerovers zijn onder meer kunstlicht en bepaalde medicijnen. Een sporenelement als indium stimuleert de aanmaak van melatonine.

  Reactie
  #5

  Dag Peter,

  Bedankt voor uw uitgebreide reactie.
  Welke supplementen had uw vrouw tot zich genomen?
  En hoe gaat het nu met haar?

  Reactie
  #6

  Kijk ook eens naar immuuntherapie  Daar zijn goede resultaten van bekend en zelfs zeer spectaculaire. Ik heb er zeer binnenkort een gesprek over met de longarts.

  Reactie
Reageer op: Experimentele behandelmethode
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief