Huisarts zegt dat het waarschijnlijk kanker is

 • #1

  Hoi, ik schrijf dit namens een vriend van mij. Hij komt uit Oostenrijk dus hun zorgsysteem werkt vast anders dan hier in Nederland.

  Over hem:

  Hij is 29, rookt niet, drinkt niet, 175cm, 75kg. Hij heeft een leverziekte maar weet niet welke sinds de dokter hem niet heeft verteld wat de naam is. Alleen dat zijn lever niet goed werkt.

  Ze hebben laatst een cyste gevonden in zijn schildklier en na het bloedprikken kwam zijn lever waarde hoog terug. LDL cholesterol was 40 en urinezuur waardes waren hoog. Hij maakt zich heel erg zorgen omdat zijn huisarts meteen zij dat het waarschijnlijk kanker is. Dit zei zijn huisarts 2 jaar geleden ook al maar heeft er toen niets mee gedaan. Alle afspraken waar hij naartoe zou moeten gaan om het te checken, werden geannuleerd door covid. Hij moet nu 11 dagen wachten tot een specialist naar hem gaat kijken. We maken ons erg zorgen en hopen dat er misschien iemand is die weet wat het zou kunnen zijn? Klinkt dit echt als kanker of is het misschien wat anders?

   

  Alvast bedankt

  Reageer
  #2

  Hey,

  Begrijpelijk dat jullie erg bezorgd zijn!

  Maar als je twijfelt aan wat de huisarts van je vriend zegt, kun misschien beter een second opinion vragen bij een andere arts. Hier op het forum zijn geen artsen en al helemaal geen oncologen.

  Misschien zou je zijn dossier met alle informatie tot nu toe ergens anders bij een specialist kunnen laten bekijken en vragen wat die er voor diagnose uit haalt.

  Heel veel sterkte voor je vriend!

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #3

  Die vraag kan helaas niemand zo beantwoorden.

  Reageer
  #4

  Ah okay bedankt voor de reacties toch ๐Ÿ™‚

  Reageer
Reageer op: Huisarts zegt dat het waarschijnlijk kanker is
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief