lymfe

  • #1

    Ik ben hier all twee keer voor naar de dokter geweest maar ik maak me opeens weer ontzettend ongerust (Ik ben een lichtelijke hypochonder). Onder beide kanten van mijn kaak zitten twee lymfeklieren die beiden lichtelijk zijn opgezet. Mijn arts zei dat dit normaal was. Dit is all een hele tijd zo, maar nu voel ik rond mijn nek en hals meerdere opgezwollen andere lymfe klieren. Ze zijn niet enorm opgezwollen maar genoeg tot een punt dat ik het voel, de groten van een erwtje. Kan iemand mij uitleggen waarom ik mij hier wel/geen zorgen over moet maken.

    Reageer
    #2

    Hoi! Maak je geen zorgen. Ik heb mezelf hier ook een lange tijd druk over gemaakt. En ook ik lijd aan hypochondrie. Ik voelde plots overal klieren. 1 klier was ongeveer 3 centimeter groot. Niets aan de hand zei de dokter. Sinds kort heb ik ook non-stop dwangneurose om onder mijn oksel te voelen naar kliertjes. En uiteraard voel ik enkele kliertjes zitten! Je mag jezelf er niet druk in maken, en zeker niet te vaak voelen (ik doe het zelf ook, maar hierdoor raken de kliertjes geïrriteerd!). Je heb enorm veel klieren in je lichaam. Wanneer je dus overal gaat voelen zal je ongetwijfeld meerdere klieren voelen zitten. Dit is geen reden tot paniek. Een 'normale' lymfeklier is ongeveer de grootte van een flinke erwt. Laat jezelf ook niet bang maken door Google. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat dat je enkel slapeloze nachten bezorgt.

    Reageer
Reageer op: lymfe


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief