Darmkanker / calprotectine

  • #1

    Hallo , mijn calprotectine was rond de 65 ? Omdat ik veel lees en hoor dat bij (IBD) de waarde veel hoger ligt . Vroeg ik mij af wat de calprotectine waarde bij een darmtumor is ? Omdat ik ook veel last van mijn rechter onderbuik/naast navel en boven de heup heb ? En vreemd gevoel nu al 4 maanden maar bloedprikken was allesgoed bij . Graag hoor ik iets . Mvg daniel

    Reageer
    #2

    Calprotectine is een ontstekingsremmend eiwit dat vrij komt wanneer bepaalde witte bloedcellen (neutrofiele granulocyten) sterven . Bij chronische darmontstekingsziekten (IBD), zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, hopen zich grote hoeveelheden witte bloedcellen op in de darmwand. De gemeten hoeveelheid calprotectine in de ontlasting komt overeen met het aantal ontstekingscellen in het maag-darmkanaal en kan dus gebruikt worden als maat voor de ernst van de ontsteking.

    Er is geen directe link te leggen met darmkanker.

    Reageer
    #3

    Nee dat klopt heb ik al gelezen . . Maar calprotectine is bij een darmtumor ook verhoogd van wegen de tumorontsteking . Wou graag weten wat een lichte verhoging is want bij crohn is de waarde vaak boven de 500+

    Reageer
    #4

    En mijn ontlasting is vaak heel dun en als ik voor de tweede keer op de dag moet dan is het vaak diarree of ik nou wel of niet gegeten heb sochtends . Er was ook een candida overgroei gevonden en de sectior iga was over de hoge kant.. ben bang voor darmtumor vanwege nare gevoel rechts onderbuik

    Reageer
    #5

    Maar calprotectine is bij een darmtumor ook verhoogd van wegen de tumorontsteking   dat kan, maar dan moet er ook daadwerkelijk sprake zijn van een tumorontsteking. En die is niet vanzelfsprekend bij tumoren. Ik vind dat wel wat ver gezocht. Over een waarde die daar dan bij zou passen is niets te zeggen, maar moet dan sowieso hoger dan 100 zijn.

    Bovendien is een waarde van 65 geen directe  aanwijzing voor een ontsteking.  Dat is pas aan de orde als als 2 tot 4 x de afkapwaarde (=50) wordt bereikt. het is in ieder geval geen waarde om meteen erg bezorgd over te zijn.

    Je zou een divertikel kunnen hebben of PDS..

    Reageer
    #6

    Oke bedankt voor het antwoord . Ik dacht dat een tumor ook een ontsteking is . Ik ben namelijk ook 15 kilo afgevallen in een half jaar tijd en heb spierverzwakking best extreem maar de internist kon niks vinden in het bloed .. Ik vind het toch raar heb vroeger wel lyme en pfeifer gehad .. volgens prescan was mijn ontlasting extreem breierig en waren totaal geen goede bacteriën gevonden.. heb afgelopen 4 maanden raar gevoel rechterzij onderin en rechts naast de navel dat vlak een beetje.  Bedankt dat u antwoord bent u een dokter ? Mvg daniel

    Reageer
    #7

    ow    prescan....  Niet het meest betrouwbaar...

    Als je dat soort onderzoeken wilt laten doen, doe dat dan via je huisarts.

    Ik zeg niet dat er niets aan de hand is, maar ik denk dan toch eerder aan PDS

    Nee, ik ben geen dokter. Maar heb wel een aantal medische opleidingen gedaan

    Reageer
    #8

    Klopt van prescan. ik heb ook ziekenhuis ontlasting onderzoek gehad maar dat heeft de dokter alleen op calprotectine gecheckt schijnbaar niet op bactieren of andere zaken dat is bij prescan dus wel gedaan en bleek er candida en zuurtegraat te hoog te zijn .

    • Ben extreem vermoeid en krachts verlies ben afgevallen en koude handen en voeten en spierzwakte.. het bloed is op alles gecheckt en was goed .. zo lastig dit en dan ook nu die rare pijn rechter onderbuik en niet darmkramp pijn maar egt een naar gevoel in de rechter zij/onderbuik.
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beter dan je druk maken om het ergste kan het zinvol zijn om goed voor je gezondheid te zorgen. Volwaardige voeding met zo min mogelijk geraffineerde suikers. Tevens zorgen voor resistant starch. op internet genoeg over te vinden. Ook belangrijk  zijn oplosbare vezels, zoals psyllium, appelvezels en inuline. Verder kan je lichaam nog wat extra's nodig hebben in de vorm van supplementen; vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Onder andere magnesium, vitamine B C en D en omega 3. Ook hebben veel mensen, door een teveel aan exorfinen een tekort aan een bepaald enzym, dpp--4. Je zou advies kunnen vragen op natuurgeneeskundig gebied en laten uitzoeken wat jouw lichaam nodig heeft.

    Reageer
    #10

    Die candidatesten zijn ook nogal twijfelachtig...

    Je zou je huisarts om een nieuw ontlastingsonderzoek kunnen vragen om op bacteriën te testen en echo van de buik..

    Reageer
    #11

    Op de echo was niks te zien .. ben pas 25 en een ct scan was niet gezond om te doen .. maar dat snap ik niet want de pijn die ik heb naast en boven me rechter heup voelt niet gezond en ben zelf zo bang voor iets ergs omdat het na maanden nog niet minder is en voelt alsof er spanning opstaat als ik ga liggen in bed en het doet overdag constant pijn ..

    Reageer
    #12

    Hoezo was een ct scan niet gezond om te doen?   Die laat je toch niet iedere dag maken. Wie vertelt zo wat?

    Ik had overigens ook niet over een scan maar een echo

    Reageer
    #13

    . BuikEcho heb ik al gehad de arts zei mij dat een ct niet gezond was op mijn leeftijd en niet gebruikelijk ik vond het ook vreemd en me famillie ook . Ik weet niet wat ik nu moet doen veder.

    Reageer
    #14

    Dat heeft die dan waarschijnlijk alleen maar gezegd, omdat hij niet nodig vond om er een  te maken.

    Vraag aan je huisarts een nieuwe verwijzing voor een second opinion bij een MDL-arts in een ander ziekenhuis.

    Reageer
    #15

    Oke bedankt tandor! Zelf zat ik hier ook al aan te denken , mijn huisarts geeft een slecht verslag door aan de mdl arts daarom wou hij het denk ik niet doen.. de huisarts dacht dat ik er meer van maakte dan het was ? Terwijl ik jaren niet bij een dokter ben geweest en een hoge pijn grens heb .. lastige situatie is dit .. is de huisarts verplicht mij een second opinion te geven ? Ben ook van plan te Zeggen dat het serieus genomen moet worden en ik er vanaf wil want anders neem ik ook een andere huisarts ..

    Reageer
Reageer op: Darmkanker / calprotectine


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief