Drukkend gevoel slaap

 • #1

  Hi,

  Ik zit er een beetje doorheen.. in mei 2022 voelde ik een harde onbeweegbare knobbel boven mijn borstbeen en ik begon enorm te stressen. Ik heb ocd en een angststoornis en ik had eigenlijk al geconcludeerd dat het kanker was en dat ik dood ging. Ik kreeg toen een drukkend gevoel rond mijn rechterslaap en achter mijn oor die 24/7 aanwezig is elke dag. Het stoort niet altijd maar het is er dus al sinds mei 2022 elke dag. Ik word er niet wakker door en het is ook niet erger als ik lig of iets (wat je vaak op google ziet als je hersentumor intypt).

  Huisarts zei destijds dat het waarschijnlijk spanningen en stress was maar het is er na anderhalfjaar nog steeds. Kan dit dan echt de oorzaak zijn? Ik heb sinds een jaar ook parosmie (toevallig kort na corona) en soms raakt mijn geur ineens verstoord en ruiken dingen anders. Na slapen of na een paar uur trekt dat weg. Soms een paar dagen achter elkaar heftig en dan weer een week niet. Als je zoekt op drukkend gevoel rond slaap komt er soms uit; tumor in temporale kwab en de temporale kwab is ook verantwoordelijk voor geurherkenning etc. Rond mei 2022 ook een soort zwakker gevoel in mijn linker arm en been ontwikkeld. Deze kon de huisarts met de neurologische testjes (reflexen en oogreflexen etc) niet meten. Toch voel ik het soms als ik met links dingen moet doen (lukt allemaal prima maar soms voelt het iets zwakker). Dit is niet verergerd in de afgelopen 1,5 jaar. Verder heb ik ook dat ik soms niet goed kan nadenken of een onwerkelijk gevoel krijg en dan raak ik in paniek.

  Mensen om me heen zeggen me dat ik rustig moet doen en dat symptomen van hersentumoren veel erger zijn en dat ze na 1,5 echt niet hetzelfde zouden blijven. Ik heb bijvoorbeeld ook nooit epilepsie of een ander soort aanval gehad. Wat denken jullie van deze symptomen? Kan dit echt spierspanning zijn na zolang elke dag?

  Reageer
  #2

  Toevoeging: die onbeweegbare knobbel heb ik een echo gehad en dat was niks.

  Reageer
  #3

  Ja dat kan. Dat is dat toch een gevolg van je angststoornis

  Reageer
  #4

  Maar hoe kan dat? Ik lees nergens dat mensen dat hebben zo aan een kant en zolang ook..

  Reageer
  #5

  Door stress/spanningen/angsten. En zolang als dit aanhoudt zul je dus ook klachten hebben
  Van een hersentumor krijg je toch echt andere klachten

  Reageer
  #6

  Ook zo aan een kant van het hoofd constant? Word soms bang van het idee. Bedankt voor je reactie

  Reageer
  #7

  En is het niet gek van die parosmie die komt en gaat ?

  Reageer
  #8

  Parosmie kan dus een gevolg van corona zijn. De vraag is alleen of jij aan parosmie lijdt. Volgens mij dus niet omdat het zo nu en dan optreedt. Verandering van smaak/geur kan vele oorzaken hebben. Voor de rest zie ik je verhaal geen aanwijzing voor een hersentumor.
  Ik denk dat je toch echt bij angsten en hypervenmtileren moet zoeken

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik zou je ook vooral aanraden om te stoppen met googlen, want je angsten zullen alleen maar erger worden. Beter om professionele hulp te zoeken voor je angststoornis

  Reageer
  #10

  Bedankt voor je advies John. Ik ga zeker hulp zoeken. Je vindt het dus niet gek dat het constant aanwezig is voor zolang al? Druk wordt groter als ik hoest of buk, ook niet gek?

  Reageer
  #11

  Ik vind het inderdaad niet zo gek

  Reageer
  #12

  Hi,

  Ik ben eergisteren weer bij de dokter geweest. Die heeft weer wat neurologische testjes gedaan en alles was goed. Ik vind het vreemd, want ik voel echt dat mijn linker arm en been en heup minder kracht hebben. Dit is al 2 jaar zo, maar is niet erger geworden. Ook die druk in mijn rechterhoofd is er van wakker worden tot slapen al 2 jaar lang. Huisarts gaf aan dat de klachten bij een hersentumor niet zo gelijk zouden blijven na 2 jaar. Ze vindt een afspraak met een neuroloog niet nodig aangezien hij niet zomaar een MRI of CT scan laat maken, ze zegt dat hij me dan lichamelijk gaat onderzoeken en bij geen bijzonderheden in principe ook geen MRI aanvraagt. Denken jullie dat ik hier vrede mee moet nemen en dit moet vertrouwen gewoon? Ze heeft nu die testjes gedaan en 2 jaar geleden ook, niks veranderd.

  Ze benoemde ook nog iets van een conversiestoornis, dat ik dat misschien zou kunnen hebben gezien de klachten opspeelden in een traumatische periode. Lijkt me dan toch gek dat de druk in het hoofd rechts en dat gevoel in de linkerhelft van mijn lichaam toevallig allebei door deze stoornis komen? Terwijl het rechterdeel van het brein de linkerhelft van het lichaam aanstuurt. Of zou dit wel kunnen? Hoor graag jullie mening.

  Reageer
Reageer op: Drukkend gevoel slaap


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief