Vergeetachtig, moeilijk op woorden kunnen komen.

  • #1

    Beste lezer,

    De laatste tijd ervaar ik steeds meer geheugenproblemen. Ik vergeet dingen zoals het laten liggen van een laptop nadat iemand heeft gezegd dat de laptop nog op het bureau ligt. Daarnaast vind ik het af en toe lastig om op een woord/uitspraak te komen. Gisteren kon ik bijvoorbeeld niet op "Een oogje toeknijpen" komen. Heel vreemd. Verder participeer ik wel normaal mee in het dagelijkse leven door dagelijks te werken en daarnaast mijn verslagen te maken. Afgelopen 3 weken heb ik een verslag van 12000 woorden in elkaar gezet. Verder kan ik bijvoorbeeld wel herinneren waar een gesprek over ging of wat ik bijvoorbeeld gisteren of eergisteren heb gegeten/gedaan. Echter, wanneer ik dan weer eens niet op een woord/uitspraak kom, begin ik erg te twijfelen aan mezelf. Ben namelijk erg bang voor een hersentumor, omdat iemand in mijn directe omgeving dit heeft. Hopelijk kan iemand mij goed advies bieden, waardoor ik weer een beetje normaal kan gaan leven.

    Met vriendelijke groet,

    Jeroen

    PS. dit bericht heb ik in 2 minuten getypt.

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je toch vooral last hebt van angsten/stress en spanningen

    Reageer
    #3

    U denkt dat een hersentumor hoogst onwaarschijnlijk is? Kunt u voorbeelden geven van situaties die daarbij passen?

    Reageer
    #4

    Kan bijvoorbeeld iemand met een hersentumor niet zo snel een bericht in elkaar zetten? Wanneer zijn/haar geheugen is aangetast. Of het maken van een groot verslag?

    Reageer
    #5

    Je zou dan niet meer normaal kunnen functioneren. En af en toe niet op een woord kunnen komen of iets vergeten al iedereen wel eens hebben, vooral als men druk bezig is of ergens bang voor is

    Reageer
    #6

    Dus voor een hersentumor hoef ik niet bang te zijn? Ja, daar heeft u gelijk in. De onzekerheid na het bijvoorbeeld niet opkomen/iets vergeten (van een woord) zal ook als brandstof fungeren voor angst.

    Reageer
    #7

    Dan heb je echt hele andere problemen

    Reageer
    #8

    Er zal niets ernstigs aan de hand zijn

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi Jeroen,

    Bij extreme cognitieve belasting is dit een normaal verschijnsel. Ook bij bv burn out zie je dit. Daar komt het doordat de hippocampus (geheugen) lijdt onder zo'n grote druk en er wat (over het algemeen herstelbare) schade ontstaat door rust en ruimte voor herstel.

    Het is niet goed om zo'n grote belasting te blijven doen. Dit verschijnsel dien je wel serieus te nemen. Ik hoop dat je dat doet en meer ruimte en rust inbouwt bij deadlines.

    Meditatie, beweging en natuurwandelingen (in relatieve stilte) helpt herstel van het geheugen.

    Reageer
    #10

    Dus het is normaal dat je bijvoorbeeld vergeet waar het gesprek net overging? Of het gesprek van gisteren aan tafel over ging? Of dat je het gesprek af en toe niet goed volgt? Of er niet bij lijkt te zijn? Mijn gehoor lijkt ook aan beide kanten slechter te worden. Ik heb helaas niet de mogelijkheid om een dokter te zien ivm werk.

    Reageer
    #11

    Hoi Jeroen,

    Alles in jouw verhaal wijst op een overbelast brein. Dan zijn dit soort klachten gangbaar. Pas na langere tijd rust en activiteiten die helpend zijn (dus niet piekeren of andere cognitieve belasting) komt dit goed.
    Dus wat je nu doet is niet helpend.

    Waarom kijk je het niet eerst een tijdje aan met een gezondere manier van leven, meer rust en bv ontspannende lichamelijke inspanning?

    Voor wat betreft je gehoor, daarvoor kun je natuurlijk naar een kno arts. Maar ga je daar over stressen, dan krijgt je brein geen rust en geen herstel.

    Reageer
    #12

    Eigenlijk geen zorgen maken dus? Wat denkt u @John?

    Reageer
    #13

    Klachten duiden dus niet op een hersentumor?

    Reageer
    #14

    "Ik heb helaas niet de mogelijkheid om een dokter te zien ivm werk." Dat is natuurlijk flauwekul. Een werkgever is verplicht je in de gelegenheid te stellen om naar een arts te gaan tijdens werktijd als dat niet anders kan.
    Maar ik zie eerlijk gezegd ook geen reden om daarmee naar een dokter te gaan.

    Reageer
    #15

    Nee.

    Reageer
Reageer op: Vergeetachtig, moeilijk op woorden kunnen komen.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief