Al 6 weken druk in hoofd

  • #1

    Hi,

    Sinds een week of 6 heb ik last van een drukkend gevoel rond mijn rechterslaap. Het drukkende gevoel zit ook voornamelijk in mijn rechterkaak en jukbeen. Ook voel ik de druk achter mijn rechter oog en soms bovenop mijn hoofd. Ik heb een angststoornis en vrees het ergste. Ik ben naar de huisarts gegaan omdat ik ook het gevoel heb dat ik in mijn linker arm en linker been minder kracht heb (kan wel alles doen maar het voelt alsof links iets minder kracht heeft). In de afgelopen 6 weken is dat hetzelfde gebleven. Huisarts vindt een MRI aan het hoofd niet nodig omdat ik door de neurologische tests heen kom die zij uitvoert. Ze zegt overtuigd te zijn dat het door mijn spanningen komt. Ik zit nu bij een therapeut hiervoor en dat gaat wel maar deze druk laat me niet met rust.

    Het is constant aanwezig, soms meer soms minder. Soms is het echt even erg en soms zakt het af. Het is niet erger in de ochtend maar wordt vaak juist erger rond de middag en in de avond weer beter. Als ik ga hardlopen wordt het soms ook erger. Huisarts is dus niet ongerust en therapeut geeft aan de kracht van je geest niet te onderschatten. Wat denken jullie hiervan? Kan angst en stress zorgen voor dit zwakkere gevoel links en 6 weken drukkend gevoel rond mijn rechterhoofd elke dag?? Ben bang voor een hersentumor of uitzaaiingen vanuit een andere plek

    Reageer
    #2

    Ter aanvulling: ik merk dat mijn kaak vaak klikt als ik hem open rechts. Mijn vriendin heeft in de afgelopen 1,5 jaar vaker gehoord dat ik tandenknars in mijn slaap en overdag klem ik ook vaak mijn tanden. Misschien kan TMD iets te maken hebben hiermee maar dat verklaart dat zwakkere gevoel links niet.

    Reageer
    #3

    Ik ben overigens 23 jaar oud.

    Reageer
    #4

    Hoi,

    Kaakklemmen en of tandenknarsen kan dit zeker veroorzaken!
    Het drukkende gevoel in je hoofd bedoel ik dan.
    En wat je therapeut zegt,klopt ook helemaal, hoe meer je er mee bezig bent,hoe meer je alles gaat voelen en hoe erger je het ervaart.
    Je kunt jezelf zo daadwerkelijk hartstikke ziek voelen,zonder iets te mankeren.

    Je zou naar een psychosomatische fysiotherapeut kunnen gaan om meer vertrouwen in je lichaam te krijgen.
    Die kan je ook leren om door ademhalings oefeningen meer te ontspannen,misschien hyperventileer je ook onbewust,wat de verminderde kracht kan verklaren.

    En je kunt naar de tandarts gaan voor een bitje tegen het knarsen.

    Reageer
    #5

    Dankjewel Suzan. Het is gewoon zo eng dat de hoofdpijn rechts zit en het zwakkere gevoel links. Kan hyperventileren zorgen voor een zwakker gevoel aan 1 kant? Ook aanhoudend voor 6 weken? Soms lijkt het zwakkere gevoel erger te zijn dan de andere keer. En kan angst ook echt zorgen voor die constante druk op mijn hoofd? (Samen met misschien tandenknarsen).

    Ben gewoon zo bang voor een hersentumor, overal als ik google krijg je dat als resultaat met deze symptomen en toch maakt de huisarts zich geen zorgen. Ze zegt dat je bij echt krachtsverlies dingen gewoon niet kúnt doen (bijvoorbeeld iets niet kunnen oppakken of iets niet kunnen vasthouden) terwijl bij angst gerelateerd krachtsverlies je dingen wel gewoon kunt maar ze misschien wat zwaarder kunnen voelen of je kunt het gevoel hebben dat het zwakker voelt. Ik kan alles wel maar voelt het links gewoon lastiger/zwakker. Ik krijg er geen MRI doorheen omdat ze dat echt niet nodig vindt. Snap jij dat?

    Reageer
    #6

    Hoi,

    Ja ik snap je huisarts zeker wel.
    Ze heeft namelijk gelijk....
    Dat kan ik uit eigen ervaring zeggen,ik heb door een hernia krachtverlies in mijn linkerbeen.
    Dat is er altijd,of ik er nu bij nadenk of niet,bij bepaalde bewegingen zak ik er door heen en ook de neurologische testjes kan ik niet uitvoeren,gewoon nooit.
    Dat is dus echt,blijvend,altijd aanwezig krachtverlies.
    Daarnaast hyperventileer ik onbewust als ik veel stress heb.
    Dan heb ik het gevoel dat ik wankel op mijn beide benen sta en laat ik regelmatig dingen uit mijn handen vallen,een theeglas voelt als 10kg en glipt zo uit mn handen.
    Dit is "krachtverlies" door de stress en het hyperventileren.
    Ik weet niet waarom,maar dit schijnt dus vooral aan de linkerkant van het lichaam voor te komen.
    Je kunt onbewust chronisch hyperventileren en dat wel maanden achter elkaar blijven doen,als je dat adempatroon niet doorbreekt.
    Zolang zullen de klachten dus ook blijven bestaan.
    Klemmen met mijn kaken doe ik ook bij stress,dit geeft bij mij ook het drukgevoel en ook een soort combinatie van hoofdpijn, oorpijn, keelpijn, kaak en kiespijn.
    Dat jij die pijn hebt aan de rechterkant,zal komen omdat je rechts knarst en klemt.
    Al je klachten zijn te verklaren zonder MRI, daarom zal de huisarts die ook niet laten maken.
    Het is je angststoornis die je het meeste in de weg zit,maar ik begrijp dat je daarvoor al bij een therapeut bent,goed van je!
    Daarnaast zou ik je aan willen raden naar een fysiotherapeut te gaan.
    Die kan je helpen meer ontspanning in je lijf te krijgen en meer vertrouwen in je eigen lichaam.
    En helpen om de hyperventilatie onder controle te krijgen.
    Dan kun je uiteindelijk zelf herkennen wanneer je begint te hyperventileren en de aanval tackelen voor je er in blijft hangen.
    Dit heeft allemaal tijd nodig, maar de combinatie van hulp van je therapeut en een fysio kan je er zeker voor het grootste deel vanaf helpen!

    En nog één tip: blijf van google af!
    Google geeft alleen maar rampscenario's en hoe meer je zoekt,hoe erger ze worden.
    Zoek je op hoe je een splinter in je vinger behandelen moet, zegt dokter Google dat je op zn minst je arm geamputeerd moet worden.....😉

    Reageer
    #7

    Dankjewel Suzan, ik waardeer je antwoord.

    Ik probeer gewoon te vertrouwen op mijn huisarts. Het feit dat die zwakte in linker arm en been en die druk op mijn hoofd gewoon 6 weken lang constant aanwezig zijn maakt me gewoon bang. Vooral die druk in mijn hoofd.

    De “spierzwakte” schommelt wel, soms lijkt het alsof ik geen kracht meer ga hebben en soms is het even heel minimaal. Pff..

    Reageer
    #8

    Als ik bijvoorbeeld met mijn linkerduim in mijn rechterduim knijp voelt dat minder sterk dan andersom (ik ben wel rechts) maar alsnog

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi,

    Ja,ik snap dat je het een eng gevoel vindt,maar het is dus wel verklaarbaar. Probeer dat tegen jezelf te zeggen als je er stress van hebt.

    Stress zorgt dat je ademhaling nog meer omhoog gaat en dus het druk gevoel laat toenemen en in stand houdt. Het kan echt een tijdje duren voor je er van af bent,maar je kunt het onder controle krijgen,met hulp van je therapeut en een fysiotherapeut.  Ook dat kan ik uit ervaring zeggen😉

    Reageer
    #10

    Dankjewel Suzan, ga ik proberen. Dus jij zegt, vertrouw je huisarts en laat dat idee van een MRI? De huisarts zou het wel doen als ze iets vermoedde

    Reageer
    #11

    En ja het is verklaarbaar, hopelijk is dat de verklaring voor mijn situatie en is het niks ernstigs, probeer daarop te vertrouwen

    Reageer
    #12

    Dat zou ik idd doen.  Als je huisarts het niet zou vertrouwen, zou ze je echt wel doorsturen. Bovendien, als je nu een scan zou krijgen,waar niks uit komt,zou je blijven stressen omdat je klachten nog steeds aanwezig zouden zijn. Beter om nu eerst aan de slag te gaan met de diagnose die je wel hebt en daar je energie in te steken,ipv blijven piekeren over wat het allemaal ook zou kunnen zijn.

    Reageer
    #13

    Dankjewel, ga ik doen! Wat bedoel je met de diagnose die ik nu heb gekregen? Mijn angststoornis bedoel je?

    Reageer
    #14

    Niet direct je angststoornis, maar dat de oorzaak van je klachten door spanning veroorzaakt wordt. En met je angststoornis zal dat zeker moeilijker te geloven zijn dan wanneer die er niet zou zijn.

    Reageer
Reageer op: Al 6 weken druk in hoofd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief