Extreem veel last

 • #1

  Hallo ik ben Wouter ik ben 19 jaar en ik heb veel last van vermoeidheid sinds februari. Sinds ik stage heb gedaan is mijn ontlasting veranderd en ben ik thuis gebleven door vermoeidheid. Ik heb 2x ontlasting onderzoek gedaan en 2x bloed onderzoek alleen kwam er niks bijzonders uit. Wel had ik een lage calprotectine waarde. Wat zou dat betekenen? Ik heb ook veel last van zachte/slijm ontlasting en afentoe ernstig diarree.

  Reageer
  #2

  Een lage calprotectine waarde is juist goed.
  Heb je veel stress/spanningen door de stage?

  Reageer
  #3

  Dus ik hoef mij eigen niet zorgen te maken over een ernstig aandoening? Mijn huisarts zei tegen mij dat de kans op dikkedarmkanker heel klein is omdat dikedarmkanker vaak sneller word gevonden dan andere soort kanker. Ik heb wel stress gehad voordat ik onderzoeken moest doen. Maar nu heb ik weinig stress in opzichte van toen. Alleen heb ik wel nog steeds klachten. Ook heb ik last van winderigheid die stinkt naar rotte eieren. Ook mijn ontlasting stinkt daar na . Het is soms afwisselend soms heb ik diarree/zachte ontlasting met vaak heel veel slijm, en heel soms vaste ontlasting. Ik probeer er ook vaak minder erop te letten maar vroeger had ik nooit last van zulke ontlasting en vermoeidheid.

  Reageer
  #4

  Ik zie geen reden om daaraan te denken.

  Reageer
  #5

  Oke, maar klopt het dan dat bij darmkanker vaak snel word gemerkt bij de bloed of ontlasting. Want ik heb gelezen dat je niet altijd bloed bij je ontlasting hoeft te hebben en dat het vaak gemengd is waardoor je dat lastig kunt zien. Ik ben ook 1 maand geleden bij internist verwezen en die heeft gezegd dat darmkanker vaak ook hevige pijn krijgt en ik heb daar ook last van namelijk.

  Reageer
  #6

  Ik heb dus dit ontlasting/diarree al weken achter elkaar en soms ook heftig diarree. Ik eet genoeg vezels bijv 2 appels per dag volkorenbrood,groentes,noten. Maar elke keer heb ik dit ontlasting of diarree.

  Reageer
  #7

  Ga er dan eens mee naar de huisarts

  Reageer
  #8

  Dat heb ik al gedaan alleen heeft mijn huisarts gezegd dat het geen dikkedarmkanker kan zijn en dat ik mij eigen niet druk moet maken ook heb ik ontlasting met het aantal slijm laten zien en zei hij dat ik misschien pds heb. Ik heb ook macrogol dat zou blijkbaar helpen met het stimuleren van je darmen maar heeft ook geen effect op gehad. 2x ontlasting onderzoek ook niks bijzonders gevonden. Mijn huisarts vind het onnodig om mij verder te helpen heeft hij gezegd omdat de internist ook niks bijzonders heeft gezien.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dikkedarm kanker is ook heel erg ver gezocht hoor... Je hebt in ieder geval de nodige onderzoeken hiervoor gehad. PDS is dan toch wel erg voor de hand liggend

  Reageer
  #10

  Ja ik vind het wel vreemd ik had in februari corona gehad en sinds toen ben ik extreem moe geworden en heb echt weinig concentratie. Ook als ik ergens op concentreer begint mijn hoofd te trillen heel apart is dat. Maar zou ontlasting probleem dan te maken hebben met corona of iets want het is mij pas in begin april opgemerkt.

  Reageer
  #11

  Het ontlasting "probleem" zal niet door corona komen

  Reageer
  #12

  Oke dus als ik het goed begrijp kan ik geen dikkedarm kanker hebben door de onderzoeken die gedaan is. Ik vind het wel irritant dat ik concentratie problemen heb en als ik soms ergens wil concentreren begint mijn hoofd te trillen. Zou ik iets tegen vermoeidheid kunnen doen? ik sport ook alleen heb ik ook last van concentratie problemen. En het vaak s avonds heb ik daar heel veel last van.

  Reageer
  #13

  Ik acht dikkedarm kanker toch uitgesloten. Ik denk dat je toch vooral klachten hebt van stress/spanningen en angsten

  Reageer
  #14

  Oke, bedankt voor snelle reactie. Ik heb nog een vraag. Ik heb last als ik zit en beweeg met mijn lichaam hoor je water in mijn maag bewegen dit is norma toch? Zeker als je kort achter elkaar water drink

  Reageer
  #15

  Dat is heel normaal

  Reageer
Reageer op: Extreem veel last
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief