Calprotectine

  • #1

    Ik ben 7 maand geleden bevallen en heb sindsdien altijd harde ontlasting die pijn doet. Vaak is het ook een heleboel in 1 x in allemaal kleine bolletjes. Nu ben ik bij de huisarts geweest omdat ik ook al een tijd vlagen van misselijkheid heb en die heeft me ontlasting in laten leveren om calprotectine te bekijken. Dit was bij mij 103 en de huisarts heeft me daarom doorgestuurd naar een internist. Ik ben erg bang voor darmkanker omdat ik ook een x echt bijna zwarte ontlasting had en vaak pijn aan de linkerkant in mn onderbuik. Zou dit darmkanker kunnen zijn? Ik ben 28 jaar

    Reageer
    #2

    Eerst maar eens naar de internist. 103 is nou niet bepaald een waarde om in paniek van te raken

    Reageer
    #3

    Dat begrijp ik. Maar de wachttijd is 12 week dus zit nog heel lang in angst en wilde graag een beetje geruststelling. Ben vooral bang door de rest van de klachten. Weet gewoon niet goed wat ik verder kan doen. Heb ook steeds angstaanvallen er door.

    Reageer
    #4

    Darmkanker is op jouw leeftijd toch erg onwaarschijnlijk. Misschien is het diverticulitis...

    Reageer
    #5

    In augustus 2022 op vakantie geweest naar Egypte. Teruggekomen met 5 weken durende diarree. Ontlasting laten onderzoeken, geen bloed aanwezig, wel verhoogde calprotectine namelijk 200. Aambeien in november laten behandelen, veel nabloedingen gehad. In januari 2023 op controle geweest. Advies was vanuit zknhs nog een keer laten controleren op verhoogde calprotectine. Eind januari verhoogd van 200 naar 300. Afspraak mdl arts eind maart pas (intake). Ha denkt voor 99% aan colitis ulcerosa. Ik heb al jaren last van hypochondrie. Zeer veel stress, angst, depressie. Ik heb hier al hulp voor.
    Maar nu dat ik weet dat mijn calprotectine wéér verhoogd is, maak ik me zorgen dat ik darmkanker heb. Zo angstig, dat mijn darmen helemaal van slag zijn. Dan obstipatie,
    dan brijerige ontlasting, dan twee dagen geen ontlasting, dan 3x op een dag wel. Pijn in de rug. Links in het bochtje van de dikke darm vaak een vervelend gevoel. Ook sinds deze maand anale fissuur erbij gekregen. Kan iemand mij enigszins geruststellen?

    Reageer
    #6

    Gezien de waarde en de voorgeschiedenis is colitis ulcerosa toch wel zeer voor de hand liggend.

    Reageer
    #7

    Dankjewel John voor je reactie. Vandaag naar de MDL-arts geweest. 20 april colonscopie.  Arts is er ook van overtuigd dat de verhoging van de  calprotectine ook door de fissuur en aambeien komt. De arts wil mij van mijn angst af helpen, anders blijf ik met angst rondlopen. Ik krijg geen roesje en ook geen narcose, wel een slaapmiddel zodat ik niets van het onderzoek merk. Kans is zeer klein dat er iets aan de hand is waar ik zo bang voor ben, aangezien ik verder geen andere klachten heb.

    Reageer
    #8

    Vandaag colonscopie gehad. Uitslag was een ontsteking aan het einde van de dunne darm. Wel biopt genomen. Maar geen poliepen en geen ernstige afwijkingen. Definitieve uitslag is over enkele weken. Ik hoefde me verder geen zorgen te maken. Misschien worden er medicijnen voorgeschreven.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoe is dit afgelopen?

    Reageer
    #10

    Bij mij is de ziekte van Crohn vastgesteld. Had een calprotectine waarde van 2600. Nu heeft mijn vriend ook al een half jaar klachten en is hij al 10 kilo afgevallen. Zijn waarde is nu al n paar maand steeds ongeveer hetzelfde ( eerst 176 en nu 169) ze verdenken hem nu ook van een chronische darmziekte. Ik ben zelf erg bang dat hij darmkanker heeft omdat zijn waarde hetzelfde blijft en ik vind dat erg vreemd voor een ontsteking dat die dan stabiel blijft. Hij zou eerst een wachttijd hebben van 150 dagen maar hij is nu over 2 week al aan de beurt voor een darmonderzoek. Dat klinkt alsof de arts het ook niet vertrouwd. Hij is 33 jaar. Zou dit darmkanker kunnen zijn?

    Reageer
    #11

    Daar kan niemand je zo antwoord op geven. Dat za dan toch moeten blijken uit onderzoek

    Reageer
    #12

    Nee dat begrijp ik ook wel:( hoopte gewoon op een beetje gerust stelling. Maar ik wacht wel gewoon af dan

    Reageer
    #13

    Bij mij is een calprotectine van 2260 vastgesteld... Moet ik mij zorgen maken? Al langer last van vage klachten.. in t bloed werd niks raars aangetroffen, behalve een laag hb...ook geen ontstekingswaarden. Volgende week een afspraak bij de internist.

    Reageer
    #14

    Daar is zo weinig over te zeggen zonder enige dossierkennis. Dus toch maar even de afspraak bij de internist afwachten

    Reageer
Reageer op: Calprotectine


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief