Verandering patroon ontlasting

  • #1

    Ik vroeg me af, ik zie vaak online voorbij komen dat een van de symptomen van dikke darmkanker is dat je frequentie en/of patroon van ontlasting (verstopping naar diarree of andersom) hebt, maar om de hoeveel tijd moet het patroon veranderen wil het alarmerend kunnen zijn?

    Reageer
    #2

    Die vraag is zo niet te beantwoorden.

    Reageer
    #3

    Frequentie en patroon van ontlasting word toch vooral bepaald door wat je eet en drinkt

    Reageer
    #4

    Oké, wat zou u dan kunnen noemen als typerende symptomen voor dikke darmkanker? Ik zie namelijk veel voorbij komen over veranderend ontlasting patroon

    Reageer
    #5

    Aanhoudende buikklachten en bloed in de ontlasting. Maar dat kan alleen met ontlastingonderzoek worden aangetoond. Hoe oud ben je?

    Reageer
    #6

    Ik ben 24, heb wel sinds een maand of 4 bloed bij ontlasting, maar alleen bij persen en is niet veel. Daarnaast wel meer slijm dan normaal, vooral natte winden de laatste periode.

    Heb nu sinds een week of 1-2 wel last van af en aan ongemakkelijk gevoel in de buik, maar alleen aan de linkerkant, vooral linksonder, al heb ik ook al rugklachten sinds m'n 15e.

    Reageer
    #7

    Gezien je leeftijd en de klachten lijkt darmkanker toch wel erg onwaarschijnlijk. Ik denk eerder een aambeien en PDS.
    Heb je veel stress of spanningen.?

    Reageer
    #8

    Ik ben inderdaad wel een maand geleden gestopt bij mijn toenmalige werkgever vanwege hoge stress, ik heb daar 3 jaar gewerkt. Heb door die baan ook bij de fysio gelopen vanwege enorme spanning in hals en rugspieren door stress.

    Zou het daar zo erg door kunnen komen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat iz zeker mogelijk

    Reageer
Reageer op: Verandering patroon ontlasting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief