Kramp en krampjes, zorgen

  • #1

    Mijn broer heeft binnen 6 weken 3 maal hevige kramp gehad voor zijn ontlasting en na de ontlasting was de kramp over, alleen nog wat lichte krampjes die ook weer verdwenen. Andere keren gaat hij probleemloos naar het toilet, de ontlasting is normaal en geen bloed. Nu heeft hij gedurende de dag lichte krampjes, soms een aantal uur, soms zijn ze ook helemaal weg. Hij voelt zich verder prima, eet goed, geen gewichtsverlies.

    Mijn vraag is als een tumor de ontlasting tegenhoudt veroorzaakt dit kramp, maar is het dan zo dat er de ene keer geen kramp is en de andere keer wel?

    Wat zou dit kunnen zijn?

    De huisarts vertelde hem dat hij niet verwacht dat het darmkanker is maar er wordt wel een onderzoek gedaan in het ziekenhuis voor de zekerheid. Ik ben er niet gerust op.

     

    Reageer
    #2

    In de meeste gevallen, is het toch een probleem van de darm zelf. Een spastische darm bijvoorbeeld

    Reageer
    #3

    Dank voor uw antwoord. Ik zou toch graag willen weten of, als er een tumor zit in je darmen, of je dan elke keer hevige kramp hebt voor normale ontlasting? In dit geval in 6 weken 3 keer kramp of kan er dan ook sprake zijn van een tumor?

    Reageer
    #4

    Een tumor in de darmen geeft in de regel dergelijke klachten niet.

    Reageer
Reageer op: Kramp en krampjes, zorgen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief