Kosten van onderzoek willen uitstellen

  • #1

    Ik zit met een dilemma.. In 2019 had ik een uitslag van Pap3a1, ik ben nu 25 en ik ben nooit opgeroepen en omdat het uitstrijkje onderzocht moest worden werd heel mn eigen risico er doorheengejaagd. Nu afgelopen september had ik weer Pap3a1 met advies om na een halfjaar te herhalen, volgende maand dus. Waar ik tegenaan loop is dat beide keren mijn volledige eigen risico hierdoor werd opgemaakt, wat voor mij heel veel geld is. Die staat nu weer op 0 euro, omdat de laatste keer eind vorig jaar was. Er staat nu dus een test in maart gepland ter controle, maar als er van 2019 naar 2021 geen verschil is in de uitslag denk ik dat er nu ook geen verschil zal zijn. Wel zal ik wéér 385 euro moeten betalen, wat voor mij echt heel veel geld is in zo'n korte tijd. Ik wil eigenlijk de afspraak van maart verzetten en misschien later in het jaar doen, maar dat gaat natuurlijk tegen beter weten in omdat het over mijn gezondheid gaat. Er is in bijna 3 jaar echter niks veranderd en de arts zei al: ik ben nog jong. De kans dat mijn lichaam het zelf opruimt is erg groot, maar ik denk niet dat dat in dit halfjaar al is gebeurd en om dan weer zo veel geld te moeten betalen is voor mij erg lastig. De vraag is of het oké zou zijn als ik die afspraak weer een halfjaar uitstel zodat ik niet zulke kosten maak. Ik heb namelijk verder geen alarmerende klachten, alles werkt goed. Voor mij is dit namelijk echt een ding.. het gaat om erg veel geld terwijl ik nu 'niks' ben opgeschoten sinds begin 2019. Ik ben nog jong dus het risico dat er nu iets gebeurt lijkt me klein

    Reageer
    #2

    Bij Pap3 a1 is wel belangrijk om regelmatig te controleren of de situatie veranderd is. Als dat namelijk wel zo zou zijn kan er tijdig worden ingegrepen. Je zult zelf de beslissing moeten nemen of je t het wel of niet doet.
    Je kunt met je zorgverzekeraar een regeling treffen voor de betaling. Kan me voorstellen dat € 385 meteen veel in een keer is.

    Reageer
    #3

    Bij veel zorgverzekeringen kun je het idd gespreid betalen als je de rekening krijgt.

    Ik betaal het nu bij mijn zorgverzekering vooruit,omdat ik weet dat het toch weer op gaat dit jaar. Dan is het maandbedrag nog kleiner dan wanneer je achteraf een betalingsregeling treft.

    Als het goed is,kan je het op de website van jou zorgverzekering vinden hoe dat bij jou werkt. En anders even de klantenservice bellen

    Reageer
    #4

    Bedankt voor de reacties! Ik doe de vorige rekening inderdaad gespreid betalen.. maar het loopt zo op. Gezondheid is natuurlijk onbetaalbaar maar het maakt de drempel wel hoger. Ik heb nu dus al minimaal 3 jaar Pap3a1. Hoe waarschijnlijk is het dan dat mijn lichaam het nog zelf opruimt? Wat als de volgende keer weer pap3a1 uitkomt? Gaan ze dan wat doen of wordt het een kwestie van in de gaten houden?

    Reageer
    #5

    Kijk voor volgend jaar eens of het bij jou verzekering ook mogelijk is dat je je eigen risico vooruit betaalt. Dan heb je een kleiner bedrag per maand dan achteraf in termijnen, omdat je het over het hele jaar kunt spreiden. En mocht je toch niet het hele eigen risico gebruiken,krijg je dat aan het eind van het jaar weer terug.

    Reageer
    #6

    Als je pap 3a hebt, wordt het weggehaald. Dat is bij mij gebeurd en ook al eens gebeurd bij pap 2.

    Het is een voorstadium van baarmoederhalskanker met zeer afwijkende cellen die weliswaar nog geen kanker zijn.

    Waarom alleen aankijken? Ik zou dit 100% weg laten halen!

    Overigens zijn de kosten dan ook meteen klaar. Want ik heb daarna nooit meer een afwijkende pap gegad.

    Reageer
    #7

    De gynaecoloog zei zelf "Je bent nog jong, dus ik wil nu niet iets doen" omdat er een kans is dat mijn lichaam het zelf opruimt. Is bij beide uitslagen gezegd, dus niet meteen dat het weggehaald moet worden. Die ingrepen zijn ook niet geheel zonder risico, toch? Heb een aantal enge verhalen over littekenvorming etc. gelezen..

    Is het zo dat het niet meer kan terugkomen na een ingreep? lisexcisie of conisatie?

    Waar ik me zorgen om maak is dat de uitslag dus al 3 jaar Pap3a1 is. Cin II overigens, en het afwijkende gebied is niet erg groot (heb het gevraagd in de stoel). Ik denk dat het bij Cin III een ander verhaal zou zijn?

    Dus ik ga er wel heen en ben benieuwd wat ze dan zullen zeggen als er niks veranderd is. Ik stel zo'n ingreep het liefst zo veel mogelijk uit op mijn leeftijd.

    Reageer
Reageer op: Kosten van onderzoek willen uitstellen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief