Wat moet ik doen?

  • #1

    Beste,
    Ik heb al 4 jaar lang lymfeklieren die ik kan voelen maar op echos blijkt dat er niets mis is en dat ze perfect in orde zijn. Nu sinds gisteren voel ik achter een klier in mn kin een heel zacht knobbeltje dat pijn doet wanneer je erop duwt. Het voelt als een blauwe plek. Het hangt vast aan de lymfeklier met een draadje en ook met een draadje richting mijn keel. Het draadje kan een spiertje of bindweefsel zijn en ik heb de lymfeklier gemanipuleerd door erop te duwen en eraan te voelen om het te controleren. Het bolletje is onderdeel van de spier of bindweefsel althans zo voelt het toch. Het springt ook weg als je erop knijpt. Kan het zijn dat door aan de lymfeklier te voelen ik het bindweefsel of spiertje achter de klier heb geirriteerd en dat deze nu een bolletje is gaan vormen dat pijn doet bij knijpen? Of is het iets anders?
    Wat moet ik doen of wat zou dit zijn??

    Ik heb ook een abgststoornis voor kanker dus ik ben enorm bang.

    Reageer
    #2

    Het kan een ander lymfekliertje zijn. Ik kan je wel vetellen dat je zelf problemen veroorzaakt door er te veel aan te zitten. Je duwt, drukt, knijpt trekt....Geen wonder dat ze er na 4 jaar nog steeds zitten. Die kunnen zo dus nooit weggaan. Ze raken geïrriteerd en kunnen zelfs ontstoken raken door al dat gefriemel. Je moet van die dingen afblijven. Als je er bezorgd over bent met je ermee naar de huisarts gaan maar er dan ook bij vertellen wat je er allemaal mee doet

    Reageer
    #3

    Beste,
    Inderdaad ik heb veel geduwd maar nooit specifiek op de plaats van het knobbeltje nu. Die plaats zit dicht tegen lymfeklier dus misschien perongeluk geraakt maar die lymfeklieren die ik voel zijn niet gezwollen, dat hebben ze op de echos gezien dus die kunnen niet verdwijnen. Kwas 1 jaar lang veel aan het voelen geweest en dan 2 jaar lang niet meer en ze waren nog niet verdwenen dus ik denk dan dat ze gewoon niet meer verdwijnen. Maar dit knobbeltje is veel zachter dan een klier en ik heb eens opgezocht en denk nu dat het een vetweefsel ontsteking is maar kan dit?

    Als het zo'n ontsteking is, is het dan normaal dat niet al het vetweefsel opzwelt maar enkel 1 plek erin en dat er dan een knobbeltje ontstaat dat voelt als een blauwe plek als je erop duwt?

    Reageer
    #4

    En welke problemen veroorzaak je als als je eraan zit, toch niets ergs?

    Reageer
    #5

    Ik kan je zo niet zeggen of het een vetweefselontsteking is...

    Reageer
    #6

    Die vraag had ik al beantwoord
    . Ze raken geïrriteerd en kunnen zelfs ontstoken raken door al dat gefriemel.

    Reageer
    #7

    Oke bedankt

    Maar als lymfeklieren niet verdwijnen ookal blijf je er af mazr ze zeggen dat ze normaal en niet gezwollen zijn dan is er met de klieren toch niets mis he?

    Weet jij wat dat pijnlijk dingetje allemaal kan zijn achter de klier? Het doet enkel pijn als je er op duwt. Als ik ervan af was gebleven had ik nooit geweten dat dat er was.

    Reageer
    #8

    Kunnen lymfeklieren van een centimeter ook gewoon normaal zijn en dus niet gezwollen of zijn ze dan zowieso gezwollen hoe dan ook?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat heb ik ook geschreven: het kan een lymfekliertje zijn
    En lymfeklieren kunnen lang aanwezig blijven. Dat is niet vreemd

    Reageer
    #10

    "Kunnen lymfeklieren van een centimeter ook gewoon normaal zijn en dus niet gezwollen of zijn ze dan zowieso gezwollen hoe dan ook?" Ja dat kan

    Reageer
    #11

    Oke heel erg bedankt

    Reageer
    #12

    Beste,
    Hier ben ik weer, ik ben vandaag naar de oktzr geweest met dat bolletje waarvan ik niet weet wat het is. De dokter kok het niet voelen maar aan de hand van wat ik zei (een vrij zacht bolletje, zonder dat het geirriteerd is doet het geen pijn als je erop duwt, ovaal vormig soms rechthoekig achtig) zei hij dat het om een talgkliercyste gaat waarschijnlijk maar is dat mogelijk?

    Mvg
    Moonlight

    Reageer
    #13

    Dat zou zeker kunnen

    Reageer
    #14

    Oke bedankt

    Ik was toch nog een beetje bang omdat hij het niet kon voelen want hij zei daardoor da hij wel nie echt zeker was maar het zou ook een vetbolletje kunnen zijn ofz zei hij daarmee

     

     

    Reageer
    #15

    Hoi, hoelang duurt het voordat iets wat gezwollen is doordat het geirriteerd is geraakt door er steeds aan te voelen krimpt? Of hoelang kan dat duren?

    Reageer
Reageer op: Wat moet ik doen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief