Ik heb een bultje onder mijn borst/tepel

  • #1

    Hallo, ik ben een jongen van 14 jaar en ik heb een bultje onder mijn borst/tepel. Het bultje is ongeveer 1 bij 1 centimeter.

    Weet iemand toevallig wat het kan zijn?
    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    dat is natuurlijk moeilijk zo te zeggen, zonder het te zien.
    Het kan een klier zijn, met 14 jr gaan door de hormonen vaak de bosten wat pijn doen en dikker worden, het klierweefsel kan dan wat opzetten.
    Het kan ook een ontsteking zijn.
    Verder nog klachten of bultjes?
    Laat even aan je moeder zien, die is wel wat gewend hoor : - )
    Brenda

    Reageer
    #3

    ik heb het zelfde:S ik weet niet eat het is..

    Reageer
    #4

    Plaats een foto, dat is voor dermatologische aandoeningen een stuk inzichtelijker.

    Reageer
    #5

    De mogelijkheden zijn erg verschillend.

    Bij een jongen is het vaker een onschuldig puistje of een talgkliertje.

    Bij vrouwen kan het ernstiger zijn zoals borstkanker, een abces, een fibroadenoom maar ook inderdaad weer de talgklier cyste.

    Reageer
    #6

    Ik heb het ook sinds 2 weken. Op sites zie je dat het een vet bobbeltje kan zikn. Ik ben zelf 15. Het heeft te maken met de puberteit. Kankker kan het niet zijn.

    Reageer
    #7

    ik heb het ook serieus en ik weet ook niet wqat het is en ik ben ook 14 ik zoek op internet maar kan niets vinden

    Reageer
    #8
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb het ook.. Onder m'n vel van m'n linkertepel zit iets. Het is net een bal van je balzak. Ook zo groot ongeveer. Zelf ben ik 13. M'n vader had het vroeger ook en zegt dit: dat is waarschijnlijk een opgezette melkklier. ja, ook mannen hebben die. komt vaak voor bij jongens die de pubertijd ingaan. net zoals meisjes grotere borsten krijgen. het kan geen kwaad hoor. kan wel een beetje gevoelig worden. als je er echt last van krijgt moet je even langs de huisarts. anders gaat het over een jaar of 2 gewoon weer weg. Groetjes K

    Reageer
    #10

    hai

    ik heb het zelfde bultje maar bij is het meer een "pudding" geworden onder mijn tepel, ik heb het nu al 2 jaar ongeveer dat is best lang ze zeggen dat het maar een jaar blijft? wat zou dit kunnen zijn????

    groeten tim

    Reageer
    #11

    Tim, als je dit bultje al twee jaar hebt, heb je dit dan al eens door de huisarts laten onderzoeken? Welke diagnose heeft de huisarts gesteld op basis van onderzoek van de borst?

    Reageer
    #12

    Ik heb jet sinds vandaag ondekt maar ik weet niet wat het is. Ik ben 14. Ik hoop niks ernstigs. Weet iemand wat het is?
    Greetz tim

    Reageer
    #13

    Jouw verhaal klopt niet. Kun je duidelijker zijn. Je hebt klaarblijkelijk een bultje, al twee jaar, en je hebt het pas vandaag ontdekt. Dit klopt niet. Zo kunnen we je niet verder helpen. Het beste ga je even naar de huisarts voor onderzoek.

    Reageer
    #15

    de dokter zei dat het een hormoon bultje was en dat het met een jaar weg ging, het zit er nu al 2 jaar, en het klopt wel

    Reageer
Reageer op: Ik heb een bultje onder mijn borst/tepel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief