droge rode huid met schilfertjes rond mond en kin

  • #1

    hallo
    Ik heb sinds een tijdje erg last van een zeer droge huid op en rond mijn kin en langs de bovenlip. (rood met velletjes en het jeukt soms een kleinbeetje volgens de dokter was het geen exeem maar ik vind het zelf er wel veel oplijken)
    het ziet er niet uit en heb vanalles algeprobeerd.
    Ik ben zelf langs de dokter gegaan en deze heeft mij een creme voorgeschreven die natuurlijk ook niet hielp.
    hellllup

    Reageer
    #2

    De huid is een van de grootste organen van het lichaam. Bij een volwassen mens is de huid bijna 2 m2 groot en weegt ongeveer 7 kg.
    De huid beschermt het lichaam tegen vele schadelijke invloeden van buitenaf. Het werkt als een soort schild tegen zonlicht, schadelijke stoffen, bacterieen en schimmels. Dit noemen wij de barrièrefunctie van de huid.
    Bovendien heeft de huid een belangrijke functie in de regulatie van de temperatuur van het lichaam en is het in staat signalen zoals pijn, warmte en kou te registreren en door te geven naar het centraal zenuwstelsel.

    Het belangrijkste onderdeel van de huid in het kader van de barrièrefunctie is de hoornlaag of stratum corneum. Deze laag wordt voortdurend vernieuwd en zonodig hersteld vanuit de opperhuid (epidermis). Dit gebeurt doordat huidcellen, die aan de basis van de opperhuid voortdurend worden aangemaakt en beetje bij beetje opschuiven naar de oppervlakte. Naarmate de cellen dichter bij de oppervlakte van de huid komen veranderen zij steeds meer in hoorncellen. Deze hoorncellen zijn omgeven door een envelop van huidvetten: dit zijn vetzuren, cholesterol en ceramiden. Deze huidvetten zijn als het ware het ‘cement’ tussen de hoorncellen.

    Normaal gesproken is de verdamping van vocht door de huid heel precies geregeld. Wanneer de hoeveelheid huidvetten in de huid verminderd is wordt de huid echter makkelijker doorlaatbaar voor water en is de juiste balans van de vochthuishouding in de huid verdwenen en droogt de huid uit. Hierdoor wordt de huid rood en schilferend. Bovendien kunnen kleine kloofjes in de huid ontstaan.

    Wanneer de huid regelmatig met zeep wordt gewassen wordt de huid weliswaar schoon, maar ook letterlijk ‘ontvet’: de huidvetten worden weggespoeld. Hierdoor kan het vocht in de huid makkelijker verdampen. Veel wassen met water en zeep veroorzaakt dus een droge huid.
    Mensen die in het dagelijks leven veel met water, zeep en reinigingsmiddelen werken hebben dus ook een verhoogd risico op droge huid, vooral aan de handen.
    Bij sommige beroepen bestaat een aanzienlijk risico op uitdroging van de huid. Bijvoorbeeld omdat beroepshalve de handen veel gewassen moeten worden of door direct contact met stoffen die de huidvetten kunnen oplossen. Te denken valt aan verpleegkundigen, artsen, schoonmakers, koks, monteurs etc.

    Ook is er een verhoogde kans op uitdroging van de huid in het winterseizoen met centrale verwarming in huis die zorgt voor een droge atmosfeer en droge vrieskou en gure wind buiten.

    Bij uitdroging gaat de huid zelf extra huidvetten produceren om de weggespoelde huidvetten te vervangen en zo de huidbarrière te repareren. Dit herstel duurt ongeveer 1 week, mits de huid met rust gelaten wordt en de tijd krijgt om weer te herstellen. Door de oppervlakte van de huid met een beschermende vette crème in te wrijven krijgt de huid inderdaad de kans om volledig te herstellen.
    Een vaseline houdende creme werkt over het algemeen zeer goed. Voorbeelden zijn:
    vaseline crème (10% vaseline in cetomacrogolcrème)
    vaseline/ paraffine crème (50% vaseline en 50% paraffine).
    Nadeel van deze producten is dat ze vaak langzaam intrekken en vooral bij gebruik aan de handen, de handen langdurig ‘vet’ maken, zodat zij vooral ’s avonds voor het slapen gaan praktisch toepasbaar zijn.
    Sommige speciaal voor de droge huid ontworpen crèmes bevatten extra barrièrelipiden zoals vrije vetzuren, cholesterol en ceramide. In het geval van een zeer beschadigde huid kunnen deze crèmes een extra bijdrage in het herstel van de huid.

    Reageer
    #3

    Vermijd zoveel mogelijk direct contact met stoffen die de huid beschadigen. Voorbeelden zijn oplosmiddelen en zepen (ook gewone zeep en shampoo!) die de huid ontvetten. Vooral in combinatie met warm water zijn deze schadelijk!
    Draag wanneer dat mogelijk is handschoenen. Draag onder rubberen of PVC handschoenen bij voorkeur katoenen verbandhandschoenen.
    Stook het huis niet te warm zodat de lucht niet te droog wordt. Zorg voor vochtverdampers aan de centrale verwarmingsradiatoren om de vochtigheidsgraad van de lucht op peil te houden.
    Bescherm bij koud weer de huid met goede kleding en handschoenen.
    Gebruik altijd een goede beschermende crème.

    Reageer
    #4

    dit probleem speelt nu al weken en, ik heb swinters er inderdaad vaker last van, maar nu duurt het wel heel lang en heb het nu ook in ergere mate.
    Ook kloofjes enzo.
    De huid is echt super rood en blijft vervellen.
    Shamphoo en zeep gebruik ik zowiezo niet in mijn gezicht, maar wel weer heel warrm water dit om de velletjes makkelijker weg te halen.
    dus vaseline creme help ook niet hoor ja mischien voor heel even.

    Reageer
    #5

    Lees ook:

    droge huid, alternatieve geneeswijze
    http://www.dokter.nl/forum/Complementaire-geneeswijzen/22554-droge-huid.html

    Droge Huid, dochter 8 weken
    http://www.dokter.nl/forum/Kinderen/164296-Droge-Huid.html

    Huid gezicht heel droog
    http://www.dokter.nl/forum/Huid-haar/82416-droge-huid.html

    Erg droge huid, en rode vlekken
    http://www.dokter.nl/forum/Huid-haar/246306-Erg-droge-huid-en-rode-vlekken.html

    extreem droge gezichtshuid?
    http://www.dokter.nl/forum/Huid-haar/82774-extreem-droge-gezichtshuid.html

    Zeer droge, schilferige huid.
    http://www.dokter.nl/forum/Huid-haar/219380-Zeer-droge-schilferige-huid.html

    droge huid, dermatoloog
    http://www.dokter.nl/forum/Huid-haar/80577-droge-huid.html

    Jeukende uitslag op gezicht en droge huid
    http://www.dokter.nl/forum/Allergie/220131-Jeukende-uitslag-op-gezicht-en-drogehuid.html

    Droge gezichtshuid
    http://www.dokter.nl/forum/Huid-haar/78980-droge-gezichtshuid.html

    gevoelige huid, rode vlekken, jeuk
    http://www.dokter.nl/forum/Huid-haar/175544-gevoelige-huid-rode-vlekken-jeuk.html

    Droge/gevoelige huid
    http://www.dokter.nl/forum/Huid-haar/84535-Droge/gevoelige-huid.html

    Schrale plekken op kin
    http://www.dokter.nl/forum/Huid-haar/81242-schrale-plekken-op-kin.html

    Jeuk onderbenen
    http://www.dokter.nl/forum/Allergie/42437-Jeuk-onderbenen.html

    Rode, droge, schilferige huid
    http://www.dokter.nl/forum/Allergie/41897-rode-droge-schilferige-huid.html

    Irritatie gezicht na het douchen
    http://www.dokter.nl/forum/Huid-haar/83586-irritatie-gezicht-na-het-douchen.html

    Reageer
    #6

    Ik heb ook zo iets soort gelijks! Schimmel crème van de dokter gekregen werd het
    Alleen maar erger van! Ok vermoed ook eczeem heb nu ook eczeem / psoriasis crème werkt ook niet! Word door de dokter afgewimpeld wacht nu op een kuir van paarden melk ik word er helemaal gek van ! Iemand nog tips [img size=640]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/image-9edf83a2fe45d157936aa8f203fe3261.jpg[/img]

    Reageer
    #7

    L
    Het blaasje dat ik zie lijkt op een herpes infectie. Haal een zalfje voor koortslippen en doe die erop.

    Reageer
    #8

    Ben je er al achter wat het is, ik heb hetzelfde als op de foto en dan bedoel ik de rode plek naast de lippen, ben benieuwd wat je nu hebt gebruikt en of het heeft geholpen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Een koortslip dus. Haal zovirax.

    Reageer
    #10

    Hoi,
    Ik ben 15 jaar, en ik heb PRECIES hetzelfde probleem! Mijn moeder werkt in een apotheek en ik heb inmiddels dus wel zo'n beetje alle mogelijke zalfjes gehad, niks werkt.
    Nou zat ik dus te googlen, ik hen dit probleem namelijk al sinds 2 weken voor kerst. En nu las ik daar dat t ook juist kan komen door de vaseline enzo, mocht je uitslag hebben, en daar vaseline of cetomacrogol op smeren, dan zou dat voor een ontsteking kunnen zorgen die je ziet rond je lippen en kin enzo.
    Nou vroeg ik me af wat bij jou hielp, omdat deze discussie al best oud is
    Groetjes een wanhopig iemand die door iedereen word uitgelachen

    Reageer
    #11

    Probeer groene thee ipv. tonic voor de huid na de reiniging te gebruiken.

    Reageer
    #12

    Nog niemand de oplossing gevonden dus?

    Reageer
    #13

    Hallo, wat ik niemand nog heb horen zeggen op dit forum is: water drinken. Zorg dat je genoeg water binnen krijgt. Ik heb zelf dit probleem ook gehad en gemerkt dat als ik op een dag in ieder geval 3 liter water drink. De huid sneller hersteld en minder gevoelig is. Neem ook paar koppen thee per dag Want daar zitten anti oxidanten in. Probeer ook niet te veel te stressen want dat kan ook nadelige gevolgen hebben op je huid. Groeten Wotans

    Reageer
    #14

    Ik heb dit probleem ook. Heel vervelend. idd ook een creme gekregen tegen schimmels, nou dat hielp zeker niet!
    Nu heb ik een hormoonzalf gekregen, daarmee is het vervellen weg. Alleen het rode trekt niet weg! Iemand daar nog tips voor?

    Reageer
    #15

    U kan proberen om een beetje dettol in water te doen en het 2 of 3 x pd even met een watteschijfje te deppen daarna wel insmeren met een creme of beetje vaseline

    Reageer
Reageer op: droge rode huid met schilfertjes rond mond en kin


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief