Vreemde plekken op vingers en handpalm.

  • #1

    Hallo allemaal.

    Ik heb al een tijdje een soort uitslag? die steeds uitgebreider wordt.

    Mijn huid voelt op de aangedane plekken dikker dan de rest. Er komen een soort blaasjes op die er wat gelig uit zien en hard aanvoelen, na ongeveer een dag of twee gaan deze open en is het net of er gaatjes in die plekken vallen. Vlak voor de blaasjes opengaan jeukt het verschrikkelijk, maar als ze eenmaal open zijn doet het erg veel pijn.

    Langzamerhand beginnen er steeds meer vingers mee te doen en ook in mijn handpalm zit nu een plek van ongeveer vier cm. Het deed me eerst denken aan exceem maar als ik dat op zoek lijkt het er totaal niet op.

    Heeft iemand misschien enig idee wat dit kan zijn??

    Alvast bedankt, Alicia.

    Reageer
    #2

    Bekijk deze site maar eens.
    Ik heb het ook, het enige dat bij mij helpt is regelmatig ze in een badje met dodezeezout doen.
    http://www.huidarts.com/cgi-bin/patinfo.pl?cgifunction=form&fid=1150054176#

    Reageer
    #3

    Jee, dat is erg erg vervelend, jeuk is vreselijk! Ik heb het zelf aan 1 voet gehad, is jaren behandeld als psoriasis, bleek toch een schimmel te zijn!
    vraag verwijzing naar een goede Dermatoloog, misschien kan hij testen en in ieder geval de juiste creme meegeven. Het kan blaasjes eczeem of Psoriasis zijn.
    Sterkte Brenda.

    Reageer
    #4

    ik heb dat ook!!!
    het is nu op het moment erg rustig, maar nu komt mijn vraag:
    kun je over blaasjesexzeem heengroeien? de ene keer zit ik helemaal onder maar gelukkig jeukt het niet, en de andere keer is het ineens helemaaaaal weg en dan blijf ik maar hopen dat het niet meer terugkomt.
    oorzaak is jammer genoeg nog steeds niet duidelijk...

    Reageer
    #5

    Beste Alicia,

    normaal geef ik zelden tot nooit online advies over ziektebeelden of aandoeningen, omdat ik de situatie niet in het echt kan bekijken.
    Wel kan ik je het een en ander vertellen over blaasjes die jeuken etc.
    In veel menselijke lichamen schuilen zich bacteriën, schimmels en gisten, die in rust (latent) in het lichaam aanwezig zijn. Een goed voorbeeld hiervaan is de candida.
    Als je een verminderde weerstand hebt, kunnen deze (voorheen) onschuldige micro organismen wakker worden om vervolgens hun ware ik te laten zien, variërend van bultjes op de huid, tot ontstekingen etc.
    Bij jou is het ook mogelijk dat je allergisch bent voor bijv. bepaalde stoffen, zoals tarwe, gluten, pinda's. Op de huid kan hierdoor vaak een allergische reactie door ontstaan.
    Natuurlijk is ook een eczeem mogelijk, alhoewel hierin vele verschillende soorten zijn.
    Het is verstandig om je verder te laten onderzoeken bij een dermatoloog, en ook nog eens te bekijken of je ergens allergiën voor hebt.

    Succes en groeten

    Reageer
    #6

    Bedankt voor jullie reacties..

    Ik heb op die verwijzing gekeken en die foto van die hand leek er niet echt op, dat was echt veel erger dan hoe mijn handen eruit zien. Maar die foto van die tenen dat is eigenlijk precies hoe het er bij mij op mijn handen uit zien. Kleine zwarte blaasjes, vlak bij elkaar en die gaan dan stuk.

    Ik zal mijn huisarts even laten kijken en daarna dan ws naar een dermatoloog.

    Groetjes Alicia.

    Reageer
    #7

    als het goed is zul je hier Dermovate Crem voor krijgen maar dit mag je er maar dun opsmeren

    ps: weet iemand of je dode zee zout ergens kunt kopen???

    Reageer
Reageer op: Vreemde plekken op vingers en handpalm.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief