Acne (van alles gebruikt: Inderm, bezoyperoxide, biegist)

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Hoi,

  Ik ben een jonge man van 24 jaar (bijna 25 jaar) en heb vanaf mijn 16de levensjaar last van acne. Ik heb na een aantal jaren erg veel last er van gehad te hebben (kon het geestelijk niet meer aan) een hele zware kuur gehad in 2001 van dik drie kwart jaar, het was het middel Roaccutane?. Het is echt een heel erg zwaar medicijn en ik denk dat ik er ook depressief van ben geworden. Als je ook de bijsluiter leest dan schrik je ook echt van de bijwerkingen.

  Als ik elke dag onder de zonnebank lig en ik smeer heel veel van die troep (Inderm & Benzoyperoxide) op mijn huid dan hou ik het enigszins onder controle. Maar mijn huid word echt helemaal afgetuigd (sorry maar zo is het echt), mijn huid word er echt niet beter op.

  Het probleem weet ik wel waar het aan ligt, mijn huid maakt veel te vel vet aan. Als ik smorgen naar mijn werk ga dan heb ik smiddags zo vette huid dat het lijkt of ik hele erg zweet. Du druppels vet zitten er op. In de winter heb ik het meeste last er van mijn acne. De zon doet zo vele goeds voor je huid en acne.

  Ik ben dus twee weken terug weer naar mijn huisarts geweest en gevraagd of ik weer naar de huidarts mag, dit mocht en ik mag 9 augustus naar de huidarts. Ik ben dara heel blij mee maar ik denk dat die mij weer Roaccutane? voor wil schrijven en ben dan zo bang dat ikm weer depressief word.

  Ik zit er geestelijk zo door heen he, ik baal zo van mijn huid. Iedereen in mijn omgeving zeggen telkens tegen mij dat het allemaal wel mee valt en dat ik me er niet zo druk om moet maken, nou ik maak me er wel druk om en vergeet niet ik ben al bijna 25 en heb nog een gezicht van een puber. Ik moet nu ook solliciteren maar ik voel me zo onzeker met deze huidproblemen dat ik het allemaal niet meer trek.

  Hebben mensen de zelfde ervaring als mij? Kan misschien iemand mij wat meer vertellen als ik weer een tweede kuur moet volgens met die Roaccutane? wat dat met je doet dan?

  Ik hop dat ik wat meer info kan krijgen om te weten wat ik moet doen.

  Alvast bedankt.

  Groeten,

  (Ik wil graag annoniem blijven gezien mijn problemen)

  Reactie
  #2

  Hoi,
  Ik ben 28 en heb ook nog steeds last van diepzittende acne. Ik heb het geluk dat ik een vrouw ben en dus de diane-35 kan slikken, dit helpt al 14 jaar bij mij maar als ik stop zit ik meteen weer onder de rode vlekken en mee-eters. Je bent dus in ieder geval niet de enige!
  Er zijn nog meer medicijnen die je eens zou kunnen proberen. Als je kijkt onder 'aandoeningen' de letter a aanklikt kom je op een bladzijde waar alle middelen tegen acne op staan. ook staat er een link naar het huisartsengenootschap. Misschien kun je deze lijst uitprinten en meenemen naar de huidarts? Dan kunnen jullie samen overleggen over een ander middel.
  Je zou ook eens aan de huidarts kunnen vragen of er methoden van plastische chirugie zijn die jou zouden kunnen helpen (bijv. microdermabrasie). Die zul je dan wel zelf moeten betalen.
  Sterkte ermee!

  Reactie
  #3

  Ja ik moet het gewoon bespreken met mijn huidarts maar ben bang dat die weer dat medicijn wil voorschrijven wat ik al heb gehad.

  Heeft iemand een medicijn wat goed wrekt uit ervaring?

  Reactie
  #4

  Wat voor de een goed werkt hoeft voor jou nog niet te werken. Waarom lees je niet gewoon eerst op de apothekerssite zoals V zegt? Daar staan alle middelen op een rijtje en kan je zelf kiezen wat jou goed lijkt om te proberen. Als je niet diezelfde troep wil slikken als eerst dan weiger je dat toch gewoon? Die dermatoloog gaat het echt niet door je strot duwen hoor. Ik heb zelf tetraclyne (antibiotica) gehad, eerst in pillen daarna in zalf en dat hielp bij mij. Maar ik had voornl. last van ontstekingen. Antibiotica haalt die ontstekingen weg maar niet de vette huid op zich. Nu gebruik ik nog de peroxidecreme maar die werkte bij jou maar matig.

  Reactie
  #5

  Je kan ok een keer proberen je gezicht in te smeren met een wat vollere creme.
  Als je namelijk steeds smeert met een creme voor een vette huid,krijgt het misschien te weinig verzorging en denkt je huid dat het meer talg moet aanmaken.
  Het zal waarschijnlijk niet je acne weghalen maar wel je vette huid verminderen.
  En misschien dat dat dan weer je puistjes verminderd.
  Je zit nu in een soort cirkel en die benzoylperoxide droogt je huid vreselijk uit.
  Het helpt wel als je het alleen op een puist zelf smeert,maar als je echt acne hebt en je hele gezicht zit onder dan is het echt rot spul.Je hebt trouwens wel 2 sterktes in die creme wist je dat?

  Sterkte ermee

  Reactie
  #6

  Hoi,

  Allemaal goed bedoeld van jullie hoor maar gellof me ik heb echt al alles geprobeert!

  Ik weet idd dat er twee sterktes zijn van die creme.

  Hopen dat mijn huidarts wat voor em kan betekenen.

  Reactie
  #7

  hoi,
  Ik heb ook enorme last van acne. Ben ook een vrouw (29) en heb dus jarenlang de pil (Diane35) geslikt. Dit hielp toen. Toen ik overging naat een lichtere pil kwam de acne in volle hevigheid weer terug. Opnieuw de Diane hielp dus echt niet meer bij mij.
  Daarna werkelijk van alles geprobeerd. En als je huid in je gezicht er zo uitziet, dan word je inderdaad aardig deptressief ja... heel herkenbaar. 's morgens als je in de spiegel kijkt wil je het liefst weer diep onder de dekens kruipen zodat niemand je hoeft te zien...
  Die peroxide creme heb ik ook gehad, hielp nauwelijks en gaf inderdaad een hele uitgedroogde huid. Roacutane krijg je tegenwoordig niet zomaar meer en wilde ik ook niet omdat dat slecht schijnt te zijn voor als je ooit kinderen wilt. Ik heb antibiotica geslikt (minocycline). Dit hielp op het moment van slikken maar daarna niet meer. En je levenlang antibiotica slikken heeft ook geen zin...
  Maar goed, wat bij uiteindelijk verbeteri ng heeft gebracht is acupnctuur voor werking van binnenuit en schoonheidsspecialiste voor werking van buitenaf. De acne is zeker niet weg helaas, maar is wel stukken minder geworden, waardoor ik me weer veel beter in mijn vel voel zitten. En dat is belangrijk voor mij.
  Misschien dat ik binnenkort nog een natuurgeneeskundige/homeopaat ga raadplegen.
  Dermatogen hebben van de alternatieve geneeswijze geen hoge pet op heb ik gemerkt, maar ik ben niet van plan continu rotzooi te blijven slikken...

  Ik wens je heel veel sterkte en succes!!

  Groetjes Iris

  Reactie
  #8

  Hoi,

  Ik ben vandaag bij de huidarts geweest en mijn problemen besproken. Hij heeft het bekeken en mijn verhaal aangehoord en had zeker begrip voor de situatie alleen kon die mijn maar twee Therapie?n voorstellen. Hij begon eerst over een lager dosering roacutaan maar gezien mijn ervaring er mee heeft hij me dat maar niet voorgeschreven. De tweede therapie was een langdurige behandeling met een antibiotica (MINICYCLINE), voor die laatste therapie heeft mijn huidarts gekozen en moet nu de eerste week 2x daags 50 mg en na die week 1 x 50 mg slikken. In september (19-09-2006) moet ik weer voor controle komen.

  Ik hoop dat ik er met deze therapie af kom!

  Mijn behandelend arts zei nog wel dat je dit soort problemen kunt blijven houden tot later leeftijd. De enigste twee behandelingen die goed blijken te werken waren de twee die, die mij heeft voorgesteld.

  Groeten,

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoi allemaal!

  Iemand ervaring met MINICYCLINE?

  Ik voel me nu ook wat sloom en zit niet zo lekker in mijn vel. Kan ik me ook wat minder goed (gezond voelen?

  Is een dergelijke lange kuur ok een aanslag op je tanden?

  Groeten,

  .......................

  Reactie
  #10

  Van veel mensen heb ik het gehoord dat Minocycline prima werkt. Ik ga dat binnenkort ook kopen.

  Reactie
  #11

  Hoi,

  Klinkt heel goed! Werkt het ook echt zo goed? Ik vind het wel erg duur spul trouwens, word het ook vergoed?

  Wie weet hier wat meer over?

  Groeten,

  Anoniem

  Reactie
  #12

  ik ben wel heel benieuwd. Minocycline heb ik dus ook gebruikt. helpt prima tijdens gebruik, maar bij mij niet toen ik ermee stopte en kreeg ook nog schimmelinfecties door langdurig antibioticagebruik...
  Groet, Iris

  Reactie
  #13

  Hoi Iris,

  Eerst even teruhg te komen op die link. compieer de hele link (dus ook de getallen) in je internet browser (adresbalk). Het klopt als je op de link drukt dat die het niet doet, dit licht aan de cijfers die er achter staan diepakt die niet.

  Ik ben weer gestopt naar 5 dagen minicicline. Ik kreeg ook erg last van mijn achterwerk (aambeien). Ik moest van mijn huidarts er meteen mee stoppen. Deed me zo zeer dat ik niet eens normala op een stoel kon zitten. Gaat nu meteen al wat beter na 1 dag gestopt te zijn. War voor een schimmelinfectie had jij last van dan? Mijn darmen raakte ook helemaal van slag en ik voelde me gewoon ziek.

  Ik ben nu overigs bang dat die me roacutaan wil voroschrijven want dat wou die de eerste keer ook al. Ik ben echter in 2001 erg depresief geweest van die troep en wil dat nietw eer worden. Hopen dat die nogw at anders achter de hand heeftw at me kan helpen.

  Iris als je er eens over wil praten (wat ik me goed kan voorstelen) moet je je emailadres even achter laten.

  Ik heb er al 8 jaar alst van dus kan je misschien wel bruikbare tips geven. Ook tips van jou kant zijn natuur;ijk altijd welkom.

  Groeten,

  Anoniem

  Reactie
  #14

  Je zult het ongetwijfeld allemaal al kennen maar dit zijn tips die ik van de huisarts heb gekregen toen ik veel puistjes had:
  - Was uw huid met lauw water en zo min mogelijk met zeep. Dep uw huid voorzichtig droog; wrijven irriteert de huid.
  - Gebruik liever geen make-up op de plaatsen waar puistjes zitten. Als u toch graag make-up wilt gebruiken, neem dan producten op waterbasis.
  - Verwijder make-up niet met een reinigingsmelk, maar met lauw water.
  - Blijf zoveel mogelijk van mee-eters en puistjes af. Uitknijpen of -drukken kan littekentjes of nieuwe puistjes veroorzaken. Wilt u mee-eters toch uitdrukken, gebruik dan een 'comedonen-lepeltje'. Dit is een soort lepeltje met een gaatje in het midden, verkrijgbaar bij de drogist. Mee-eters laten zich gemakkelijker uitdrukken, als u de huid even weekt met warm water.
  - Er zijn veel middeltjes tegen jeugdpuistjes verkrijgbaar, maar ze helpen lang niet altijd. Wat bij de ??n wel lijkt te helpen, kan bij de ander de acne juist verergeren.
  Van middelen die benzoylperoxide of salicylzuur bevatten, is aangetoond dat ze werken. U kunt bij de apotheek of drogist een gel met 5% benzoylperoxide of een cr?me met 2% salicylzuur kopen. Verbetering ziet u pas na vier tot acht weken. In het begin van de behandeling kan de huid rood of schilferig worden.
  Hoewel het vaak genoemd wordt, is het nut van een dieet bij puistjes nooit aangetoond. De waarde van de hoogtezon bij puistjes is ook twijfelachtig.

  Reactie
  #15

  Carla, bedankt voor het meedenken.

  Hoi anoniem,
  Wat balen dat de minocycline zo snel al een bijwerking geeft zeg..
  Ik kreeg een schimmelinfectie vaginaal. Ook geen pretje dus.
  Ben toen ook direct gestopt en kreeg weer medicatie voor die infectie toen.
  Dit is echter alweer ruim een jaar geleden hoor. Daarna ben ik zelf allerlei dingen gaan doen in het alternatieve circuit. Eerder schreef ik al dat acupunctuur mijn acne echt enorm heeft verminderd. Vanuit de Chinese geneeskunde komen hele interessante theorieen naar voren waar ik me redelijk in kan vinden. Daarvoor ben ik bij een natuurgeneeskundige geweest, heb me laten voorlichten over voedingssupplementen, etc, etc.. Je hebt ook hele klinieken waar ze van alles kunnen, maar je gevoel moet er ook goed bij zijn en ik had er geen goed gevoel bij. Dus dat heb ik niet gedaan.
  De acupuncturist zei vooraf dat sommige mensen met acne wel baat hadden bij acupunctuur en anderen niet en dat dat na een aantal behandelingen duidelijk zou zijn. Bij mij reageerde het langzaam, maar het veranderde wel. Als ik mijn huid vergelijk met een jaar geleden (ben vorig jaar nov. begonnen met acupunctuur) is het echt veel minder. Weg is het niet en het is ook nog niet naar mijn zin, maar die hele baard van acne is wel weg en daar ben ik heel erg blij mee. Hierdoor zit ik weer stukken beter in mijn vel dan toen en ik heb er nu geen pijn meer aan (aan mijn huid).
  Echt heel hopeloos voel ik me dus niet meer hoor! Maar ik weet wel wat het is en herken daarin hetgeen jij schrijft. Ik heb eerlijk gezegd geen behoefte om mijn mailadres hier te schrijven. Hoop dat je dat begrijpt. Wat dat betreft blijf ik ook liever anoniem!
  Ik hoop dat je iets aan mijn verhaal hebt en dat jouw acne ook zal gaan verminderen.. en als je geen roacutane wil neem het dan niet... luister naar je gevoel. Het is echt een rotmedicijn... er zijn nog zat andere mogelijkheden waarvan er vast 1 ook bij jou zal werken!
  Succes!
  Groet, Iris

  Reactie
Reageer op: Acne (van alles gebruikt: Inderm, bezoyperoxide, biegist)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief