Na haaruitval door zelf trekken, breidt de plek zich uit.

  • #1

    Hoi,

    Ik ben 22 en heb ongeveer 5 maanden terug, per ongeluk, een pluk haar uit mijn hoofd getrokken. Ik zat gewoon op de bank gel uit mijn haar te plukken/trekken tijdens het kijken van tv, dus wel 2 a 3 uur achter elkaar trekkende beweging op dezelfde plek haar. Toen ik ging douchen viel op deze plek tot mijn schrik een hele pluk haar weg, die ik blijkbaar per ongeluk los had getrokken, de plek zit boven op mijn hoofd aan de linker achterkant ongeveer en mijn kruin zit rechts . Ik heb redelijk dik haar en het haar rond om het ontstane kale plekje, en dun begroeid gebied er omheen, groeide gewoon door, dus ik kon het plekje goed verbergen. Een maand later naar de kapper en met korter haar was het plekje echter weer wat beter zichtbaar helaas. Mijn kapper zei dat het waarschijnlijk na loop van tijd wel weer zou terug groeien, dus ik maakte mij nog niet echt zorgen.

    Engele maanden, 3 ongeveer, later merkte ik dat de kwaliteit van de haren rondom "het plekje" zichtbaar minder werd, dunner en harder, het voelt niet gezond aan. Bovendien valt mij op dat ik wat haren verlies tijdens het douchen, wat mij eerder nooit opviel.

    Een maand verder neemt het haarverlies toe, ik doe voorzichtiger shampoo in mijn haar, maar mijn handen zitten vol met haren en als ik het zachtjes droog dep zie ik ook op de badkamer vloer steeds meer haren liggen. Ook jeukt mijn hoofdhuid soms erg op de plek waar mijn haar erger uitvalt en is het erg gevoelig(hoofdhuid, maar ook haarzakjes lijkt het), sms zelfs branderig en voelt de plek warm aan. De plek om mijn kale plekje wordt steeds dunner, en het gebied dat dunner wordt breidt zich, voor mij, zichtbaar uit.

    Vandaag kon ik het zelfs niet meer echt goed bedekken/camoufleren met andere haren, bijvoorbeeld met gel, dus heb ik besloten naar de dokter te gaan. Ik hoopte naar een dermatoloog of specialist te worden doorverwezen en/of erachter te komen WAT er precies op/met mijn hoofd/haar gebeurt en WAAROM. Verder vroeg ik mij af of dit enigszins af te remmen is en of de uitgetrokken en later uitgevallen haren, of in ieder geval een deel ervan, nog terug zullen groeien. Ik wil niet beweren dat ik een verkeerde diagnose gehad heb o.i.d. , maar ik ben niet echt wijzer geworden na mijn bezoek aan de dokter.

    Ten eerste viel hen het al niet op dat de plek dunner was, ik had gel in mijn haar, maar zij weten ook niet hoe mijn haar en een aantal maanden geleden uitzag. Dit was aan de ene kant natuurlijk fijn om te horen, maar aan de andere kant, maakte dit hen wellicht enigszins sceptisch over mijn probleem.

    Zij vertelde mij dat het het er niet uitzag als "normale" mannelijke haaruitval, door bijvoorbeeld erfelijke belasting of ouderdom. Na een "trektest" kwamen er ongeveer 10 haren los en de grens om het extreme haaruitval te noemen is 20. Verder zei de dokter dat haaruitval vaak onbekende oorzaken heeft en dat hij wat er bij mij gebeurt in ieder geval niet kan stoppen.

    Ik ben zelf sterk overtuigd van het verband tussen de "getrokken pluk" 5 maanden terug en de dunner wordende plek eromheen. De dokter geloofd dit echter niet en zei zelfs dat het misschien toeval is. Dit geloof ik op mijn beurt weer niet, omdat ik in 22 jaar geen last heb gehad van iets wat in de buurt komt van haaruitval en nu plots na het trekken, de laatste 3 maanden er wel last van heb

    Ik krijg nu een lotion tegen de jeuk en moet over 3 weken terugkomen. In de tussentijd zou ik graag ervaringen van andere mensen willen weten die een soortgelijk probleem hebben gehad. Is er bijvoorbeeld iemand die een andere diagnose gehad heeft van zijn of haar dokter/dermatoloog en is er bij jullie weer wat har terug gegroeid na dit soort gebeurtenissen.

    Alle reacties zijn welkom!

    Een ijdele jongen.

    Ps. ik heb ook geen ttm(trichotillomanie), iets waar de dokter ook nog over begon. Ik probeer mijn haar zelfs sinds de haaruitval zo min mogelijk aan te raken.

    Reageer
Reageer op: Na haaruitval door zelf trekken, breidt de plek zich uit.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief