zwanger en pijnlijke huid

 • #1

  Ben 38 weken zwanger en heb last van juist waar mijn dikke buik begint een pijnlijke plek. Het trekt brand en pikt. Het is net een gevoel of er drukt iets in je huid bv een zeer knellende bh. Soms is het ook het gevoel of mijn huid gaat barsten. Zeer vervelend en toch wel pijnlijk. Het ziet niet rood en ook niks aan te voelen of zien. Heb er de laatste 2 weken meer last van. Wat kan dit zijn?

  Reactie
  #2

  Tijdens je zwangerschap heeft je huid flink te lijden. Door de hormoonveranderingen in je lichaam kan ook je huid veranderen. Had je eerst een gemengde huid; hij kan nu vet of juist heel droog aanvoelen. Ook de producten waar je voor je zwangerschap goed op reageerde, kunnen nu voor irritatie zorgen. Kies in zo’n situatie voor een product dat PH neutraal is en zo min mogelijk geurstoffen bevat. Verzorg je huid dagelijks door het goed te reinigen, ook als je geen make-up hebt gebruikt. En goede vochtregulerende crème zorgt dat je huid niets tekort komt. Je zwangere huid kan door de hormonen gevoelig zijn voor pigmentvlekken bij UV straling. Het duurt lang voordat die vlekken wegtrekken. Je kunt dit beter voorkomen. Gebruik in de zon daarom altijd een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor. Ook als je op een zonnige dag in de schaduw blijft en ook bij een waterige zon.

  Reactie
  #3

  Heb geen last van vlekken ofzo op mijn buik en die plek voelt ook niet droog of vet aan het is alleen pijnlijk. Met mijn buik ga ik ook niet in de zon liggen is een beetje te koud vrees ik 🙂
  Het is een pijnlijke plek op de plaats waar mijn dikke buik begint

  Reactie
  #4

  Hallo Silke,

  Ik herken je pijnlijke plek denk ik. Heb jij die pijnlijke huid in het midden onderaan je ribbenkast zitten, dus in dat kuiltje en omgeving zeg maar?
  Toen ik ongeveer 30 weken zwanger was kreeg ik ook een vervelende pijnplek van mijn huid op die plaats. Ben er nooit mee naar de huisarts gegaan, dacht gaat vanzelf na het zwanger zijn wel over.
  Het deed wel pijn de gehele dag door, voelde heel vreemd aan als ik de huid daar aanraakte alsof ik op die plek een doodsgevoel had zitten terwijl het niet zo was. Ik had er behoorlijk last van in ieder geval. Na mijn bevalling dacht ik ook dat het weg zou trekken maar het bleef zeker 8 maanden aanwezig. niet met die vervelende pijn maar wel een naar gevoel op die huidplek als je eraan kwam. Nu heb ik er geen last meer van. Ben ook wel benieuwd wat dit is geweest.

  Reactie
  #5

  Ook ik heb zo'n plek, na lang rondvragen heb ik begrepen dat het zeer waarschijnlijk te maken heeft met een zenuw die door het groeien van de buik klem zit. Het prikt soms en voelt soms alsof de huid 'verbrand' is terwijl je er niks aan ziet!
  het enige dat helpt is bevallen helaas..

  Reactie
  #6

  Heel herkenbaar. Ik heb het ook. Soms is de pijn echt ondraaglijk. Alsof mijn huid in brand staat. Ik ben nu 39 weken, dus als alleen bevallen helpt, dan hoop ik van harte dat ik niet lang meer hoef te wachten..

  Reactie
  #7

  Ik heb exact hetzelfde. Op mn buik vlak onder mn borsten. Niks te zien maar het is een vervelend branderige pijn.

  Reactie
  #8

  Bij mijn eerste zwangerschap heb ik het gehad. en nu weer va ongeveer 30 weken.
  alleen bevallen helpt dan is het weg. de vk wist ook niet wat het was. het voelt als een onderhuidse schaafwond ofzo maar aan de buiten kant is niets te zien. het is voor mij de vervelendste kwaal die ik heb. jammer dat er weinig over bekend is wat het nu precies is en wat je eraan kunt doen

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ik heb ook hetzelfde, verloskundige zegt gewoon groeipijn 🙁
  het is een vervelende trekkende/brandende pijn net onder mijn borst (bovenkant buik) - iets naar links.
  de pijn zit niet echt aan de oppervlakte van de huid maar ook niet binnen in me buik.
  het lijkt of het aan de onderkant van de huid zit zeg maar..

  Reactie
  #10

  Als het de zelfde pijn is die ik had, net waar je buik begint en meer rechts dan links. Dan is het gruis in je galblaas. Dit vertelde de uroloog tijdens een echo toen ik 30 weken zwanger was en erg veel last had waardoor ik een echo van mijn nieren kreeg maar dit er uiteindelijk uit kwam. Ze doen net dit gruis/slush niks omdat het vaak na de zwangerschap vanzelf weg gaat. Het is een erg branderig gevoel net onder je borsten op je buikrand ..

  Reactie
  #11

  Hoi, ik heb daar precies dezelfde klachten.. Het doet zo'n zeer. Een warme douche helpt heel even. Wordt er zelfs snachts wakker door 🙁 ben nu 29 wk, en ik moet nog even...Ik zou niet weten hoe. Dit is echt vervelend.

  Liefs

  Reactie
  #12

  Jee wat herkenbaar!!! Die brandende pijn is soms echt killing, precies op die plek (Ben ruim 33 wk). Maar ik heb ook het idee dat het te maken kan hebben met het feit dat mijn kleintje heel hoog ligt en haar voeten af en toe echt flink duwt tegen mn ribben, middenrif en lever (te zien op de laatste echo). Het zou uitstralende/referred pain kunnen zijn.

  Reactie
  #13

  Mooi om te lezen dat anderen dit gevoel herkennen! Bizar alleen vind ik dat ik zo'n plek op mijn arm heb, bij mijn elleboog. Niet bij mijn buik en dat lijkt gezien een zwangerschap logischer.
  Je ziet er inderdaad niets aan maar voelt als ik erop leun als 'prikkeldraad', branderig, als een schaafwond. Precies zoals hierboven beschreven wordt.

  Reactie
  #14

  Wat grappig om te lezen dat veel zwangere vrouwen hier last van hebben of hebben gehad . Ben nu 36.5 week en heb met bepaalde bewegingen als ik ineens overeind kom een stukje onder me rechter borst in het midden soms een soort van steek en het gevoel dat er een blauwe plek zit . Zo voelt het ook als ik erover wrijf! . Mijn kleine man is al aardig groot dus denk dat het gewoon daardoor komt en hij veel ruimte in beslag neemt! . Fijn gevoel is het in ieder geval niet. Heb er alleen met bepaalde bewegingen last van . Al zou als ik er nou zacht overheen zou wrijven het alsnog gevoelig zijn . Net een blauwe plek

  Reactie
  #15

  Ook ik heb hier al een aantal weken last van. De huid trekt ontzettend bovenin. Het voelt als 'prikkeldraad' en pikt enorm.

  Wat ik prettig vind is het goed insmeren en soms ook met talkpoeder juist.

  Verder is een warm bad of een warme douche fijn. En tegelijkertijd koel ik mijn huid soms met een Coolpack (niet te koud)! Dat lijkt de huid dan een beetje te verdoven.

  Volgens de vk kan het geen kwaad en hoort het nu eenmaal bij één van de zwangerschaps kwaaltjes.

  Om die reden ben ik wel blij als straks de kleine er is, want het hindert wel! Over 3 weken ben ik uitgerekend...!

   

  Reactie
Reageer op: zwanger en pijnlijke huid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief