Amelanotisch melanoom

  • #1

    Ik heb een vraag. Ik heb een tijdje geleden een puistje gehad, die ging heel langzaamaan weg. Althans dat denk ik, ik heb nu dus namelijk waar dat plekje zat (of naast, ik weet het niet zeker) een soort moedervlekje zitten, althans dat denk ik dus. De bult is weg, hij is nu plat.
    Is dit doorgaans de gang van een amelanotisch melanoom of blijft dat een verheven bultje wat groter wordt?
    Ik ben nu dus in mn zenuwen oude selfies aan het kijken of het plekje er zat, maar met die filters van tegenwoordig is dat dus geen realistisch beeld🤭
    Ik hoor graag, alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Hoi,

    Dat is via een een forum moeilijk te beoordelen. ( Er mogen op dit forum trouwens ook geen moedervlekken e.d. meer beoordeeld worden,dat mag alleen een arts doen en die zijn hier niet).

    Als je er ongerust over bent,ga dan even naar de huisarts, zodat die er naar kan kijken.

    Reageer
    #3

    Hoi Suzan,

    Snap ik, daarom heb ik ook geen foto ingestuurd. Alleen ik ben nogal hypochondrisch aangelegd en kan pas volgende week terecht. Ik heb het via de SkinVision app laten checken en die vinden het een laag risico.
    Het was meer m'n vraag of zo'n moedervlek juist dan niet groter wordt in plaats van kleiner en plat? Zo klinkt het logisch in mijn hoofd, alleen door mijn angsten kan ik het niet goed realistisch blijven.

    Reageer
    #4

    Dan zou ik op Skin Vision vertrouwen. Daar zijn wel artsen/dermatologen aan verbonden en de app staat goed bekend.

    Reageer
    #5

    Dankjewel Suzan!
    Ik heb 2x laten checken, 2x laag risico. Wat ik alleen nu achteraf gezien niet heb aangekruist is dat hij dus veranderd is, maar dat komt omdat ik dus uitging van een puist. En wat ik nu gewoon zie ik als ik vegelijk op foto's van Google amelanotisch melanoom, dat het er gewoon niet (meer) op lijkt. Dus mijn gedachten gaan weer met me aan de haal of ik het dan wel goed heb gedaan.
    Of kan ik er vanuit gaan dat dit desbetreffende plekje nu gecheckt is en er niet wordt gedacht aan een melanoom of iets dergelijks? Dankjewel voor je tijd 😊

    Reageer
    #6

    Ik zou het plekje als gecheckt beschouwen, 2x zelfs 😉

    Reageer
    #7

    Dankjewel! Laatste vraag, kan er na een puistje ook een soort van lichtbruinachtig vlekje ontstaan als soort van litteken?

    Reageer
    #8

    Ja,dat kan

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Raar hoor om dat aan zomaar iemand te vragen..

    Als je antwoorden over gezondheidskwesties wil, ga je toch ook niet naar een tuinman? 🤷🏻‍♀️

    Reageer
    #10

    @ Alias, als je kan begrijpend lezen, weet je genoeg. Een fijn weekend!

    Reageer
    #11

    Blijkbaar kan begrijpend lezen ik niet. Fijn weekend alvast

    Reageer
Reageer op: Amelanotisch melanoom


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief