Rode/paarse puntjes op armen en benen

 • #1

  Hoi!

  Ik heb een vraag… sinds enkele maanden heb ik deze rood/paarse puntjes op m’n bovenarmen en bovenbenen. Ik ben al naar de huisarts geweest, maar die weet niet precies wat het is. Bloed laten prikken en daar was alleen de alkalische fosfatase wat verhoogd (waarde: 113). Verder voel ik mij prima. Heeft iemand dit eerder gezien of meegemaakt?

  Ter info:
  1.78
  60 kg
  7 maanden geleden bevallen

  Reageer
  #2

  Iemand?

  Vandaag bloedwaarden teruggekregen. Mijn vitamine b6 was te hoog en mijn glucose te laag. Heeft iemand deze combinatie eerder gezien of weet iemand wat die rood/paarse puntjes zijn? Zijn het petechiën?

  Reageer
  #3

  Hoi,

  Ik heb deze puntjes ook op beide armen. Bloedonderzoek laten doen, echter geen oorzaak gevonden.
  Heb je al meer duidelijkheid?

  Reageer
  #4

  Hoi Jess,

  Nee, helaas nog geen duidelijkheid. Volgens de huisarts is het onschuldig, ondanks dat er in een paar maanden tijd veel puntjes zijn bijgekomen. Het enige waardoor ik mij iets minder zorgen maak is dat mijn vader ook van die puntjes heeft.

  Voor nu maar goed in de gaten houden en kijken of er geen andere klachten ontstaan. Als dat zo is, toch maar weer bellen met de huisarts.

  Gaat jouw huisarts wel verder met zoeken?

  Reageer
  #5

  Hoi Michelle,

  Minn bloedwaardes zijn tweemaal geprikt en geen bijzonderheden. Ik merk echter dat mijn zorgen niet zijn weggenomen. Ik heb de puntjes op zowel kijn onder- als bovenarmen. Bij mij spreekt de huisarts over petechiën. Verder onderzoek is niet nodig. Alleen bij uitbreiding.

  Reageer
  #6

  Hoi Jess,

  Ja, ik heb ze ook op mijn boven- en onderarm. Wel meer boven dan onder. En ik heb ze ook op m’n bovenbenen gekregen. Helaas zijn de zorgen bij mij ook niet afgenomen. Bloedwaarden waren niet vreemd, ondanks sommige lichte verhogingen. Ik heb wel ‘afgedwongen’ om over een paar maanden opnieuw bloed te laten prikken, om zo het een en ander in de gaten te houden..

  Reageer
  #7

  Verstandig! Ik vind het in ieder geval fijn dat er meerdere last hebben van deze rood/ paarse puntjes. Heeft een positief invloed op mijn zorgen.

  Reageer
Reageer op: Rode/paarse puntjes op armen en benen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief