melanoom verdwijnt?

  • #1

    hallo,kan een melanoom ook weer dicht gaan.
    dat je dan helemaal niks meer ziet op de huid.
    KAn het dan naar binnen groeien.
    wie weet dit antwoord.groetjes

    Reageer
    #2

    Ja, dat kan. En dat heeft een speciale naam, namelijk een "Occult Melanoom".

    Melanomen kunnen verdwijnen van de huid. Niet zoals jij beschrijft.

    Voordat ze verdwijnen, verspreiden ze kankercellen door het lichaam. Het lijkt dus dat het plekje dan weg is maar eigenlijk is de tumor dan uitgezaaid. Dat wordt "gemetastaseerd" genoemd.

    Reageer
    #3

    Patiënten met een occult primair melanoom presenteren zich meestal met lymfklier metastasen, of met een systemische ziekte.

    Omdat de bron van de ziekte, de primaire tumor ontbreekt, al verdwenen is ten tijde van het stellen van een diagnose, wordt dit gedaan door middel van pathologisch onderzoek van de
    lymfklieren of metastasen die kenmerken van melanoom metastasen vertonen.

    Deze patiënten worden zeer uitgebreid onderzocht op een primaire focus omdat de primaire tumor, het melanoom zich overal kan bevinden, zelfs in de ogen, de oren en in de darmen.

    Reageer
    #4

    Hallo,bedankt voor jullie reacties.Schrik hier wel van.
    Ik heb nog een vraagje,ontstaat dat altijd in een moedervlek?
    Of kan het ook zonder moedervlek gebeuren.
    Groetjes carol

    Reageer
    #5

    Ja, dat kan. En dat heeft een speciale naam, namelijk een "Occult Melanoom".

    Melanomen kunnen verdwijnen van de huid. Niet zoals jij beschrijft.

    Voordat ze verdwijnen, verspreiden ze kankercellen door het lichaam. Het lijkt dus dat het plekje dan weg is maar eigenlijk is de tumor dan uitgezaaid. Dat wordt "gemetastaseerd" genoemd.

    Reageer
    #6

    Ik had (naar ik dacht) een onrustige moedervlek. Ik kreeg hem 9 jaar geleden tijdens mijn zwangerschap. Ik lette op verandering, maar hij veranderde niet. Tot een maand geleden. Hij kreeg een korst, de korst liet los en nu is er niets meer. Wat is de kans dat dit een melanoom was? En is hij zeker uitgezaaid, of komt ook spontane genezing voor?

    Reageer
    #7

    Het is niet erg waarschijnlijk dat het een melanoom was. Eerder een moedervlek. Soms kunnen ook die verdwijnen.

    Reageer
    #8

    Dit is een oud onderwerp, maar ik heb even vraag tbv. moedervlekken. Ik ga uberhaupt binnenkort naar de HA om er naar te laten kijken gezien ik heel veel moedervlekken heb en ik me wat zorgen begin te maken gezien er 1 moedervlek onrustig is. Dat terzijde, want ik heb al jaren twee moedervlekken op mijn hoofd zitten tussen mijn haren. Links en rechts een, nooit een verandering aan gezien tot ik van de week jeuk had in de buurt van de rechter moedervlek(het zijn altijd al dikkere moedervlekken) maar perongeluk ook wat over de moedervlek gewreven/gekrapt, niets aan de hand toen, maar omdat ik een onrustige moedervlek heb op mijn buik toch alle moedervlekken meer in de gaten gaan houden en deze rechter op mijn hoofd vanochtend weer gevoeld en getracht te kijken in de spiegel. Nu zat er een korstje op en toen ik licht wreef begon het een klein beetje te bloeden. Je leest veel dat een moedervlek met korstje en bloeden een zeer verdachte moedervlek is. Vandaar dat ik me afvraag of ook een gewone moedervlek een kortsje kan krijgen en kan bloeden.(zoals eerder vermeld ik heb eerder deze week er per ongeluk heb gekrapt/gewreven, dus kan het zijn dat ik hem al beschadigd had?)

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Moedervlekken kunnen uiteraard stuk gaan door krabben en wrijven. Net als ieder ander wondje komt er dan ook een korstje op. Je kunt ze dus al eerder kapot hebben gekrabt. Dat is geen reden om ongerust over te zijn.

    Reageer
    #10

    Bedankt. door die andere moedervlek schoot ik in de stress. (gedachte oh nee als die op de buik wel een melanoom zou zijn kan het op mijn hoofd ook er een zijn 🙁 )

    Reageer
    #11

    Excuus, maar ik heb nog een vraag betreffende de moedervlek die bloede. Hij voelt nu iets dunner aan dan dat hij was eerder was. Is dat normaal? Kan een moedervlek iets dikker worden en weer dunner worden?

    Reageer
    #12

    Ja hoor. Dat kan heel goed nadat die gebloed heeft.

    Reageer
    #13

    ok super bedankt voor dit geruststellende bericht. Ik ga wel nog naar de HA om naar mijn moedervlekken te kijken. (ik weet dat het een kleine kans is tbv. melanoom etc, maar ik wil gewoon zeker zijn)

    Reageer
Reageer op: melanoom verdwijnt?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief