dermatoloog

  • #1

    Hallo, is het normaal dat je bij een dermatoloog in het zkh je helemaal moet uitkleden? Ik bedoel ik ben niet preuts ofzo en ik snap dat je hele vel moet worden gezien, maar kan dat niet in etappes? Bv. eerst je bovenlichaam en pas op het laatst even je broek naar benee oid?
    Ik kwam voor een plek op mn bovenbeen en stond in onderbroek en gewoon in bovenkleding maar daarna zei ze dat ze me toch ook helemaal wilde nakijken. Haar assistente nam me terug mee naar de kleedruimte en zei dat ik alles moest uittrekken. Ik vond dat toch wel erg confronterend om daarna in die onderzoeksruimte voor 2 vrouwen helemaal zonder iets aan te staan en worden nagezien. Gaat dat altijd zo want volgend jaar mag ik weer? Dan kan ik me daar op voorbereiden.

    Reageer
    #2

    Als de dermatoloog een controle van de huid van je hele lichaam moet doen is het voor de hand liggend. Ze hebben eigenlijk niet zo veel tijd om dat dan in etappes te gaan doen.

    Reageer
    #3

    Hoi,

    Ivm melanoom word ik regelmatig van top tot teen nagekeken.

    Ik vind het goed dat je dit vraagt want ik kan me zeer goed indenken dat je je hier niét fijn bij voelt!!

    Ik sta gewoon in ondergoed hoor! De intieme zones is dan even paar seconden ontkleden en hup de stof er weer overheen!  Volgende keer gewoon aangeven. Ik heb meerdere dermatologen gezien en bij niet 1 moest ik naakt staan! Ik word er bijna boos van merk ik.

    Gr, Thea

    Reageer
    #7

    Al vele jaren word ik jaarlijks bij de dermatoloog helemaal nagekeken. Dit is omdat ik met mijn huidtype een verhoogde kans heb op afwijkingen. Ik weet uit al die jaren niet beter dan dat als je aan de beurt bent, je gelijk bij het binnenroepen in de kleedsluis helemaal mag uitkleden. Niets aanhouden dus. De eerste keer was dit idd wel vreemd, maar daarna weet je dat dit zo gaat en ben je gewend. Ik heb altijd wel een vrouwelijke dermatoloog dus dat scheelt wel. Ik weet niet of dat toeval is of dat men daar rekening mee houdt.
    Wel vreemd dat het onderzoek bij Thea iets anders verloopt zoals ze aangeeft en zij haar ondergoed tot op het laatst mag aanhouden. Ik dacht dat het overal wel gelijk zou gaan. Bestaan hier geen protocollen voor?
    Hier een link naar een medisch handboek waarin va. blz 68 wordt beschreven hoe een dergelijk onderzoek verloopt. Ik kan dat bevestigen.

    docplayer.nl/8319482-Handboek-voor-de-co-assistent.html

    gr., Carla.

    Reageer
    #8

    Beste,

    Ik zie op internetfilmpjes van grote blackheads die verwijderd worden. Telkens ontstaat er een goed zichtbare holte: oogt echt niet fraai. Groeien die holtes dan weer snel toe of hoe gaat dat?

    Dqnk voor antwoord

    Reageer
    #9

    Ik mag binnenkort ook naar de Dermatoloog,
    En dan zal ik mij ook wel helemaal moeten uitkleden.
    Ik doe daar niet moeilijk over,ze zijn wel wat gewend toch.
    Liever dat ze alles goed nakijken,dan half met een slipje aan.
    En preuts ben ik zeker niet.

    Groetjes Peter

    Reageer
    #10

    Ze vermoeden dat ik Herpes Gestationis heb. Ben nu 31+6 weken zwanger. Ik heb jeuk over mijn hele lichaam en uitslag. Maar wat erger is, is de zwelling in mijn gezicht. Iedere keer als ik ga slapen wordt de zwelling erger. Ik ben nu net wakker er krijg amper 1 oog open. Ik raak ervan in paniek en het vooruitzicht om straks niets meer te kunnen zien maakt me bang. Hebben jullie een tip om nieuwe verder zwelling te voorkomen? Alvast bedankt!

    Bijlagen:
    Reageer
    #11

    @Jokanella

    Bel je huisarts om advies!
    Dit zijn echt dingen waarmee je een arts zou moeten raadplegen en niet een forum. (waar helemaal geen artsen aanwezig zijn)

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #12

    Ik kom net terug van de dermatoloog. Eerst bij een vrouw in opleiding. Er was geen aparte kleedkamer. Dus gewoon in onderzoekruimte me uitgekleed. Mocht onderbroek aanhouden. Bij onderzoek van billen even de broek wat naar beneden. Aan de voorkant via de broekspijpen even naar de liezen gekeken. Bij de dermatologe precies hetzelfde.

    Reageer
    #13

    Wat een gezeur. Het is een arts die met medische ogen naar je lichaam kijkt. Wat jij tussen je benen hebt hangen is echt geen wereldnieuws. Ik laat me eens per jaar nakijken door mijn dermatoloog en die kijkt me van top tot teen na en sta ik bloot voor hem. Ik vind het een ontzettend prettig en geruststellend gevoel dat hij uitgebreid de tijd neemt met zijn microscoop om alle mogelijke afwijkingen op mijn huid te checken. Ik heb helaas al op jonge leeftijd te maken gehad met huidkanker en de kans dat het bij mij terugkomt is relatief groot. Ik snap niet dat iemand dat risico wil vergroten door niet volledig ontkleed zijn of haar lichaam te willen laten zien. Als ex-kanker patiënt kan ik je verzekeren dat dat kwartiertje in je blote kont staan voor een medisch professional niks is vergeleken met een sluipmoordenaar die huidkanker kan zijn. En al je je niet prettig voelt bij iemand van het andere geslacht, vraag dan specifiek om een mannelijke of vrouwelijke arts. Daar is alle begrip voor bij een ziekenhuis. Succes!

    Reageer
Reageer op: dermatoloog


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief