Moedervlek

  • #1

    Is dit een normale moedervlek? Hij is ongeveer een 5 mm breed

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Ziet er uit als een gewone moedervlek . Als je er onzeker of ongerust over bent, kun je natuurlijk altijd even naar de huisarts gaan

    Reageer
    #3

    Maar als het niet jeukt, bloed of veranderd is er niks aan de hand toch?

    Reageer
    #4

    Dat klopt

    Reageer
    #5

    Nog even een vraagje over de moedervlek. Hoe onderscheid je dit van een melanoom. Want het het heeft een hele rare rand. En een donker bruin vlekje in het midden.

    Reageer
    #6

    Hier misschien een betere foto.

    Hij is in 6 weken volgens mij niks veranderd. Kan het dan alsnog een melanoom zijn.

    [blockquote]BBCode you used is not allowed.[/blockquote]

    Bijlagen:
    Reageer
    #7

    Dat is niet erg waarschijnlijk

    Reageer
    #8

    En ik ben 16 jaar dus het zal waarschijnlijk ook niks zijn. Maar zijn die randen niet een beetje raar dan?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het ziet eruit als een gewone moedervlek. als je er ongerust over bent moet je gewoon even naar de huisarts gaan en ernaar laten kijken

    Reageer
    #10

    Laast was ik al eens naar de dokter geweest voor iets wat naast mijn moedervlek zat. Dus de dokter had er duidelijk zicht op. Zou ze het gezien hebben als het een melanoom was?

    Reageer
    #11

    Dat zou dan zeker wel gezien hebben

    Reageer
    #12

    Maar als je kijkt naar de ABCDE regel zou het kwaadaardig moeten zien. Door bijvoorbeeld de verschillende kleuren, rare randen en groter dan 6 mm. Dus wat is dan het verschil tussen mijn moedervlek en een melanoom?

    Reageer
    #13

    Robert laat het rusten. Je bent er waarschijnlijk zo enorm op gefocust dat je ieder klein dingetje direct opmerkt. Het is geen melanoom. Die zien er echt anders uit. Check je moedervlek niet iedere dag maar bijv. 1 keer per week of maand. Als je serieuze verandering opmerkt, zoals bloeding, opeens veel groter worden, vormverandering, ga dan naar de huisarts. Wees niet bang. De dokter zal er met een apparaatje naar kijken en kan vrijwel direct zien dat het niet kwaadaardig is.

    Reageer
    #14

    Oke dus stel nou de moedervlek gaat nu in 1 keer flink veranderen. En over bijvoorbeeld 1 maand ga ik naar de huisarts. Ben je dan ruim op tijd?

    Reageer
    #15

    Wat heeft het voor zin om vooruit te denken? Dat kan bij iedereen gebeuren. Gewoon zodra je ziet dat hij in een korte tijd veel groter is geworden bellen.

    Reageer
Reageer op: Moedervlek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief