Jeukende ronde plekken op onderbeen en voet

  • #1

    Goedemiddag, ik heb al zeer lang last van een soort ronde rode plekken aan de buitenkant van mijn onderbenen. Dit zit net boven de enkel rechts en links. Met name na het dragen van lange broeken, welke stof dan ook, is er een toenemende mate van jeuk. Na bv bezoek aan een sauna word de jeuk intens en lijkt het dat de bultjes erger worden, een verdikking van de huid waarneembaar is. En er lijkt ook weleens pus uit te komen. Ik heb een zelfde soort bultjes ook op mijn voeten. In het verleden cortisone zalf gebruikt en antischimmel creme. Het gaat even weg en komt erna weer terug. Ik loop er al meerdere jaren mee en ik lijk ook schimmel nagels te hebben maar nu ben ik er goed klaar mee. Ook al eerder mee naar de dokter geweest die mij cortisone zalf geeft. Een beetje vreemd maar tijd geleden begonnen met appelciderazijn de plekken te deppen. Dit maakt het rustig en er komen rode puntjes voor in de plaats. Na het dragen. Van een lange broek is het direct weer terug. Warmte lijkt negatief van invloed te zijn. Lange tijd ook geprobeerd minder te douchen, en geen zeep te gebruiken, zonder effect. Geen vlees meer gegeten en geen alcohol, geen effect.

    Ik weet het niet meer. De zomer of winter lijkt ook weinig invloed te hebben. Zie fotos voor een indruk.

     

    [blockquote]BBCode you used is not allowed.[/blockquote]
    [blockquote]BBCode you used is not allowed.[/blockquote]
    [blockquote]BBCode you used is not allowed.[/blockquote]

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Het kan een vorm van eczeem zijn. Vraag een verwijzing voor de dermatoloog

    Reageer
    #3

    Hoi John dank voor je antwoord. Ik begrijp niet zo goed waarom er pus uitkomt en op exact dezelfde plekken op beide benen voorkomt. Ik zal nogmaals een afspraak maken bij de dokter maar als er nog wat ideeën zijn over wat het kan zijn is dat welkom.

    Reageer
    #4

    Het kan nattend eczeem zijn

    Reageer
    #5

    bent u er nog achtergekomen wat het is? ik heb dezelfde klachten. ook op beide benen zelfde hoogte en enkels vlekken.

    Reageer
    #6

    @Sandra

    Ik denk dat de ts niet voor niets naar een dermatoloog is verwezen. Als jij dezelfde klachten hebt,  zou dan niet verstandig zijn zelf even naar de huisarts te gaan?

    Reageer
Reageer op: Jeukende ronde plekken op onderbeen en voet


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief