Paar vragen over krentenbaard.

 • #1

  Hallo,

  Ik krijg vrijwel altijd last van krentenbaard wanneer ik verkouden ben. Hiervoor krijg ik antibiotica zalfje en is het vrij snel weer voorbij, alhoewel ik een paar vragen heb:

  Ik las dat krentenbaard ontstaat door een bacterie infectie dat via de lucht verspreidt is.

  Maar raak je dan geïnfecteerd via de huid, of vanaf binnen je lichaam?;  Het gaat rondom mijn neus en mond zitten en heb ik de gedachten dat het de rouwe huid daar  'aanvalt', omdat het helemaal schraal is van het snuiten.

  Overigens heb ik nu een beetje krentenbaard in mijn mondhoek, zonder dat ik verkouden ben...wat ik mij niet kan herinneren dat ik dat eerder heb meemaakt. Vandaar dat ik mij bedenk dat het niks met het rouwen en schrale huid te maken heeft?

  Reactie
  #2

  De bacteriën zullen uit de neus komen.

  Reactie
  #3

  Hallo John, bedankt voor je antwoord.  Maar dan wordt de bacterie van krentenbaard niet over de lucht verspreidt? Want dat las ik online.

  En ben je er meer gevoelig voor als de huid schraler is?

  Reactie
  #4

  Krentenbaard is een bacteriële huidinfectie die meestal wordt veroorzaakt door de bacterie Staphylococcus aureus via de kucht dus, maar ook veroorzaakt kan worden door groep-A-streptokokken. In de regel door druppelinfectie vanuit de keel/neusruimte.
  Je hebt niet vaker last van keelinfecties?

  Reactie
  #5

  Okee. dus ik neem aan dat het niet zo zeer te maken heeft met de schrale houd, dat het 'sneller' geïnfecteerd kan raken door deze bacterie(?)

  En nee, compleet niet...Maar zoals ik eerde vermelde normaal als ik krentenbaard heb , krijg ik het na verkoudheid of griep. Maar nu heb ik compleet geen last van infecties of iets. Voel mij goed.

  Reactie
  #6

  De scrale huid was ik vergeten..
  Ja, die kan dan gevoeliger zijn voor infecties. Misschien is het goed om voor je huid een desinfecterende zeep zoals UniCura te gebruiken

  Reactie
Reageer op: Paar vragen over krentenbaard.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief