Bruin vlekje onder voet

  • #1

    Ik ben een 18 jarig meisje. ik heb een super klein bruin vlekje onder mijn voet. Qua doorsnede is hij misschien 1mm. Het vlekje heeft als hef ware een zwarte pit.  Ik vroeg mij af wat dit kan zijn.

    Het kan zijn dat ik daar ooit eelt gehad heb, maar ik kan mij dat niet goed herinneren. Mijn ouders zeggen dat het niks voorstelt. Ik heb al wat gegoogelt en kom dingen als ‘likdoorn’ ‘voetwratje’  tegen.    Maar ook hele enge dingen zoals ‘melanoom’ Wie kan mij geruststellen?

     

    Bedankt!

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Het kan een moedervlekje zijn

    Reageer
    #3

    @John Is er reden om mij zorgen te maken om dit moedervlekje?

    Aangezien hij een zwart puntje heeft. Ik lees op internet allerlei enge verhalen over melanomen onder voeten en raak hierdoor een beetje in paniek.

    Reageer
    #4

    Ik zou me daar echt geen zorgen over maken

    Reageer
    #5

    Bedankt voor de geruststelling.  Ik ben soms een behoorlijk hypochonder dus van elk vlekje, plekje dat verdacht lijkt raak ik in paniek ?

    Reageer
    #6

    Hoi,

    Een vlekje is niet zomaar een melanoom. Deze ook niet. Dus geen paniek.

    Ik heb wel van mijn dermatoloog geleerd dat je dit soort plekjes met een zwarte kern gewoon af en toe wel even het beste kunt checken, wanneer het verandert dus bv donkerder of groter wordt, raad ik je aan om ermee naar de huisarts te gaan. Dan is er nog geen reden voor paniek..Maar soms wordt een plekje even uit voorzorg verwijderd.

    Groetjes Thea

    Reageer
    #7

    Hallo,

     

    ikzelf heb ook een bruin vlekje onder mijn voet.

    ik heb mijn lichaam overlaatst laten controleren door een dermatoloog. die zei me wel dat je vlekjes op handpalmen en onder de voet goed in het oog moet houden. ieder haar een check laten doen.

    op deze plaatsen is het namelijk zo dat er zich huidkanker ongemerkt kunnen achterblijven. de mijne was nog niet actief op mijn voet.

    deze kan je laten verwijderen ook

     

    een zwart puntje in een bruine vlek wilt niet altijd iets zeggen want zo heb ik er ook een paar ik heb zelfs een pik zwarte in mijn lies.

     

    dermatologen zien dit nog steeds heel goed, kan nooit geen kwaad om uw lichaam te laten nakijken hoor..

    Reageer
Reageer op: Bruin vlekje onder voet


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief