overmatig zweten onder de oksels

  • #1

    Hallo,
    Ik zweet erg onder mijn oksels zelfs al doe ik niks en soms ruik je het ook ik vind het erg vervelend en genant. Ik heb al wel is odorex gebruikt opzich werkte het wel maar na een paar weken werkte het niet meer, terwijl ik het toch juist gebruikte.
    heeft iemand hetzelfde probleem en kan mij advies geven?

    Reageer
    #2

    zweten kan, maar ruikt normaal niet, zweet ruikt pas als het daarvoor de kans krijgt, als je niet helemaal schoon bent..
    Dus elke ochtend of avond goed wassen en dan inderdaad odorex erop!
    Helpt dat nu echt niet, ga dan eens naar een homeophaat of acupunturist, misschien denk je wat raar, maar een homeophaat heeft wel een middel dat helpt bij mensen die behoorlijk sterk ruiken en een Acupunturest kan de energie in het lichaam herstellen.
    Brenda.

    Reageer
    #3

    frida
    ik heb jaren het delfde probleem gehad ik heb alles gebrobeert maar heb iets gevonden waar ik niet meer zonder kan ik gebruik het al jaren en kan nu alles weer dragen zonder 1minuut al natte oksels te hebben dat is Therme skincare anti-transpirant
    behandelspray werkt 5 dagen dus 1 xper 5dagen sprayen na het douchen voor je na bed gaat bij de Etos 14.00 euro veel geld maar is het waard succes

    Reageer
    #4

    Transpireren doen we allemaal. Wie steeds met klamme handjes en zweetdruppels op het voorhoofd rondloopt, heeft allicht last van overmatige transpiratie. De huisarts lijkt de aangewezen persoon om het probleem onder handen te nemen. Er zijn middeltjes voorhanden die het probleem doen verdwijnen.

    Overmatig zweten heeft een oorzaak en kent twee redenen. In het eerste geval transpireert het lichaam zonder aanwijsbare redenen op handen, voeten en oksels. In vakjargon wordt dit primaire hyperhidrosis genoemd. Het tweede geval heet secundaire hyperhidrosis en heeft te maken met bepaalde kwalen, of ziektes.

    Bepaalde soorten voedsel en dranken kunnen meer doen zweten. Denk maar aan kruidig, pikant voedsel of alcohol en cafeïne. Vaak is het ook een erfelijkheidsprobleem. Hebben één van je ouders er last van, is de kans groot dat je er ook mee kampt. Ook bepaalde medicijnen eisen hun tol. Lees zorgvuldig de bijsluiter.

    Vrouwen die in de overgang zijn, hebben last van 'vapeurs'. Ook dit gaat gepaard met enorme zweetuitbarstingen.
    Sommige ziektes en kwalen leiden evengoed tot een verhoogde zweetproductie. Denk aan hartkwalen, malaria, koorts, tbc, lage bloedsuikers en schildklieraandoeningen.

    Wie teveel zweet, loopt beter langs bij de huisarts. Enkel hij kan de juiste diagnose stellen. Heb je de indruk dat de lichaamsgeur ook sterk gewijzigd is, moet dit ook gemeld worden. Door overmatige transpiratie kan je namelijk ook last krijgen van andere kwaaltjes als schimmelnagels, zwemmerseczeem of ringworm.

    Reageer
    #5

    Je hebt nog geen tien stappen buiten de deur gezet, of daar begint het al... klotsoksels. Je geeft mensen geen handje voordat je ze eerst aan je broek heb afgeveegd en je hebt altijd een glimmende bovenlip. Overmatige transpiratie is een lastig probleem.

    Maar hoe weet je of je overmatig transpireert? Er is geen meetmethode voor, ieder moet voor zichzelf bepalen of hij of zij normaal, te veel of juist te weinig transpireert. Als je echt het gevoel hebt dat het bij jou de spuigaten uitloopt, kun je het beste naar je huisarts gaan. Er zijn namelijk middeltjes voor te krijgen. Dat is echter alleen bestrijding, veel zweten heeft natuurlijk ook oorzaken. In ieder geval is het onder te verdelen in twee types. In het eerste geval transpireert je lichaam gewoon zonder direct aanwijsbare reden, in het tweede geval heeft het te maken met bepaalde kwalen of ziektes. De eerste conditie wordt primaire hyperhidrosis genoemd en de tweede wordt secundaire hyperhidrosis genoemd. In het eerste geval komt het voornamelijk voor bij handen, voeten en oksels.

    Er zijn bepaalde soorten voedsel en dranken waardoor je meer kunt zweten. Door kruidig voedsel kunnen sommige mensen behoorlijk zweten, maar ook alcohol en cafeïne zijn bekende veroorzakers.
    Het kan een erfelijkheidsprobleem zijn. Vraag het eens na aan je ouders of één van hen, of misschien wel beiden, er ook last van hebben.
    Als je medicijnen gebruikt, lees dan eens goed de bijsluiter of vraag het na aan je arts. Sommige medicijnen kunnen transpiratie bevorderen.
    Vrouwen die in de overgang zijn, hebben vaak last van opvliegers. Dit gaat altijd gepaard met enorme zweetuitbarstingen.
    Sommige kwalen en ziektes kunnen voor een verhoogde zweetproductie zorgen. Bijvoorbeeld bij hartkwalen, malaria, koorts, tuberculose, lage bloedsuikers en schildklieraandoeningen. Vraag het na bij je arts.

    Ga in ieder geval altijd naar je huisarts als je vindt dat je teveel zweet. Het kunnen zowel fysieke als psychische oorzaken zijn. Ook als je het idee hebt dat je lichaamsgeur ineens sterk is veranderd, moet je dit met je huisarts bespreken. Door overmatige transpiratie kan je namelijk ook last krijgen van andere kwaaltjes, je kunt bijvoorbeeld schimmelnagels krijgen, zwemmerseczeem of zelfs ringworm. Voor primaire hyperhidrosis zijn er voldoende behandelingen om het transpireren weer terug te brengen naar een 'normaal' niveau. Je arts kan je middeltjes voorschrijven waarmee je een maal per dag je handen, voeten en oksels mee moet insmeren. Ook botox-injecties helpen transpiratie tegen te gaan. Verder is persoonlijke hygiëne zeer belangrijk. Probeer jezelf zo droog en schoon mogelijk te houden. Neem een washandje mee naar je werk en fris jezelf tussendoor even op. Ook kun je tegenwoordig okselpads kopen. Die plak je in het okselgebied van je kleding, zodat je in ieder geval geen last meer hebt van die vreselijk nare kringen onder je armen.

    Reageer
    #6

    Hoi,

    Ik heb hetzelfde en heb gelukkig baadt bij Syneo 5 of idd Therme deo.
    Alleen het is niet zo dat je dat zweten krijgt als je het de kans geeft te ontstaan want ik ben HEEL schoon op mezelf en zelfs dan NOG kan ik ruiken!
    Gelukkig dus minder door de Syneo, wat bij mij wel raar is dat als ik ruik ik alleen aan 1 oksel ruik/stink! Wie weet hoe dit kan??!!

    Bedankt!

    P.S: en ik merk dat stress/zenuwen erg van invloed zijn en de invloed van hormonen

    Reageer
    #7

    Bij de apotheek kun je vichi anti transpiratie kopen tis een kleine witte tube met groene dop
    dat moet je eerst een week om de dag savonds erop doen
    dan een week 3 dgn achter elkaar
    en daarna elke week maandag en dinsdag!
    het prikt niet mocht je je net geschoren hebben
    en stinken doet t ook niet

    tuurlijk zweet k afentoe nog is zoals mensen voor me hebben gezegt over kruidig eten dat is zeker waar

    succes

    Reageer
    #8
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #11

    Ik loop soms met enorme zweetvlekken onder mijn armen terwijl ik nog niets heb gedaan! Wat bij mij helpt is 1 keer in de week onder elke arm 1 of 2 keer sprayen met odaban. Je moet het alleen 's avondspits opdoen en 's morgens weer goed afwassen i.v.m. Droogte en jeuk maar het helpt zeker te weten!

    Reageer
Reageer op: overmatig zweten onder de oksels


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief