Wat is dit?

  • #1

    Hallo allemaal!:D

    Ik heb vaker last van deze dingen (zie bijlage) alleen durf ik niet te googlen wat het is omdat ik mij dan gek maak. Vermoed een steenpuist?

    Heeft iemand tips hoe ik er vanaf kom? Beter gezefd: hoe ik ze (permanent) voorkom? Mijn moeder laat mij er altijd een pleister met vetgaas/honinggaas erop doen (en dan zo’n MAX 3 dagen laten zitten, weer een/twee keer verschonen en dan is hij binnen een aantal weken verdwenen, alleen komen ze alsnog vaak weer terug....ze zitten eigenlijk alleen bij mijn bovenbenen (aan de binnekant) en heb 6 maanden geleden een hardnekkige bij mijn lies gehad. Gelukkig is die wel weg! (alhoewel er een heel klein puistje naast het litteken van die hardnekkige zit...)

    Al het advies is welkom! (De reden dat ik het zo vraag is omdat mijn moeder mij een aansteller vindt en altijd maar zegt “had ik vroeger ook” en dus niet naar de huisarts laat gaan) Als het ernstig/noodzakelijk is probeer ik wel een bezoek af te dwingen.

    Met vriendelijke groet,

    Rachel

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Het lijkt niet meteen op een steenpuist. Eerder een ontstoken haarzakje. Vraag aan de huisarts een recept voor Fucidine zalf

    Reageer
    #3

    Hallo Tandor,

    Momenteel ziet hij er zo uit en loop sinds gister rond met angst voor een bloedvergiftiging. Heb het er weer over gehad met mijn moeder, die zei weer ‘nee je gaat niet’

    Aan de zalf kan ik dus niet komen, dus ga wel met trekzalf smeren, en kijk wel wat er gebeurt.

    Toch bedankt!

    Bijlagen:
    Reageer
    #4

    Ha Rachel hoe is het uiteindelijk afgelopen met de laatste foto? Want heb nu namelijk schacht hetzelfde weet u wat dit is?

    Reageer
    #5

    Ik heb exact hetzelfde als op de laatste foto iemand die weet wat dat is?

    Reageer
    #6

    Je kan het beter gewoon naar de dokter of dermatoloog gaan. Het lijkt op een ontstoken haarzakje of steenpuist. Steenpuisten moet je afblijven . Als je het wel uitdrukt en de steenpuist slaat naar binnen krijg je er nog meer .. sudocreme helpt mij wel bij een steenpuist hier zitten stofjes in wat de puist uitdroogt. Mocht de steenpuist wel open gaan dan kan je het beste even douchen en het afspoelen en daarna goed afdekken en dan tweemaal daags de pleister of verband vervangen.

    Reageer
Reageer op: Wat is dit?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief