ziekte van Grover

  • #1

    mijn vader heeft al bijna een jaar heel erge jeuk, er is nu de ziekte van Grover vastgesteld maar geen enkele behandeling slaat aan, lichttherapie, medicijnen, allerlei zalven, niks helpt. Heeft iemand hier ervaring mee want inmiddels word hij een beetje hopeloos. Of is er een therapie om de jeuk te leren accepteren of er mee om te gaan.

    Reageer
    #3

    Nou dat klinkt niet erg hoopvol.  Mijn vader heeft al uitslag en extreem veel jeuk sinds maart. Ze hebben heden de ziekte van Grover vastgesteld.  Over de afgelopen maanden zijn er verschillende vormen/percentages van corticostorides geprobeerd maar de uitslag wordt er erger van.  Antihistamiden helpen ook niet.  Koelzalf, talkpoeder helpen ook nagenoeg niet bij de jeuk.  Een heel probleem, vooral de jeuk.  De huid zit nu vol met krabwonden en kleding met bloedvlekken.  Help, is er iemand die hier mee te maken heeft gehad??

    Bij voorbaat onze dank.

    Reageer
    #4

    Ik zie nu dat het gelukt is. Dus maar weer opnieuw mijn verhaal. Ik ben bijna 72 jaar en heb al ruim 4 jaar de ziekte van Grover. Bij mij hielpen ook al die zalven(corticosteroïden), koelzalven en talkpoeders van de dermatologen niet. Toen naar 2 homeopaten. De een probeerde het met allerlei soorten korreltjes en bij de ander kreeg ik allerlei soorten druppeltjes. Beiden hadden geen enkel resultaat. Ik vond zelf dat ik anders met mijn gekrab moest omgaan. Niet meteen flink er tegenaan gaan als die jeuk er weer was. Zo langzamerhand heb ik die laatste 2 jaar geleerd om wat liever met mijn jeuk om te gaan. Bij jeuk proberen te wrijven en te draaien met mijn vingers  over die jeukplekken/-gebieden. En ik smeerde niets meer op mijn huid. Ik had het meest last van mijn benen, vooral 's nachts in bed. Maar een maand geleden heb ik een paar keer flink overgegeven en vanaf die tijd heb ik nauwelijks meer last van mijn benen. Vraag me niet hoe dat kan. Nu nog vooral last van mijn rug, maar dat is ook heel irritant. Daar kun je niet goed bij. Van die jeukplekken afblijven, zoals de regels voorschrijven, heb ik nooit gekund. Er staat 5 jaar voor de ziekte van Grover. Dus ik hoop dat het zo langzamerhand minder gaat worden. Al die jaren heb ik me 's morgens koud gedoucht. Hooguit 1 minuut onder die koude douche, zonder zeep te gebruiken. Vandaar dat mijn huid wat sterker geworden is, want ik heb door mijn flinke gekrab nauwelijks last van bloedingen of een kapotte huid gehad. Ook moet je niet onder een synthetisch dekbed gaan slapen. En katoenen blouses dragen. Niet te warm slapen in de winter met een extra sprei of dekbed. Ook slaap ik zonder pyama of hemd. Ik hoop en blijf bidden of die jeuk zo langzamerhand af mag gaan nemen. Dit is mijn verhaal. Misschien kunnen jullie hier niets mee, maar het geeft wel aan dat het een langdurige geschiedenis kan worden. Jullie vaders, jullie en ik worden echt niet blij van die almaar durende jeuk.

     

    Reageer
    #5

    Ik heb de ziekte nu twee jaar, word er wanhopig van en gek van de jeuk:

    • Al die tijd Dermovate hydrocortison-zalf gesmeerd en minocycline antibiotoca geslikt.
    • Dit ging ten koste van mijn bijnieren en mijn armen zitten nu vol donkerpaarse, blauwe en rode vlekken.
    • Heeft allemaal niets geholpen
    • Mijn dermatoloog weet het ook niet meer
    • Wie heeft er nog tips????

    Met bij voorbaat heel veel dank en groeten,

    Harrie

    Reageer
    #6

    Al bijna 2 jaar last van psoriasis en ziekte van Grover. Waarschijnlijk veroorzaakt door geneesmiddelen gebruik. Evenals voorgaande schrijvers is er geen afdoende effectief middel tegen deze huidziekten. Opvallend is wel dat ik s’nachts goed slaap. Ook mijn dermatologen in het Radboud Ziekenhuis staan hier versteld van. Dat neemt niet weg dat ik overdag veel jeuk heb. Enigszins werkend is koolteerzalf 10mg. Het vermindert de jeuk iets. Ook op alternatief terrein weinig winst te halen. Kan er wel redelijk mee omgaan nu.

    Reageer
    #7

    Zalf R/chloorhexidine 0,5% betamethasone dipropionaat 0,05 % waterhoudende vaseline met sorbitansesquioleaat ad 100% dt 100 g
    2 x per dag

    2 x per dag levocetirizine 5 mg

    Dit werkt voor mij heel goed

    Reageer
    #8

    Bij mij is de ziekte van Grover, bevestigd door een dermatoloog, gestart na mijn eerste vaccinatie tegen Covid in april 2021. De tweede vaccinatie heeft het niet verergerd. Het beeld werd lngzaam rustiger. In december 2021 kreeg ik mijn booster vaccinatie en onmiddellijk had ik weer heftige jeuk en bultjes op mijn bovenlichaam. Het kan niet komen door het type vaccinatie, want de eerste twee waren Pfizer en de booster was Moderna. Ik ben zeker niet anti-vaccinaties en zal iedere volgende booster ook weer nemen. Ik denk echter wel dat er een link is in mijn geval.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bij mijn man werkt de slakkenzalf van de Action heel erg goed tegen de jeuk bij de ziekte van Grover. Misschien een tip voor meer mensen met deze vervelende ziekte.

    Reageer
    #10

    Dit is wel heel toevallig. Ik heb precies hetzelfde verhaal. Ook ik ben in april 2021 gevaccineerd met Pfeiser en kreeg direct daarna veel uitslag en jeuk. Na vele soorten medicijnen en zalfjes is er nog steeds geen verbetering. Hoogstens iets rustiger. Maar het is al eerder gebeurd dat het in alle hevigheid terug kwam. Nu onder behandeling bij een academisch ziekenhuis, maar die weten het helaas ook niet. Toch zou dit ergens gemeld moeten worden, de specialisten die ik spreek zeggen dat er geen andere meldingen na een vaccinatie bekend zijn, maar het is dus wel degelijk bij anderen ook bekend.

    Reageer
    #11

    door de dermatoloog vastgesteld dat ik de ziekte van Grover heb. helaas veel jeuk gekend maar nu een soort van combi geneesmiddelen die de jeuk voor 95% laat verdwijnen.
    deze combi bestaat uit; Dapson en Bethametason.

    wie weet helpt het anderen ook 🙂

    Reageer
    #12

    Mijn man heeft ook de ziekte van grover hij heeft medicijnen gekregen die hebben goed geholpen maar na 3 maanden kwam het weer terug heftige jeuk en s’nachts slecht slapen hij is ook gevaccineerd hij slikt nu weer de medicijnen Acitretine

    Reageer
    #13

    Nou dat weet ik wel zeker dat er een link is tussen de booster en grover.

    mijn man heeft nu anderhalf jaar vlak na de booster moderna grover gekregen en we hebben al van alles geprobeerd maar niks helpt. Ze zeggen dat als je een onderliggend probleem van jeuk in de winter, je na de boosterprik dus grover of psoriasis of iets dergelijks kan ontwikkelen. Ik blijf hier lezen want wie weet heeft iemand op een zekere dat de oplossing

    Reageer
    #14

    Bij mijn vader is deze week de ziekte van Grover vastgesteld. Opvallend is dat het accuut na de eerste symptomen van besmetting met covid-19 begon. Dus niet na het vaccin. Hij heeft verder een hekel aan pillen en neemt nooit iets. Medicijngebruik kan het dus niet zijn. Bedankt voor alle tips hierboven!

    Reageer
    #15

    Ik zit net alle reacties te lezen en dat is niet heel erg hoopgevend. Begreep al dat het vooral bij mannen voorkwam, dus ik heb "geluk" dat ik de uitzondering op de regel ben. De jeuk is inderdaad om gek van te worden, maar ik heb vooral last van een brandend gevoel. Echt vervelend.
    Mijn dermatoloog heeft me 6 weken antibiotica in combinatie met een zalf om de klachten wat te verlichten voorgeschreven. Ben nu een paar dagen bezig en hoewel de prijs hoog is (veel bijwerkingen van de antibiotica) heb ik wel nu al het idee dat de uitslag wat begint in te drogen.
    Ze gaf aan dat het ook vanzelf over gaat, maar dat dat jaren kan duren!!! Daar kon ik me niks bij voorstellen dus nu maar bikkelen door deze zes weken en hopen dat ik er dan voorgoed van verlost ben.
    Misschien heeft iemand wat aan deze tip!
    Sterkte allemaal!

    Reageer
Reageer op: ziekte van Grover


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief