ziekte van Grover

 • #1

  mijn vader heeft al bijna een jaar heel erge jeuk, er is nu de ziekte van Grover vastgesteld maar geen enkele behandeling slaat aan, lichttherapie, medicijnen, allerlei zalven, niks helpt. Heeft iemand hier ervaring mee want inmiddels word hij een beetje hopeloos. Of is er een therapie om de jeuk te leren accepteren of er mee om te gaan.

  Reageer
  #3

  Nou dat klinkt niet erg hoopvol.  Mijn vader heeft al uitslag en extreem veel jeuk sinds maart. Ze hebben heden de ziekte van Grover vastgesteld.  Over de afgelopen maanden zijn er verschillende vormen/percentages van corticostorides geprobeerd maar de uitslag wordt er erger van.  Antihistamiden helpen ook niet.  Koelzalf, talkpoeder helpen ook nagenoeg niet bij de jeuk.  Een heel probleem, vooral de jeuk.  De huid zit nu vol met krabwonden en kleding met bloedvlekken.  Help, is er iemand die hier mee te maken heeft gehad??

  Bij voorbaat onze dank.

  Reageer
  #4

  Ik zie nu dat het gelukt is. Dus maar weer opnieuw mijn verhaal. Ik ben bijna 72 jaar en heb al ruim 4 jaar de ziekte van Grover. Bij mij hielpen ook al die zalven(corticosteroïden), koelzalven en talkpoeders van de dermatologen niet. Toen naar 2 homeopaten. De een probeerde het met allerlei soorten korreltjes en bij de ander kreeg ik allerlei soorten druppeltjes. Beiden hadden geen enkel resultaat. Ik vond zelf dat ik anders met mijn gekrab moest omgaan. Niet meteen flink er tegenaan gaan als die jeuk er weer was. Zo langzamerhand heb ik die laatste 2 jaar geleerd om wat liever met mijn jeuk om te gaan. Bij jeuk proberen te wrijven en te draaien met mijn vingers  over die jeukplekken/-gebieden. En ik smeerde niets meer op mijn huid. Ik had het meest last van mijn benen, vooral 's nachts in bed. Maar een maand geleden heb ik een paar keer flink overgegeven en vanaf die tijd heb ik nauwelijks meer last van mijn benen. Vraag me niet hoe dat kan. Nu nog vooral last van mijn rug, maar dat is ook heel irritant. Daar kun je niet goed bij. Van die jeukplekken afblijven, zoals de regels voorschrijven, heb ik nooit gekund. Er staat 5 jaar voor de ziekte van Grover. Dus ik hoop dat het zo langzamerhand minder gaat worden. Al die jaren heb ik me 's morgens koud gedoucht. Hooguit 1 minuut onder die koude douche, zonder zeep te gebruiken. Vandaar dat mijn huid wat sterker geworden is, want ik heb door mijn flinke gekrab nauwelijks last van bloedingen of een kapotte huid gehad. Ook moet je niet onder een synthetisch dekbed gaan slapen. En katoenen blouses dragen. Niet te warm slapen in de winter met een extra sprei of dekbed. Ook slaap ik zonder pyama of hemd. Ik hoop en blijf bidden of die jeuk zo langzamerhand af mag gaan nemen. Dit is mijn verhaal. Misschien kunnen jullie hier niets mee, maar het geeft wel aan dat het een langdurige geschiedenis kan worden. Jullie vaders, jullie en ik worden echt niet blij van die almaar durende jeuk.

   

  Reageer
  #5

  Ik heb de ziekte nu twee jaar, word er wanhopig van en gek van de jeuk:

  • Al die tijd Dermovate hydrocortison-zalf gesmeerd en minocycline antibiotoca geslikt.
  • Dit ging ten koste van mijn bijnieren en mijn armen zitten nu vol donkerpaarse, blauwe en rode vlekken.
  • Heeft allemaal niets geholpen
  • Mijn dermatoloog weet het ook niet meer
  • Wie heeft er nog tips????

  Met bij voorbaat heel veel dank en groeten,

  Harrie

  Reageer
  #6

  Al bijna 2 jaar last van psoriasis en ziekte van Grover. Waarschijnlijk veroorzaakt door geneesmiddelen gebruik. Evenals voorgaande schrijvers is er geen afdoende effectief middel tegen deze huidziekten. Opvallend is wel dat ik s’nachts goed slaap. Ook mijn dermatologen in het Radboud Ziekenhuis staan hier versteld van. Dat neemt niet weg dat ik overdag veel jeuk heb. Enigszins werkend is koolteerzalf 10mg. Het vermindert de jeuk iets. Ook op alternatief terrein weinig winst te halen. Kan er wel redelijk mee omgaan nu.

  Reageer
Reageer op: ziekte van Grover
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief