Seboroïsch eczeem of wat anders?

 • #1

  Hallo iedereen,

  Ik heb al jaren last van mij gezicht, maar de laatste jaar is het erger geworden. Ik ben al vaak naar de huisarts geweest voor dit probleem. Eerst was het gewoon acné, toen rosacea en nu zou het seboroïsch eczeem kunnen zijn.

  Mijn huid is in de ochtend vet. na het douchen voelt mijn huid trekkerig aan en soms zie ik een witte opgehoopte substantie bij de neusvleugels waar het vochtig is. Na een tijdje gaat het ook jeuken en prikken, vooral op mijn wangen en rond de neusvleugels, soms kin.

  Als advies van de huisarts moet ik weleda amandel light creme op mijn gezicht smeren voor hydratatie.

  Op een schooldag begint het overmatig vettig worden van de huid in de middag. Wanneer ik praat of lach, voelt mijn gezicht als scheurpapier en is mijn gezicht zo rood, dat het lijkt alsof ik een verbrand gezicht heb. Door de overtollige talgproductie zitten mijn poriën vol met verhard talg. Je kan het letterlijk eruit zien steken en dat vind ik oprecht walgelijk om aan te zien. Voor mij een groot probleem, maar misschien voor anderen niet echt te zien.

  Ik kan letterlijk de talgkorrels van mijn huid eraf schrapen. Wanneer ik mijn huid 1 keer rustig met mijn vinger aanraak, wordt het gelijk rood.

  Ik heb foto's gemaakt ter verduidelijking, maar ik weet niet zeker of het toegestaan is om dit op het forum te plaatsen.

  Ik zit hier echt al heel lang mee en wil gewoon een schone huid hebben.

  herkent iemand dit probleem, en of dit bij rosacea hoort, of een allergie?

  BBCode you used is not allowed.

  BBCode you used is not allowed.

  BBCode you used is not allowed.

  BBCode you used is not allowed.

  BBCode you used is not allowed.

  BBCode you used is not allowed.

  BBCode you used is not allowed.

  Attachments:
  Reageer
  #2

  Het lijkt op rosacea...Vraag aan je huisarts en verwijzing voor de dermatoloog

  Reageer
  #3

  Wat het precies is zou ik niet kunnen zeggen. Weet wel dat je voeding bij dit soort klachten een grote rol speelt. Zo is het altijd beter om snelle suikers, vooral geraffineerde suikers, zoveel mogelijk te vermijden.  Dit zorgt namelijk voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel, wat insulineresistentie kan geven. Verder kunnen allerlei voedingsmiddelen invloed hebben. Ook is het belangrijk om te zorgen voor een gezonde darmflora.

  Denk ook aan bepaalde voedingssupplementen, zoals magnesium, zink, vitamine A tm E, omega 3, gammalinoleenzuur enz. Vitamine b kan helpen de vetbalans te reguleren. De B-vitamines zorgen namelijk voor de omzetting van eiwitten, vetten en koolhydraten. Aanvullend kunnen bepaalde celzouten helpen. Zo kan natrium phoshoricum meehelpen de vetbalans te herstellen.

  Reageer
  #4

  iemand nog meer ideeën? De dermatoloog kon de oorzaak niet vinden na een plakkertjes test.

  Reageer
Reageer op: Seboroïsch eczeem of wat anders?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief