Pijnlijke arm, rood en opgezet na infuus.

  • #1

    Vrijdag jl. r.arm uit de kom. Is er weer ingezet na toedienen van spierverslappers mbv infuus in l.arm. Waar het infuus zat zit nu een blauwe plek, arm is aan de binnenkant, boven waar het infuus zat nu opgezet, rood en zeer pijnlijk? Pas sinds vandaag echt last van. Ontsteking? Morgen maar weer naar de dokter of is dit normaal na een infuus?

    Reageer
    #2

    Nee, dit is niet normaal. Dit zou een ontsteking kunnen zijn. met acute medische problemen gaat u naar de huisarts of de spoedeisende hulp.

    Flebitis of aderontsteking is een meestal steriele ontsteking van een ader, zoals bij tromboflebitis (ontsteking ten gevolge van de opruimreactie van het lichaam op een in de ader gevormd stolsel). Ook aderen waarin een infuuscanule is aangebracht gaan vaak na enige tijd ontsteken door de irritatie van de inlopende oplossingen. Het infuus moet dan vaak worden overgezet op een andere ader.

    Reageer
Reageer op: Pijnlijke arm, rood en opgezet na infuus.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief