soort deuk in schedel

 • #1

  Ik voelde een paar dagen geleden op eens een soort deuk net naast mij voorhoofd. Het loopt ongeveer van mij slaap tot aan het begin van de bovenkant van mij voorhoofd. De breedte is ongveer zo groot als een vingertop. Ik heb dit nooit eerder opgemerkt en ik kan mij ook niet herinneren dat ik me hoofd heb gestoten. Wat kan dit zijn???

  Reactie
  #2

  iedereen heeft een deuk of deuken in schedel, er is geen een schedel mooi rond, het is alleen vreemd dat je het soms pas na jaren ontdekt! Brenda

  Reactie
  #3

  ik denk niet echt dat je het als een deuk moet zien. Het is meer een lijn langs me voorhoofd ter breedte van een vingertop.En dan is ie ook nog een paar millimeter diep

  Reactie
  #4

  Ik heb net hetzelfde ontdekt enkele dagen terug. Bij mij is het rechts op men voorhoofd, ook ter breedte van een vingertop en een paar millimeter diep. Weet jij ondertussen al wat het is? En gaat het nog weg?

  Reactie
  #5

  Als je geboren wordt bestaat de schedel nog uit meerdere losse platen. Tijdens de geboorte en het passeren van het geboortekanaal en de vagina, kan het hoofd van de baby hierdoor enigzins vervormd worden waardoor het gemakkelijker erdoorheen kan.

  Deze losse delen, de ossa (botdelen) frontale, parietale, temporale, occipitale, sphenoidale, ethmoidale, zygomaticum, maxilla, nasale, mandibula, palatinum, lacrimale en vomer, groeien na de geboorte aan elkaar vast.

  Deze naden, suturae genoemd (enkelvoud sutura), zijn de verbindingen die gevormd worden na het sluiten van de naast elkaar liggende schedelplaten.

  Lees op de website van de nederlandse vereniging voor neurologie meer over het sluiten van deze naden en wat er eventueel mis zou kunnen gaan.

  http://www.nvvn.org/voorlichting/CRA_craniosynostose.html

  Reactie
  #6

  ik heb ook al ongeveer 3 jaar geleden een plotse deuk ik mijn voorhoofd eigenlijk 2 en ook vingerbreedte en best diep.ik heb het toen laten controleren door een echo en het was vet was was opgelost op die plaats.raar he.Soms als ik hevige hoofdpijn heb zoals vandaag denk ik soms het zal toch niks ergers zijn ?

  Reactie
  #7

  lees net jouw bericht, heb precies hetzelfde weet jij nu hoe het komt en wat het is?

  Reactie
  #8

  Dat zijn waarschijnlijk de naden van de schedelplaten. Het staat in een vorige reactie beschreven. Even lezen.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Deuk in mijn schedel 0 minuten geleden
  ik heb zeg maar een lijn in mijn hoofd die ong 1 vinger breed is en ik maak mij er best wel zorgen over en als ik er aan denk enz word ik best wel bang want miss krijgt je hersen druk op dat plekje ofz? en ik vraag mij af hoe komt zo iets en dat nog meer mensen dit hebben en of het weg kan met een openratie en als ik er aan denk dan krijg ik hoofdpijn dus dat is ook zo raar maar als je er iets van af weet of je wil met mij praten over dit: [email protected] ik sta open om er over te praten ik vind het zelf ook vijn om met iemand te praten die er iets van af weet of iemand die dit ook heeft

  vriendelijke groeten arnold

  Reactie
  #10

  http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/200946-Deuk-in-mn-schedel.html#203589

  Reactie
  #11

  dag allemaal
  het is om te zeggen dat ik een grote deuk in mijn schedel heb (letterlijk!!!!)
  de deuk zit aan de zijkant boven
  in de zomer wil ik me wel is kaal scheren maar schaam me met echt een grote deuk in mijn hoofd
  grtjs

  Reactie
  #12

  Hallo, ik ontdekte ook een deukje, en heb de reacties gelezen, maar dit deukje zat er echt nooit, die zit er pas sinds vanmorgen. Ik weet nl dat de schedel vol met scheuren enz zit, dat klopt. Maar zo ineens een deukje erbij, ik vind het maar vreemd!

  Reactie
  #13

  Heb precies hetzelfde. Bij mij veranderd de deuk ook van diepte en grote. Echt een raadsel en ik kan mij niet voorstellen dat hij er altijd al is geweest. Soms is de plek gevoelig? Heb wel al heel erg lang een neusslijmvliesontsteking, zou het daarmee te maken hebben?

  Reactie
  #14

  ik ontdekte mijn deuk 2 weken geleden, samen met het opnieuw opsteken van ernstige hoofdpijn, help ... ik maak mij echt wel zorgen, de bluts loopt gelijklopend met mijn neus naar het midden van mijn hoofd alsof iemand er 2 vingers in heeft gedrukt. ;{

  Reactie
  #15

  Toen ik vanochtend wakker werd en in de spiegel keek, zag ik tot mijn grote verbazing een deukje, ter grootte van mijn vingertop, net mijn rechterwenkbrauw en precies ter hoogte van het punt waar mijn wenkbrauw naar beneden krult. Het is exact zoals lon het beschreef, het vet lijkt wel opgelost te zijn. Als ik het topje van mijn wijsvinger erop leg, past hij er precies op. Voor de rest heb ik er geen last van en neem het zoals het is. Blijf het wel behoorlijk eigenaardig vinden. Je gaat slapen, staat op en opeens zie je er binnen 8 uur er ietsjes anders uit.....Tjonge.....

  Reactie
Reageer op: soort deuk in schedel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief