Vreemd Gevoel In Hoofd / Concentratie Problemen

 • #1

  Beste mensen,

  Ik kamp de afgelopen 5 a 6 jaar met een vervelend probleem. Na talloze bezoekjes bij verschillende specialisten weet ik tot op de dag van vandaag niet wat de oorzaak is van de klachten. Vandaar dat ik het is middels deze weg probeer! Mischien herkent iemand de situatie, heeft iemand tips etc.

  Het is allemaal 5 a 6 jaar geleden begonnen op 15 jarige leeftijd. De klachten kwamen van de ene dag op de andere en zijn eigelijk nooit meer weggegaan!

  Klachten:

  - Duizelig
  - Wazig in hoofd (gevoel alsof er watten in mn hoofd zitten)
  - Zweverigheid / onwerkelijkheid
  - Concentratie problemen
  - Leer problemen
  - Afwezig
  - Druk achter mijn ogen
  - Vergeetachtig
  - Gedesorienteerd
  - Onregelmatige ontlasting (natte zooi )
  - Vermoeidheid

  De klachten zijn eigenlijk altijd aanwezig. Van s'ochtends vroeg tot s'avonds laat. Al merk ik wel dat de klachten in de ochtend vaak iets minder zijn.
  De klachten worden erger als ik een sigaret rook, cafeiine gebruik en ik word echt veel waziger van een biertje/alcohol dan vroeger. Ook worden de problemen erger door stress/vermoeidheid. Verder worden de klachten ook erger als ik beeldscherm werk doe/ boeken lees / of mij in een drukke situatie verkeer (autorijden, borrel met veel mensen etc.)

  Bij de onderstaande personen/specialisten ben ik reeds geweest:

  - Huisarts (algemene testjes, bloed laten prikken etc: alles was in orde)
  - Oogarts (Oog binnenstebuiten gekeerd: alles was in orde)
  - Opticien (Verschillende oogtesten ondergaan: alles was in orde, zicht 160%)
  - Ortoptist (Verschillende oogtesten ondergaan: alles was in orde)
  - Optometrist (Verschillende oogtesten ondergaan: alles was in orde)
  - KNO-Arts (Scan gemaakt + allergie test: Alles was in orde)

  Verder ben ik deze week bij de Neuroloog geweest. Deze man wist ook niet concreet wat hij er mee aan moest. Hij heeft vervolgens allerlei kleine testjes gedaan, maar er was niets te vinden

  Uiteindelijk heeft hij besloten om toch een CT-scan te maken en een algemene bloedtest weer te laten doen. Bloed is meteen afgenomen, CT-scan heb ik morgen ochtend (waarvan ik de resultaten as vrijdag te horen krijg)

  Maar zoals het er dus nu naar uitziet, gaat deze man ook niets vinden.
  Zou iemand weten waar het aan zou kunnen liggen? Herkent iemand deze klachten? Weet iemand hier een oplossing voor? Alles is welkom aangezien ik er zo langzamerhand wel gek van word. Wil weten wat er aan de hand is.

  Hopelijk kan iemand me hiermee helpen! in ieder geval thnx in advance!

  Groetjes

  Reactie
  #2

  Nou mensen daar ben ik weer. Kom net terug van een bezoekje bij de Neuroloog. We hebben de CT-scan en de bloedtesten besproken.
  Wat betreft de CT-scan, die was helemaal in orde. Niets op te zien, dus dat was fijn om te horen!
  Ook met het oog op het feit dat mijn vader op 52 jarige leeftijd de ziekte van alzheimer heeft gekregen...(niet dat ik het op zon vroege leeftijd zou kunnen krijgen eigelijk, 21jaar, maar het geeft toch weer een stukje zekerheid)

  Verder hebben we ook de bloedtesten doorgenomen daar was ook niets op aan te merken Voor de aanvulling/duidelijkheid heb ik even de uitdraai van de bloedtest meegevraagd. Zie hier onder:

  TSH is goed. Zelfs redelijk laag! Is nu Hypotheriodie uitgesloten?

  Ik weet echt niet waar ik nu moet gaan beginnen. Toch nog een keer naar een internist gaan? Of naar de longarts voor eventuele chronische hyperventilatie? Begin er echt een beetje wanhopig van te worden. Dus als iemand me kan helpen met eventuele tips en in welke hoek ik het moet gaan zoeken, laat het alsjeblieft weten!

  Groetjes

  Reactie
  #3

  He, ik denk dat ik hetzelfde probleem heb als jij.... Irritant he! Ik heb geen idee wat ik eraan kan doen... Hou ons op de hoogte hoe het verder gaat! Succes ermee.

  Rosalie

  Reactie
  #4

  Hidde,
  Je klachten kunnen veroorzaakt worden door chronische hyperventilatie. Niet ernstig, maar wel heel vervelend. Het enige dat dan helpt is ademhalingstherapie, zodat je weer juist leert te ademen. Veel sterkte. Sandra

  Reactie
  #5

  Daar ben ik weer! En om maar met de deur in huis te vallen. Zoals eerder vemeld, waren de uitslagen van de CTscan in orde. Verder was het bloed ook prima.

  Ik heb toen een nieuwe afspraak gemaakt met mijn huisarts. Mijn eigen huisarts was op dat moment op vakantie, waardoor ik te maken kreeg met een andere dienstdoende arts. Mijns inziens wel even fijn.

  Heb met deze man over mijn klachten gehad. Was veel beter dan mijn normale huisarts. Het was een jonge man, die ook goed luisterde naar mijn verhaal. Ipv half in slaap vallen en geirriteerd over komen. Ook hebben we het nog even over TSH/t3/t4 gehad. Hij wees mij er inderdaad ook op dat als de TSH goed is, de t3-t4 waardes ook prima (moeten) zijn. Afain, dus niet meer in die hoek zoeken dus!

  Verder heeft hij me 2 verwijsbriefjes meegegeven.
  1) voor de longfunctietest (ik heb met diep ademhalen een piep in mijn stem, alleen tijdens uitademen)
  2)om te kijken of ik mischien last heb van paniekstoornissen oid.

  Deze onderzoeken heb ik de komende 2 weken. Het is dus even afwachten.
  Ik hou jullie op de hoogte!

  Reactie
  #6

  Verder eigelijk nog 1 puntje wat ik eigelijk het vermelden toch wel waard vind. Dat heb ik namelijk eigelijk in mijn eerste OP weg gelaten.
  Dit heb ik gedaan omdat ik destijds dacht dat het niet relevant zou zijn (oogartsen/optometristen/orthoptisten hebben de goede gezondheid van mijn oog namelijk bevestigd).

  1) Het zit namelijk zo, ik heb een dioptrie van minus 6 in combinatie met een astigmatisme van 0.5. Redelijk kippig dus. Dit wordt gecorrigeerd dmv harde lenzen. Op het moment dat ik mijn lenzen uit doe, en ik niet gecorrigeerd ben, zijn de klachten nagenoeg over, Ik voel me veel helderder, kan beter nadenken, niet duizelig, niet raar in mijn hoofd, geen druk achter mijn ogen etc. Zodra ik mijn bril/lenzen weer in doe, beginnen DIRECT de problemen weer.

  2)Verder heb ik ook dat als ik in de spiegel kijk (ongecorrigeerd of gecorrigeerd met lenzen, maakt niet uit), en ik kijk van dichtbij naar iets in de spiegel dan zie ik dubbel. Het maakt niet uit of ik met 1 oog of met alletwee de ogen kijk. Als ik bijvoorbeeld een tekst op mijn shirt heb staan,en ik kijk naar die tekst in de spiegel, dan zie ik die tekst gewoon scherp, alleen er zit dan een rand om die tekst heen. (ik zie de tekst dus 1.5 keer!). Dit wordt ook erger/het valt meer op, op het moment dat er fel licht op schijnt.

  Ik dacht eerst dat hetniet nodig was om te vermelden, aangezien het mischien alleen maar roet in de diagnose zou stellen, maar ik denk ik vermeld het toch maar even.

  In ieder geval bedankt iedereen voor het lezen/reageren/helpen met mijn problemen. Stel het echt zeer op prijs!

  Groetjes

  Reactie
  #7

  Hoi,

  Ik heb zo te zien dezelfde klachten als jou. Heb jij ook met lopen en stil staan het gevoel dat je om geduwd of getrokken wordt? Naar mijn gevoel heb ik helemaal geen evenwicht.
  Ben ook in het laatste jaar vaak naar de huisarts geweest, ook naar neuroloog en bloedtest, maar alles was goed. Ze dachten aan chv, maar dat schijnt het ook niet te zijn.
  Ik ben nu zelf op zoek gegaan, en ik word dalijk op B12 en foliumzuur geprikt, want dat zat niet bij die bloed test van de neuroloog.
  Ik heb nl gelezen dat je deze klachten ook van een tekort vitamine B12 kunt krijgen. Tik dat maar eens in bij google. Ik hoop nog wat van je te horen.

  Groetjes

  Reactie
  #8

  Hoi Mariska,
  ik heb niet het gevoel dat ik geduwd of omgetrokken word. Geen evenwichtsproblemen voor mij.
  Ik heb binnenkort een afspraak bij de Internist. Ik zat inderdaad zelf ook al te kijken bij de VITb12 deefficientie.Ik houd je op de hoogte van de ontwikkelingem.

  Hoe gaat het verder met jou nu? Ben benieuwd!
  Groetjes

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Heey Hidde,

  Ik heb ook veel van de klachten die je beschrijft, ik ben ook al heel vaak bij m'n huisarts en bij verschillende specialisten geweest, maar nooit werd er iets gevonden!
  Ik heb alleen geen last van de onregelmatige ontlasting, maar voor de rest herken ik al je klachten. Maar behalve druk op m'n ogen heb ik ook altijd druk op m'n slapen, heb jij dat niet? Verder heb ik ook bijna constant last van de beschreven klachten, en word er langzamerhand ook echt gek van!! Hoop snel weer iets te horen van de vorderingen van je onderzoeken, dan zal ik dat ook doen!!

  groetjes..

  Reactie
  #10

  Beste ,

  Ik herken jouw klachten ook, ik heb enorm last van een wazig gevoel in mijn hoofd gevoel van afwezig zijn, lichaam en geest zijn niet één momenteel. Tevens heb ik veel moeite om een gesprek te volgen en om dingen te onthouden. Daarnaast ben ik zeer prikkelbaar en agressief vooral tegen mijn vriendin. Ik heb echt een katerig gevoel en dat al drie jaar lang. Huisarts denkt dat het een vorm van depressie is, ben al bij psychoterapeut geweest maar dat levert niks op. Heb ook al meerdere malen sint janskruid gebruikt (Kira Forte). Maar heb ook niet het idee dat dat echt helpt. Het is zo moeilijk om uit te leggen wat ik voel. Depressief ben ik niet want ik doe gewoon alles nog met plezier maar ik voel dat er iets niet goed is. Heb soms ook angstaanvallen en last van innerlijke onrust alsof mijn hoofd gaat exploderen. Ik word zo moe van mezelf en wil me gewoon weer top voelen want nu is het plezier in het leven gewoon minder. Zit er aan te denken om naar het ziekenhuis te gaan om mezelf helemaal te laten checken. Hopelijk kom ik eruit sporten helpt wel iets maar lost het probleem niet op. Graag hoor ik jouw reactie of heb je tips.
  Sterkte .

  Reactie
  #11

  Bijziendheid op zich zal dat gevoel niet veroorzaken.
  Ik begrijp niet dat je het verhaal van je ogen niet belangrijk vindt. Daar juist speelt het zich af, vertel je nu.

  Reactie
  #12

  Wel eens ander soort lenzen geprobeert? Ik kreeg van sommige lenzen ook altijd een wazig, dus , naar gevoel in mijn hoofd. als ik dat bij de opticien vertelde keken ze me aan alsof ze water zagen branden. Ging fit de badkamer in, en kwam er duf weer uit. sávonds andersom. Als het gevoel over is als je je lenzen uitdoet, moet het daar wel aan liggen! Wel eens aan de laser gedacht?

  Reactie
  #13

  Hey! Ik herken je klachten voor een deel ook op mezelf. Ik voel me al een jaar erg vermoed, soms zo erg dat ik smiddags gewoon moet slapen. Op school kwam het soms voor dat ik tijdens de les gewoon in slaap viel. Echt heel erg en lullig voor de docent natuurlijk.

  Wat ik nu al 3 weken mee bezig ben, is regelmaat met op tijd naar bed gaan en opstaan op dezelfde tijd. Atlijd tussen 23:00 en 0:00 naar bed en opstaan tssen 7:00 en 9:00. Ook slik ik nu 3 weken vitaminepillen, genaamd Dagravot Totaal30 voor weerstand, conditie en energie. Ik moet zeggen dat een aantal klachten nu wel iets minder zijn.

  Ikzelf heb eenj jaar psychologie gestuurd en weet dat hierbij overbelasting van de ogen soortgelijke klachten kunnen ontstaan. Wanneer je bijvoorbeeld te hoge lensen hebt, kost dit extra veel energie voor je hersneen om dit te verwerken.

  Misschien helpt de regelmaat met slapen en rusten jou wel. Verder gezond eten (Vooral vitaminen enz.) is ook erg belangrijk! MAarja, dat kan iedereen bedenken, haha! Maar hou ons op de hoogte!

  Reactie
  #14

  Hoi,

  Ik heb ook redelijk last van de klachten die Hidde omschrijft. Samen met wat S. beschrijft als het niet een zijn van lichaam en geest. Alsof je naar jezelf zit te kijken in een computerspel. Daarnaast heb ik vooral als ik moet slapen last van enorme drukte in mn hoofd waardoor je je overal alleen maar druk om gaat maken. (Waar heb ik last van, wat zou het zijn?)

  Ik heb ook lenzen (-2 en - 0.75), 1tje met cilinder. Dit aangezien meer mensen aangaven zonder lenzen er minder tot geen last van te hebben. Zelf heb ik dat nog niet ondervonden, maar ik loop dan ook niet zonder bril/lenzen rond daar dit alleen maar meer hoofdpijn oplevert.

  Bart

  Reactie
  #15

  Ik heb al jaren last van bijna alle klachten die in de begin bericht stonden. Ik heb ook erg last van mijn darmen. Officieel heb ik een spastische darm.

  Ik bij erg afwezig, dromerig en vergeetachtig..en heb vaak de hele dag een soort druk achter mijn ogen en in mijn voorhoofd, alsof deze is volgelopen. Ik weet zeker dat mijn vage gevoel hier mee te maken heeft.

  Ik ben erachter gekomen dat ik vroeger ook al dromerig was, verder geen darmproblemen of een druk in mijn hoofd. Mijn nieuwe vriendin is pedagoog en vond dat ik verdacht veel klachten had van iemand met ADD: http://nl.wikipedia.org/wiki/ADD

  Na uitgebreid onderzoek bleek ik inderdaad overtuigend ADD te hebben. De medicatie (net begonnen) hiervoor heeft wel al een goed effect op al mijn klachten, ineens een leeg hoofd en meer concentratie en focus. Darmproblemen zijn er nog wel.

  Ik twijfel soms nog steeds of ik niet iets anders heb, voorlopig maar even afwachten wat medicatie doet.

  Hidde schrijft:

  Beste mensen,

  - Duizelig
  - Wazig in hoofd (gevoel alsof er watten in mn hoofd zitten)
  - Zweverigheid / onwerkelijkheid
  - Concentratie problemen
  - Leer problemen
  - Afwezig
  - Druk achter mijn ogen
  - Vergeetachtig
  - Gedesorienteerd
  - Onregelmatige ontlasting (natte zooi )
  - Vermoeidheid

  Groetjes

  Reactie
Reageer op: Vreemd Gevoel In Hoofd / Concentratie Problemen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief