Warm hoofd

 • #1

  Mijn vader heeft sinds kort een warm gevoel in zijn achterhoofd. Zijn haar gaat daarbij soms rechtovereind staan. Hij beschrijft het gevoel als een adrenalinerush zonder rede.
  De huisarts kent dit verchijnsel niet. Iemand wel?

  Reactie
  #2

  neej aangezien wij ok niet geleerd hebben voor HA 😉 kzou gewoon ff naar de dokter terug gaan en nog een keer uitleggen hijs immers de geleerde 🙂

  Reactie
  #3

  Nou jije, dit is toch geen antwoord. Ik hoopte op een reactie van iemand die iets soortgelijks heeft meegemaakt, en verwachtte heus geen complete diagnose op basis van die twee gegevens. Er loopt nog een bloedonderzoek trouwens.

  Reactie
  #4

  hallo,
  Nou meid,ik heb al vanaf november een warm hoofd! Bij mij weet niemand wat het is.Ik ben helemaal onderzocht,maar kunnen niks vinden.Het is bij mij zo erg dat het hitte is,het gevoel of je hoofd in brand staat,maar regelmatig gaat het ook naar andere delen van mijn lichaan.Mijn oren,handen benen,ik word er helemaal gek van.ze gooien het op stress,maar zelfs als ik ontspannen ben dan komt ineens als een soort explosie die hittr in mijn hoofd opzetten. ik krijg dan een druk op mijn ogen,en sla dan weer in paniek.Ik heb al tig keer hier op verschillende onderwerpen gevraagd wat waar die warmte vandaan kan komen,maar niemand weet het me te vetrellen.ik leef met je mee,ik weet wat het is.Mijn vingers gaan dan ook iets opzetten en dt kan uren zo blijven.Met oxazepam en naproxen heb ik het idee dat het eventjes weggaat,en dan ineens als een explosie komt dat weer.Ik word dan heel onrustig en pak maar weer van mijn tabletten.Ik wee dat dit niet kan blijven duren,maar als ik niet weet waar dat warme hoofd vandaan komt pak ik maar mijn pilletjes,al is het maar om mijn gezin niet te betrekken in mijn onrustigheid en gepieker.Ben ook regelmatig heser dan normaal ,maar ik denk dat dat van het roken komt.(ik hoop het althans)
  Succes en als ze bij je pa iets weten laat het me asleblief weten.Alvast bedankt.
  gr,chris

  Reactie
  #5

  Hallo Anja,
  ik heb ook sinds 2 jaar warmteklachten in mijn hoofd. Alle mogelijke onderzoeken gehad (MRI-scan, bloedonderzoeken) zonder resultaat. Het enige wat helpt bij mij is zwemmen in een koel bad en hoe rustiger ik ben hoe minder last ik ervan heb (al gaat het er niet van weg.
  Ik hoop dat jullie inmiddels een oplossing hebben gevonden? Zo ja, dan hoor ik het graag!

  Reactie
  #6

  Hey,
  Kwam op dit forum omdat ik laatste tijd nogal vaak warm hoofd heb! Heb het eigelijk sinds ik ben gestopt met de pil. had het altijd koud en was moe maar nu opeens niet meer. Maar heb inderdaad ook steeds vaker dat ik een druk voel achter mn ogen en zo erg dat het echt pijnlijk is. En ja vooral mn hoofd. Mn ogen en wangen branden op dit moment als een gek. Alsof ik paar wijntjes achterover heb geslagen. Dan voelt dat ook altijd zo. Want de rest is helemaal niet heel warm ofzo..kga straks echt eerst naar buiten om ff af te koelen want kheb het idee dat mn hoofd in de fik sta zo erg is het. Nu drink ik laatste tijd ook wel veel koffie en slik ik sinds paar maanden ritalin maar het begon eigelijk pas echt toen ik met pil ben gestopt..opvliegers? 😉

  Reactie
  #7

  hey ja ik heb ook een warm achterhoofd dagelijks soms verplaats het, bij mij is het een vorm van stress die er uit wil aflijding helpt soms en acupentuur naalden in mijn hoofd het helpt en het doet niet zeer maar het komt snel weer terug het komt door de druk in mijn hersens ik probeer wel eens aan mijn oor tetrekken als hij daar zit en de hitte komt er dan uit kan je proberen de hitte komt dan uit mijn oor dat is lekker zelf uitbedacht en soms komt het er zo uit dan is mijn oor rood en warm

  Reactie
  #8

  heb er vandaag ook last van, lichaam voelt te warm en stijgt naar mijn hoofd, niet normaal meer.

  heb er nu een natte koude handdoek opgelegd, dit helpt even.

  misschien moet ik wat gaan sporten om zo die hitte uit mijn lijf te krijgen.

  sterkte ermee

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb al een maand of 4 de hitte in mijn lijf. Het uit zich dus in warmte rode gloeiende huid, en vlekken en ontzettende jeuk!. Bij mij is het netelroos, een allergische reactie. Door accupunctuur is het redelijk onderdrukt, want de medicijnen (sisaltabletjes, tavegyl en uiteindelijk prednison) die ik via de huisarts kreeg werkten niet. Op het moment heb ik vaak last van warmte vanaf mijn nek ot mijn kruin terwijl er op de rest van mijn lichaam kippevel staat, soms gepaard met hoofdpijn, druk achter de ogen, verstopte neus, verhoogde temperatuur, nachtzweten, duizeligheid, oorsuizen, noem maar op het zijn allemaal vage klachten, die zich afwisselen waardoor ik me niet echt lekker voel.
  zoals ik al zei, accupunctuur onderdrukt de klachten enigzins, maar ik kan het niet betalen om daar nog lang mee door te gaan, ik ben al over mijn budget voor dit jaar heen.
  Ik weet me geen raad meer..................

  Reactie
  #10

  Lees meer vragen en antwoorden over: Netelroos, urticaria, galbulten
  http://www.dokter.nl/forum/Huid-haar/202451-Netelroos-urticaria-galbulten.html

  Reactie
  #11

  misschien een slechte bloedsomloop van het bovenlichaam, heb er veel last van als ik stilzit voor de pc of zo, op het werk als ik te warm gekleed ben, regelmatig intensief bewegen, lopen is het beste denk ik, ik rook een pakje per dag en drink veel koffie. Probeer te stoppen met roken, maar de afkickverschijnselen (hoofd) zijn zo geweldig dat ik het na een dag meestal opgeef, nicotinepleisters lukt ook niet zo goed meer, krijg er hartkloppingen van, misschien eens op de linkerarm proberen morgen, voel ook veel druk rond de sinussen en oren soms. Neus en keel kan ik ontlasten, maar weet niet goed wat te doen met die oren, enfin heb een afspraak gemaakt met een specialist, zien wat er uit de bus komt.

  Reactie
  #12

  Wil je laten weten wat de specialist ervan vindt?

  Reactie
  #13

  Ook ik heb al 10 maanden last van een heet hoofd.
  Sons gaan ook de oren gloeien en er komt dan ook een harde suis in het hoofd opzetten.
  Soms wordt de hartslag opgejaagd en daarna ben ik vreslijk moe.

  De onrust komt in het lichaam en de spieren in mijn bovenbenen worden aangespannen.
  Vreemd gevoel in de handen en voeten.

  Het lijkt of het hele lichaam van slag gaat .

  En het gaat soms de gehele dag door .
  Het is zo erg geweest dat ik 24 uur lang met natte washanden mijn hoofd moest koelen terwijl ik geen koorts heb.

  Ik heb ook oxazepam of diazepam gebruikt.
  vitaminen pillen niets helpt.

  De doktoren kunnen niets vinden maar ik kan zo niet meer functioneren overdag.

  Dus ik hoop dat er iemand is die behandeling weet of een pil die mij van deze symtonen kan afhelpen.

  Reactie
  #14

  Pieterman, heb je ook last van psychische problemen? Ben je bijvoorbeeld meer en vaker angstig? Of ben je drukker dan anderen om je heen? Hoe voel je je mentaal? Kun je daar iets over vertellen? En misschien ook iets meer informatie over de onderzoeken die zijn gedaan en waar verder niets uitkwam?

  Reactie
  #15

  Pieterman, heb je ook last van psychische problemen? Ben je bijvoorbeeld meer en vaker angstig? Of ben je drukker dan anderen om je heen? Hoe voel je je mentaal? Kun je daar iets over vertellen? En misschien ook iets meer informatie over de onderzoeken die zijn gedaan en waar verder niets uitkwam

  Toen ik op 1 jan 2010 was gestopt na 10 jaar seroxat te hebben geslikt begon de ellende pas goed.
  De eerste 4 weken waren het ergst na het afkicken en ik kon toen de rust in het lichaam niet vinden.
  De zenuwen gierden door het lichaam en die waren zo erg omdat ik het lichaam niet meer in bedwang kon houden dat ik aan de oxazepam ben verdaagt.

  Ik moest de gehele dag buiten zijn want ik kon niet stil zitten.
  Sliep slecht of helemaal niet.
  En in de 5e week sloeg de hitte toe in het hoofd en de spierpijn kwam opzetten.
  En de zenuwen bleven maar door gieren en ondaks de oxazepam bleven deze komen.

  Ik was en ben niet depressief maar ik werd behoorlijk opgefokt van deze klachten.

  Het lichaam was zo vanslag dat ik er de gehel dag mee bezig was.

  Wat ik ook ging doen : wandelen /fietsen/ enz enz niets hielp of helpt.

  Volgens de doktoren kan het niet meer aan de seroxat liggen want die is na 6 weken wel uit het lichaam .

  .Ik was verder niet angstig van het afkicken maar ik werd beroerd van de lichamelijke klachten.

  IK heb geluk dat ik niet meer hoeft te werken want anders wat ik nu al een jaar thuis geweest.

  Toen ik ook de oxazepam en de diazepam had afgebouwd is de spanning en de klachten weer toe genomen.

  In het zieken huis hebben ze diversen onderzoeken gedaan>
  Internist bl
  oed en urine testen
  Medicatie geslikt omdat het hart helemaal van slag was gegaan kwam ook de de hitte in het lichaam.

  neuroloog
  Psyhiater in het ziekenhuis en GGZ voor onderzoek.
  Kno arts en audioloog.

  Ik voel me mentaal wel goed ik wil van alles doen maar de klachten die ik nu heb zijn zo hevig dat er eigenlijk niets uit mijn handen komt.
  Ik probeer zoveel mogelijk te doen in en rondom het huis maar uitgaan of op visite is er nog niet bij.
  Ik ben medicatie vrij en doe gewoon boodschappen /rij auto/fiets /wandel/alleen zodra ik mij inspant Bijv autowassen dan sta ik als een junck te trillen op mijn benen,
  En daar wordt je niet vrolijk van dat kan ik je wel zeggen.

  Ik ben niet druk maar wel zeer onrustig zeker als het hoofd bloedheet wordt en de suis in het hoofd niet te harden is.
  Of dat angst is of paniek ik kan het niet zeggen maar al deze klachten had ik niet toen ik met de seroxat begon 10 jaar geleden.

  Welke schade er is aangericht in mijn lichaam daar probeer ik achter te komen.

  Via de huisart heb ik nu weer bloed laten prikken om mijn B12 te laten testen via een ander testmethode.
  Want die was aan de lage kant en dat kan veel
  klachten geven.

  Verder kunnen de ontrekkings verschijnselen wel 2 jaar duren, alleen niet volgens de doktoren maar wel volgens patienten die lang hebben geslikt.

  Dus al met al heb ik nog een lange weg te gaan en ik blijf aan de weg timmeren bij doktoren en ggz om te kijken of er een oplossing is voor mijn klachten.

  zie dit citaat van de schting fobievrienden.

  Het kan ook voorkomen dat bij het stoppen de onttrekkingsverschijnselen
  blijven voortbestaan, vooral bij die patiënten die een SSRI langdurig en/of in
  hoge doses hebben ingenomen. Deze kunnen variëren van mild (verminderde
  korte termijn geheugen, concentratie, oorsuizingen) tot ernstige (akathisie,
  hartkloppingen, depersonalisatie, seksuele problemen). Hoewel enig onderzoek
  is gedaan naar dit fenomeen, zijn betrouwbare wetenschappelijke analyses
  beperkt. De meeste patiënten die klagen over aanhoudende post-SSRI effecten –
  en dat zijn er heel weinig – ervaren significante verbetering binnen twee jaar na
  het stoppen.
  De onttrekkingsverschijnselen van SSRI’s kunnen ook worden bezien vanuit een
  verslavingsperspectief, dus vanuit een visie dat de persoon van verslavende
  substanties afstand doet. Zulk een aandoening duurt zes tot achttien maanden na
  het laatste gebruik, en wordt gekenmerkt door een wisselende maar stapsgewijs
  verbetering. Het is van belang voor het herstel dat de patiënt een baan heeft en er
  kan leren functioneren, familie en vrienden heeft die hem/haar ondersteunen en
  zodoende emotionele gezondheid herwint. De meeste verslaafden vinden de
  eerste zes maanden vreselijk en ervaren de volgende zes maanden verbetering.
  Tegen het einde van een jaar hebben de meesten hun weg terug gevonden en
  functioneren weer normaal.
  Het afkicken van een substantie verslaving is een bio-psycho-sociaal gebeuren.
  De biologische afkickverschijnselen treden ongeveer zeven tot veertien dagen na
  onthouding op. Ook veroorzaken drugs schadelijke gevolgen aan het
  zenuwstelsel. Daarbij ervaart men psychosociale problemen door de uitdaging
  een nieuw leven aan te gaan zonder drugs. Meestal is er bij het afkicken een
  dieptepunt in de periode van drie tot zes maanden na onthouding. De schade is
  meestal omkeerbaar, wat betekent dat de belangrijkste symptomen verdwijnen in
  de tijd als er een adequate behandeling voor handen is van de emotionele
  labiliteit, cognitieve stoornissen, bewegingsstoornissen, duizeligheid,
  slaapstoornissen en angst.
  Sommige critici van SSRI's beweren dat het op grote schaal verspreiden van
  reclame over SSRI’s onjuiste berichtgeving bevordert en wat de middelen
  daadwerkelijk doen oversimplificeren en het publiek zodoende wordt misleid.
  Echter, alle bijwerkingen en inwerkingsverschijnselen staan in de bijsluiter

  Reactie
Reageer op: Warm hoofd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief