piep in hoofd

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Ik heb al jaren een stijve nek, druk in mijn hoofd en een hele harde pieptoon in mijn hoofd.
  Volgens de dokters een depressie. Ik slik al vanaf 2003 amitriptyline.
  Ik heb zwaar lichamelijk werk, dus kan niet echt rusten.
  Weet iemand hoelang je dit moet slikken.

  Reactie
  #2

  IK HEB AL HEEL LANG EEN PIEP IN MIJN HOOFD ,AAN LINKSE KANT VAN MIJN HOOFD
  IK DACHT DAT DE PIEP IETS MET MIJN TE MAKEN HAD ,HEB IN DAT OOR WELEENS ECSEEM GEHAD VLS DE H.A.
  IK HEB LANGE TIJD GEDACHT DAT HET DOOR DE TELEFOON KAM OF DOOR ELECTRA DAT NIET GOED AS,DE TELEFOON HEB IK AL JAREN GELEDEN OP EEN ANDERE PLEK GEZET,DE ELECTRA IS MAANDAN GELEDEN NA GEKEKEN,EN NU EET IK HET NIET MEER ,MAAR IK VIND HET ERG IRRITANT
  HET RARE IS DAT HET NIET DE HELEDAG AANWEZIG IS MEESTAL LAAT IN DE MIDDAG EN SAVOND ,WIE HERKENT DIT ?

  Reactie
  #3

  De medische naam voor deze klachten is tinnitus. Er lijkt sprake te zijn van een relatie met vermoeidheid gezien het feit de klachten later op de dag optreden. Het zou ook kunnen dat de piep er continu is maar door omgevingslawaai wordt overstemd en bij rust geprononceerder lijkt.

  Reactie
  #4

  Ik heb ook al jaren een piep in mijn hoofd. Wordt er soms gek van. Ben al eens bij de KNO arts geweest maar die kan er niks aan doen, moet er maar mee leren leven. Maar ik ben er nu zelf achter gekomen, dat het wel eens vanuit mijn nek kan komen. Ik heb wel eens gehad, dat mijn nek even een knak gaf, op dat moment was mijn piep in de oren ook even weg. Was op dat moment een hele opluchting. Maar het kwam ook weer. Ik heb ook een zware baan en nu denk ik dat het toch vanuit mijn nek komt. Ik ben nu van plan om naar de fisioterapie te gaan om mijn nek en schouders los te laten maken.

  Reactie
  #5

  Henny, ik denk dat je de spijker op zijn kop slaat. Maar wist je dat je hier zelf thuis ook hele goede oefeningen voor kunt doen? En wist je dat juist lichamelijke sporten waar je moe van wordt zoals zwemmen en wandelen in het algemeen ook erg goed zijn voor jouw soort problemen?

  Reactie
  #6

  Ben ik blij dat er meer mensen zijn. Heb 4week geleden een verkeersongeluk gehad en sinsdien heb ik een constante hoge pieptoon tussen de oren.Zou idd wellus uit mn nek kunnen komen want die kraakt als een gek.. Ben al mee naar dokter geweest die heeft mn oren uit gespoten maar de piep is niet weg..Word er helemaal gestoord van concentratie is weg en kan niet eens een boek lezen…Betekent dit nou dat ik hier mee moet leren leven? Dit zou betekenen dat mijn baan in gevaar komt…

  Reactie
  #7

  Nee, dat betekent dis niet automatisch. Omdat u aangeeft dat er veel spanning staat op de nekspieren waardoor de nek ook gaat kraken, lijkt daar de oorzaak te zitten en dat kan behandeld worden, d.m.v. bijvoorbeeld fysiotherapie en zwemmen. Overleg hiertoe met de huisarts.

  Reactie
  #8

  ok bedankt Greg maar weer bij doc langs dus, hoop dat die krentenbrijer nou ook snapt dat er meer aan de hand is. Niemand neemt het serieus maar ik word er stapel mesjokke van…

  Reactie
  #9

  AS JE GE PIEP IN JE OOR HEBT KAN IK JE HELPEN
  HIER ZIJ 3 TIPS
  1 heb je een stijfe nek en las van je linker oor ga dan naar de trapy zeg dan dat je nek pijn doet 2 heb je een vochtig plekje op je linker oor ge bruik neus spree dat help ook
  3 of ge bruik oor spree dat kan mechien helpen

  Reactie
  #10

  Ik heb het nu ook. Zins 5 maanden na een ooroperatie
  Ook een pieptoon. Links

  Reactie
  #11

  Heb dit nu al een aantal maanden nadat ik een Peacemaker gekregen heb. Eerst was deze pieptoon niet zo hard en kon je hier wel mee leven. Maar nu beheerst die pieptoon mijn leven.

  Ben hiermee na de KNO arts geweest en die zei dat hier nog heel weinig onderzoek naar gedaan is. En dat dit misschien door spanning of angst kwam. En als die spanning/angst langzaam zou weggaan zou ook die pieptoon weg gaan.

  Hij zei dat ik af en toe de mp3 speler maar moest aan zetten. Wat een grapjas.

  Heb van mijn huisarts Betahistine gekregen maar helaas hier werd ik misselijk van.

  Dus nu maar hopen dat dit met de tijd snel weggaat want dit veroorzaakt ook slaapstoornis want je denkt alleen nog maar aan die pieptoon.

   

   

  Reactie
  #12

  De piep komt vanuit de hersenen. Deze zijn waarschijnlijk overprikkelt. Door de angst kan je een vorm van hyperventilatie ontwikkelen waardoor je spierspanningen krijgt in je schouders, nek en hoofd. je gaat ‘vast’ zitten. Dit kan knakken maar ook zenuwen beknellen. Zoek de oorzaak niet in je lichamelijke sensaties daardoor worden de klachten erger. Het is een vicieuze cirkel. Richt je meer op ontspanning en het ontdoen van je lasten. Waarschijnlijk zijn er elementen in je leven die je schaden, je lichaam probeert je hiervoor te waarschuwen. Dat is een natuurlijke reactie. 

  Reactie
Reageer op: piep in hoofd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief