Nekhernia/cervicale wervelkanaalstenose.

  • #1

    Hallo allemaal,

    Begin november`2022 werd ik ziek. Had kou gevat dus keelpijn, hoesten en een lopende neus.
    Paar weken later kreeg ik ineens iets raar aan mijn vingers en handen. Vingers tintelende en een doof gevoel, maar geen pijn verder dus dacht dat dit bij de verkoudheid hoorde. Dit werd erger want het trok naar mijn voeten en begon ineens raar te lopen. Had moeite hiermee en rennen ging al helemaal niet meer.

    Eind november was ik  naar de huisarts  geweest en zei dat ik misschien een Carpaal tunnel syndroom zou hebben. Ik werd doorgestuurd naar de neuroloog.

    In December werd ik weer ziek en vond dat eigenlijk best wel vreemd omdat ik bijna nooit ziek ben, maar dacht het zal wel.

    In januari werd ik weer ziek en weer het zelfde dus begon me af te vragen of dit wel een simpele verkoudje was dus nam ik een zelftest en ik was dus positief. Dag later naar de GGD en daar kwam dus ook uit dat ik Corona had.

    Nu las ik het ene en andere over corona en was dus gaan speuren en vond onder andere  zenuwschade door corona en daaruit kwam vaak het zelfde aandoeningen die ik ook heb.

    In die zelfde maand kreeg ik een MRI,CTI scan en daaruit kwam dus dat ik een nekhernia zou hebben bij C4 en het zou best erg zijn, maar heb totaal geen ene pijn. Niet mijn nek of armen of schouders.

    Tijdens de gesprek met de neuroloog had ik  toen uitgelegd dat ik dus 3x ziek was geweest en de corona enz. enz., maar het lag niet daaraan.
    Na de operatie zou ik van de pijn af zijn, maar welke pijn?   Ik zag hem even verbaast kijken en ineens zei die dat de gevoel in mijn vingers/handen door de nekhernia zou komen.

    Hij vond het beter dat ik werd geopereerd en stuurde me door naar de neurochirurg.
    Die legde me uit wat er allemaal ging gebeuren en ik zei tegen hem dat ik het vreemd vond dat ik verder helemaal geen pijn had en dat ik bang was dat ik dat wel gaat hebben na de operatie, maar u heeft geen nekhernia???????????????   U heeft een cervicale wervelkanaalstenose.
    Ik moest worden geopereerd, maar dat wou ik niet meteen. Ik wou even erover na denken en over na 6 maanden kijken hoe het dan is, maar daar was die niet mee eens. Ik geef u 2 weken bedenktijd.

    Ik was toen naar mijn huisarts gegaan en die zei dat een cervicale wervelkanaalstenose en een nekhernia eigenlijk het zelfde is.

    Nu had ik telefonische contact met de neurochirurg en die wilt me snel opereren en niet dat ik 6 maanden gaat wachten. Nu staat er in Mei een afspraak met hem en dan gaat die me zeggen dat ik niet bang hoeft te zijn.  Maar waarom opereren als ik de symptomen niet heb??

    Wat als me gevoel in mijn vingers/handen en voeten niet daardoor is?? Ik heb totaal geen ene pijn.
    Ik voel zelfs lichte verbeteringen want kon mijn veters genees vast maken en nu wel weer.

    Ik ben een man van bijna 55 en las/hoorde dat een nekhernia normaal is van mijn leeftijd maar omdat de meeste geen pijn hebben wordt dit niet opgemerkt.

    Mijn dank is alvast heel groot.

    Reageer
    #2

    Hallo,

    Ik begrijp niet helemaal goed wat uw vraag is, maar ik zou in uw geval een second opinion vragen bij een andere neuroloog, voor ik mij liet opereren.

    Tegenwoordig is men erg terughoudend met het opereren van een hernia, deze chirurg komt wel heel enthousiast over. Over het algemeen wordt er pas bij hele ernstige pijnklachten of uitval geopereerd.

    Ik zou de scans door een andere neuroloog laten beoordelen en vragen of er verder onderzoek naar de klachten in handen en voeten gedaan kan worden. Om te kijken of dit echt vanuit de nek komt of toch een andere oorzaak heeft.

    Overleg eens met uw huisarts om in een ander ziekenhuis of kliniek een second opinion te laten doen.

    Reageer
    #3

    Wat een nare situatie. En het zijn inderdaad toch echt 2 verschillende diagnoses, dus de huisarts heeft het niet juist.

    Waarschijnlijk vanwege de ernst en uitval wil men opereren. U heeft gelijk daar goed over na te denken aangezien er soms erge pijn dóór een ingreep kan komen, zeker bij littekenweefsel.

    Als u ermee kunt leven, zou ik alleen willen weten, als ik u was, of er risico's zijn aan niet opereren.
    Chirurgen willen soms graag snijden. Maar u bent de baas. Zonder pijn zou ik er zelf niet over peinzen tenzij er kans is op bv verlamming ofzoiets.

    Wat de corona aangaat en de relatie met klachten, geen idee. Ik heb zelf al jaren 2 hernia's op c5-c7. 1 was extreem pijnlijk, de ander nooit. Nooit geopereerd, wel soms klachten als ik mijn nek naar achteren doe. Dus daar let ik op.

    Reageer
    #4

    Suus# Mijn vraag is door u al beantwoord, maar als ik mijn bericht nu leest dan zou ik het ook niet begrijpen.
    Ik vond dat de chirurg mij al te graag wilt opereren. Als ik dan zeg dat ik totaal geen last had dat die dan iets anders ging verzinnen om mij toch te opereren.

    Alias# U schreef: waarschijnlijk vanwege de ernst en uitval.
    Uitval heb ik niet echt. Ok ik loop iets moeilijker en dingen vastpakken is nu gevoeliger zoals een wasknijper indrukken, maar verder gaat het goed. Ik kan mijn nek gewoon naar achteren doen zonder het me pijn doet.

    Als ik het goed lees dan is de pijn eens tuk minder nu?
    Ik heb de foto`s gezien en ziet er wel ernst uit, maar wie ben ik nou? De chirurg maakte het naar mijn mening nog erger door te zeggen dat als ik een ongeluk krijg of dit en dat, maar dat kan ook bij u gebeuren.

    ik ga nu zeker een second opinion vragen.

    Bedankt beide.

    Reageer
    #5

    Heb vreselijk spijt van de nekstenose operatie.Heb al anderhalf jaar vreselijk pijn en kan mijn nek bijna niet meer draaien en fietsen op mijn racefiets is onmogelijk
    Manuele therapie helpt iets.
    Bedenk welk risico je loopt.
    Was kern gezond maar nu een zoekend persoon na de oorzaak van de problemen

    Reageer
    #6

    Ik heb deze week net uitslag van de MRI, Cervicale stenose op degeneratieve basis met met kleine myelopathiehaard op C5/6 en forminale stenose rechts op C5/6,en C6/7 en foraminale versmalling op C5/6. Dinsdag belt de neuroloog wat er gaat gebeuren. ( kon de uitslag al.zien in mijn gegevens). Zelf denk ik dat het opereren wordt. Wie heeft ook zoiets meegemaakt ?

    Reageer
    #7

    Zelf ook meegemaakt ben 2 x geopereerd zowel achter als voor ook myelopathie aanwezig ,jaren klachten gehad maar men kon het niet vinden slordige neuroloog doordat ik te laat was blijvende klachten aan overgehouden

    Reageer
    #8

    Handen- en voetenproblematiek blijkt bij mij reuma. Daarvoor loop ik bij reumatoloog. Heb ook nekhernia maar men behandelt dat binnenkort met een medicijninjectie en Pulsed RF v.d. zenuwwortel.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Nekhernia/cervicale wervelkanaalstenose.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief