Vetbult in gezicht

  • #1

    Hi!

    Ik heb nu sinds zo'n 3 maanden een harde bult in mijn gezicht, net achter het jukbeen. Omdat ik er graag van af wil ben ik ben er recent voor naar de huisarts geweest. Nu is deze tot de conclusie gekomen dat het waarschijnlijk een vetbult is (goedaardig dus). Omdat het in het gezicht zit leek het de huisarts verstandig om dit chirurgisch in het ziekenhuis te laten verwijderen omdat ze daar het litteken dat zou ontstaan minder zichtbaar kunnen maken.

    Nu ben ik bang voor het litteken dat kan ontstaan. Heeft iemand hier ervaring mee? Hoe zal het litteken er uit ziet? Groot?

    Daarnaast, omdat ik het dan via het ziekenhuis doe, zullen er kosten aan verbonden zijn? Heeft iemand enig idee wat deze kosten zijn? Hoeveel daarvan moet ik zelf betalen (eigen bijdrage, eigen risico)?

    Alvast bedankt! 🙂

    Reageer
    #2

    Hoi,

    Je huisarts verwijst je juist door om te voorkomen dat je een litteken gaat krijgen.
    Een (waarschijnlijk plastisch) chirurg zorgt er voor dat het litteken minimaal zal worden.
    Hoe groot is zo niet te zeggen, dat hangt af van de grootte van de bult en de manier waarop deze te verwijderen is. Dat kan de chirurg je pas vertellen nadat hij/zij je gezien heeft.

    Een operatie,want dat is het, in een ziekenhuis wordt door je zorgverzekering volledig vergoed als het ziekenhuis een contract heeft met jou zorgverzekering. Wel kost je je eigen risico als je dat nog niet verbruikt hebt.
    Hoe hoog jou eigen risico is,kun je in je polis terug vinden.

    Reageer
    #3

    Hoi Tim,

    Ik ga je iets heel duidelijk zeggen, en het is uiteraard volledig aan jou wat je ermee doet.
    Maar ik doe het omdat dit juist in een ziekenhuis cosmetisch gezien totaal mis kan gaan.

    Plastisch chirurgen in een ziekenhuis gebruiken niet de laatste technieken die bekend zijn om dit mooi te doen. Dat komt omdat zij puur gericht zijn op ingrepen vanuit medische oorzaak.

    Er is daarbij ook VEEL meer ervaring hoe iets cosmetisch mooi eruit laten zien bij een plastisch chirurg die puur daarop gericht is. Er zijn meerdere klinieken die plastisch chirurgen hebben die dit juist als specialisme hebben. Cosmetische plastische chirurgie.

    Qua kosten zal het niets uitmaken waar je heen gaat, omdat een vetbult geen medische noodzaak is. Dat het in het ziekenhuis kan worden weggehaald, zegt daarin niets.

    Wat ik je echt op het hart wil drukken, is dat je geen plastisch chirurg op haar/zijn blauwe ogen gelooft dat ze hier ervaring mee hebben. Vraag alsjeblieft naar foto's waarin ze hun expertise laten zien. Of kijk op zorgkaart nederland of internet of die plastisch chirurg hier wel om bekend staat en dit vaak uitvoert.

    De reden dat ik dit zeg, is omdat ik vorig jaar wél in het ziekenhuis door 'de beste' plastisch chirurg met de meeste ervaring ben geopereerd. Ze heeft verouderde technieken gebruikt en echt enorme schade aangericht, waar ik tot de dag van vandaag ELKE nacht van wakker lig en overdag somber van ben. Het komt nooit meer goed, en het houdt me elke dag bezig.
    Het ziekenhuis vond het eerst verdrietig voor me, maar later zeiden ze keihard dat zij dit niet hebben gedaan. Dat terwijl het echt lelijk is.

    Deze ingreep was wel op medische indicatie en dus volledig vergoed. Maar ik had dit NOOIT gedaan als ik wist dat men zo weinig expertise had gehad voor hoe het eruit zou gaan zien. Terwijl men zei dat deze arts het meest ervaren was, zei dat eigenlijk niets omdat ze het vergeleken met artsen in hun eigen ziekenhuisteam. Niet met de echt ervaren plastisch (cosmetisch) chirurgen die dit dagelijks uitvoeren.

    Een plastisch chirurg die hierin gespecialiseerd was, had me misschien 2000€ gekost. En dan had ik nu niet zoveel pijn gehad en een totaal uiterlijk dan ik OOIT had gewild. Ik overdrijf niet, ik walg ervan.

    Wees ajb voorzichtig! Denk eraan dat het je gezicht is. Dat moet heel mooi worden gedaan, en daar zijn plastisch chirurgen in een ziekenhuis gewoonweg niet in gespecialiseerd.

    Reageer
    #4

    Oja, nog als aanvulling: ik had een grote ingreep, dus kosten zijn heel anders dan een vetbult weghalen.

    Reageer
    #5

    @ alias 09:16 uur
    Ik ben het absoluut niet eens met je opmerking over cosmetische chirurgen en dan vooral het generaliseren daarvan.
    "Plastisch chirurgen in een ziekenhuis gebruiken niet de laatste technieken die bekend zijn om dit mooi te doen. " dit is pure laster. Dit kun jij namelijk niet voor alle plastisch chirurgen in Nederland beoordelen. En ze worden wel degelijk bijgeschoold wat nieuwste technieken betreft.
    "en daar zijn plastisch chirurgen in een ziekenhuis gewoonweg niet in gespecialiseerd." Ook dit is laster en vooral compleet uit de duim gezogen.
    Dat jij (helaas) een slechte ervaring had, wil niet zeggen dat alle chirurgen slecht zijn.

    Reageer
    #6

    Ik sluit me bij John aan.

    Ik ken meerdere mensen die kleine operatie's bij een plastisch chirurg in een ziekenhuis hebben ondergaan en daar vrijwel onzichtbare littekens aan overgehouden hebben.

    Jij hebt heel veel pech gehad,maar om dat alle plastisch chirurgen in ziekenhuizen nou aan te rekenen?

    Een vriendin van me heeft een heel lelijk en pijnlijk litteken overgehouden aan een operatie door een chirurg in een privé kliniek,dus ook daar gaan soms dingen mis!

    Reageer
    #7

    Ik heb geen naam van een ziekenhuis genoemd, dus gaat een wetsartikel zoals laster helemaal niet op.

    Het is aan TS wat hij met antwoorden doet. Ik waarschuw alleen dat een cosmetisch chirurg zo'n ingreep veel (VEEL) vaker doet dan een ziekenhuis plastisch chirurg. En dat het met een gezicht echt mooi moet gebeuren. Dat denk ik dan.

    Die cijfers qua hoe vaak ingrepen worden gedaan, zijn overigens na te vragen. Dat was ook mijn advies, en ook bij een cosmetisch chirurg: vraag naar de ervaring en kijk liefst naar waarderingen of eerder werk.

    Maar zelfs met gezond verstand is te bedenken (ook voor mij achteraf) waar ziekenhuis plastisch chirurgen zich met name op richten: medisch noodzakelijke ingrepen die daardoor niet per se mooi hoeven uit te pakken.

    En ja, technieken waren in mijn geval verouderd en de ingreep zeer ondeskundig uitgevoerd. Maar het ziekenhuis stelt nog steeds dat ze het altijd zo doen. Altijd, dus dat doen ze niet alleen bij mij zo.

    Just saying...

    Reageer
    #8

    Het is gewoon niet waar wat je zegt! Je scheert alle plastisch chirurgen over een kam. En het ging ook niet over een wetsartikel. Lasteren kan ook zonder wetsartikel.
    Medische noodzakelijk ingrepen worden door chirurgen gedaan. Als ingrepen cosmetische gevolgen hebben wordt daar een cosmetisch chirurg bijgehaald. En dat is dan om schade en littekenvorming daar waar mogelijk zoveel mogelijk te vermijden en tegen te gaan. En dan is het nog maar de vraag of het bij jou anders had gekund. Maar daar kan ik niet over oordelen. Sommige operaties zijn eenvoudig niet te coveren en laten vervelende littekens na. En dat heeft dan niks met de kennis van de chirurg te maken, maar met de aard van de ingreep.
    En je hebt het nog steeds over een bepaald ziekenhuis! Maar jij veroordeelt alle cosmetische chirurgen in Nederland in alle ziekenhuizen.
    Nogmaals: het is erg vervelend voor je als het bij jou mis is gegaan. Maar daarmee kun je dan vervolgens niet alle cosmetische chirurgen in Nederland "aan de galg hangen".
    En dat is dan meteen het einde van discussie hierover.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het gaat om een bult ongeveer de grootte van de gemiddelde muggenbult. Ik heb geen idee of dat zorgt voor een groot litteken oid. Ik ben gewoon bang dat het er straks niet goed uit ziet waar ik de rest van me leven mee moet lopen. Weten jullie of ik ergens vergelijkbare voorbeelden kan zien?

    Reageer
Reageer op: Vetbult in gezicht


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief