Langzame groei lymfeklieren

  • #1

    Hallo
    Ik kamp al ruim een half jaar met keiharde submandibulaire lymfeklieren (onder de kaak). Er is voor ongeveer drie maand geleden een echo gemaakt die aantoonde dat de kortste as 6mm was van de grootste klier. Vorige week een MRI scan gehad en hieruit bleek dat de grootste nu een kortste as van 9mm heeft. Ietwat gegroeid dus. MRI toonde aan dat de lymfeklieren niet kwaadaardig zijn. Enorm blij mee natuurlijk, maar nu vraag ik mij af wat de oorzaak hiervan wel kan zijn. De KNO arts kon mij hier geen duidelijkheid in geven. Is hier een ervaringsdeskundige aanwezig die hier meer wat weet?

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Iemand? @John misschien?

    Reageer
    #3

    Er kunnen verschillende oorzaken zijn. Een eerder doorgemaakte infectie bijvoorbeeld, of problemen met tanden/kiezen. Scheerwondjes, acne of gewoon aanwezige lymfkelieren. Dat komt wel eens voor. Belangrijk is in ieder geval wel om er vooral vanaf te blijven

    Reageer
    #4

    Problemen met het gebit zijn uitgesloten door de tandarts. Bij eerder doorgemaakte infecties of gewoon aanwezige klieren is het ook normaal dat ze langzaam groeien over een langere periode, en keihard zijn als een kleine knikker? Ik zit er bijna nooit aan.

    Door de onduidelijkheid van de arts ben ik toch een beetje aan het googlen gegaan, hier uit moet ik vrezen voor het ergste. Maar dat staat gelukkig niet in lijn met de MRI uitslag.

    Reageer
    #5

    Het komt vaker voor dat klieren langere tijd aanwezig blijven. En dat is lang niet altijd meteen iets ernstigs. De scan geeft in ieder geval niets aan.

    Reageer
    #6

    Ik ga er ook niet van uit dat het iets ernstigs is hoor. Is het ook normaal dat de klier groeit over een langere tijd bij een lang aanwezige klier, en keihard is?

    Of kan het verschil in de korte as tussen het MRI en echo beeld te verklaren zijn doordat de klieren op een MRI anders bekeken kunnen worden? In mijn ogen kan de klier op een echo maar van één kant bekeken worden, terwijl je op een MRI meerdere hoeken kan bekijken, zoals bijv de bovenkant. Of heb ik het helemaal mis?

    Reageer
    #7

    die vraag kan ik helaas niet beantwoorden.

    Reageer
Reageer op: Langzame groei lymfeklieren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief