Bultje achterin de nek

  • #1

    Hoi

    Vraagje kan een fysiotherapeut of een osteopaat het verschil voelen tussen een verdikte / harde spier ( knoop) of een bultje of verdikking in de nek die er niet zou horen te zitten en dus wat anders zou kunnen zijn dan een spier.

    Reageer
    #2

    Ja dat kan

    Reageer
    #3

    Ik bedoel dan zeg maar of ze het verschil kunnen voelen tussen een spierknoop of triggerpoint of bij een opgezette lymfeklier of een andere knobbel verdikking die er niet moeten zitten.

    Reageer
    #4

    Lymfeklieren zitten op andere plekken dan spierknopen en triggerpoints,het zou dus niet best zijn als ze dat verschil niet zouden kunnen herkennen......

     

    Reageer
    #5

    Dus ze kunnen ook het verschil voelen tussen een spierknoop of triggerpoint en een knobbel of verdikking die anders aanvoelt zeg maar en dus wat anders zou kunnen zijn dan een spierknoop of triggerpoint?

    Reageer
    #6

    Daar mag je bij een erkende fysiotherapeut van uit gaan

    Reageer
    #7

    Oke dankje dat stelt gerust.
    Het is zeker een erkende therapeut

    Reageer
    #8

    De bult die ik voel aan de zijkant/ achterkant van mijn nek plopt zeg maar onder mijn vingers weg als ik hem heen en weer beweeg is dit dan een spierknoop/ triggerpoint in de spier of is dat een vergrote lymfeklier?
    Ook kan ik de bult het beste voelen als ik mijn nek aanspant door met mijn hoofd naar beneden te kijken of mijn hoofd te kantelen zeg maar.
    En als ik mijn vinger op de bult houd en mijn hoofd dan draai dan plopt het onder mijn vinger door is dit dan een opgezette lymfeklier of een spierknoop?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik zou het zo helaas niet kunnen zeggen

    Reageer
    #10

    Oke kan een fysiotherapeut en een osteopaat wel voelen wat het zou kunnen zijn een spierknoop of een opgezette lymfeklier bijv.
    Of een andere soort bult die er niet zou moeten zitten zeg maar

    Reageer
    #11

    Daar zou je eigenlijk toch mee naar de huisarts moeten gaan

    Reageer
    #12

    Oke dus een fysio kan niet het verschil voelen tussen een opgezette lymfeklier en een spierknoop of andere verdikking wat er niet hoort te zitten?

    Reageer
    #13

    Daar is een fysio niet voor maar de huisarts. Ik neem aan dat hij/zij het verschil wel kan voelen

    Reageer
    #14

    Oke dus als een fysio mijn nek masseert en zij komt een andere verdikking tegen wat geen spier of spierknoop is dan zal ze het verschil niet opmerken?

    Reageer
    #15

    Daar kan ik geen antwoord op geven. Ik weet niet wat de fysio wel of niet ziet of opmerkt

    Reageer
Reageer op: Bultje achterin de nek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief