Verdikking voor oorlel links

  • #1

    2 weken geleden heb ik een bultje ontdekt voor mijn linker oorlel. Kort daarna kreeg ik last van mijn oren en was het een oorontsteking. Ik heb een week antibiotica geslikt, de dokter heeft het bultje gevoeld en zei dat het wrsg door de ontsteking komt en dat ik me geen zorgen moet maken, en het met rust moet laten. Nu ik weet dat daar een verdikking zit ben ik iedere dag ieder uur aan het voelen of het er nog zit.. inmiddels ben ik klaar met mijn kuur. Het bultje voelt in de ochtend dikker en harder, halverwege de dag lijkt het kleiner.. wat is wijsheid.. het doet geen pijn, behalve als ik als een gek loop te betasten 🙂 misschien zit het er al jaren en heb ik het onlangs opgemerkt ik weet het ff niet meer...
    Wat raden jullie mij aan..?

    Bedankt.

    Reageer
    #2

    Ik merk ook dat ik mijn kaken onbewust vaak belast  door spanning enz.. zou dit ook een bult kunnen veroorzaken? Probeer nu meer met rechts te kauwen misschien dat het kan helpen

    Reageer
    #3

    Het zit ongeveer hier

    Bijlagen:
    Reageer
    #4

    Hey,

    Ga eens naar een fysiotherapeut, bijvoorkeur een kaakfysiotherapeut,  en laat naar je kaakspieren kijken.

    Door klemmen met je kaken kunnen die overbelast raken,dan kun je daar idd een bultje krijgen.

    En wat voelen aan je bultje betreft,  luister naar je huisarts en blijf eraf! Door er steeds aan te zitten,maak je de irritatie zelf alleen maar erger!

    Groetjes Suzan

    Reageer
    #5

    Bedankt voor uw reactie. Ik zal eens kijken naar een kaakfysiotherapeut in de buurt. Ik heb de afgelopen weken op google gekeken en ben best wel geschrokken omdat er allerlei info staat over speekselkliertumoren etc..Kan het een tijd duren dat zo een verdikking  weg gaat? Wanneer is het volgens u verstandig om contact op te nemen met de huisarts?

    Reageer
    #6

    Hey,

    Google moet je niet naar kijken, daar gaan ze gelijk van het ergste uit?

    Je was toch al bij je huisarts geweest? Als die zegt dat het niks ernstigs is, kun je daar rustig op vertrouwen hoor.

    En zolang je de oorzaak niet weghaalt, dus klemmen met je kaken en friemelen eraan, zal het bultje ook niet weg gaan. Als je eerst eens naar de fysio gaat, zal die het wel aangeven of je er weer mee naar de huisarts moet of dat hij/zij het zelf behandelen kan. Als kaakklemmen idd de oorzaak is, kan de fysio je zeker tips geven bij geven.

    Reageer
    #7

    Ik heb een angststoornis en krijg de ergste scenarios in mijn hoofd.... durf niet meer naar de kaakfysio of huisarts... zal ik het anders aankijken een paar weekjes en proberen niet aan te zitten 🙁 ik word een beetje gek van mijzelf....

    Reageer
    #8

    Meneer John.. wat vindt u hier van? 🙁

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik denk dat je het antwoord van meneer John zelf al wel weet......

    Dat je in ieder geval niet moet googlen en met je angststoornis naar een psycholoog zou moeten gaan. En met je lichamelijke klachten naar de fysio. Want meer kun je er eigenlijk niet van vinden of aan doen?

    Reageer
    #10

    Ik mag ook om zijn mening vragen toch?
    het is niet leuk om met deze angst rond te lopen, en zoals ik al aangeef naar een specialist gaan vind ik ook eng.. bij een psycholoog word ik momenteel al behandeld met emdr. Ik ben 10 jaar geleden mijn moeder op jonge leeftijd verloren aan uitgezaaide kanker, vandaar mijn gepieker.

    Reageer
    #11

    Tuurlijk mag je die vragen. Maar je zult zelf van binnen het antwoord ook al weten.

    En juist als je bang bent voor iets ernstigs,moet je het laten onderzoeken. Om uit te sluiten dat het iets ernstigs is. Dan geeft dat weer rust.

    En als het wel ernstig zou zijn ( wat je huisarts al heeft uitgesloten, anders had die je wel doorgestuurd ) kun zo snel mogelijk behandeld worden. Wat niet gebeurt als je onderzoek uit de weg gaat.

    Dus in beide gevallen is het handig om gewoon even langs de fysio te gaan.

    Reageer
    #12

    Ik ben het helemaal met Suzan eens

    Reageer
    #13

    Oke.. maar het kan dus een tijd duren voordat een speekselklier zwelling verdwijnt..?  De huisarts gaf aan dat het geen lymfeklier was; of een spier of een ontstoken klier zei ze..

    Reageer
    #14

    D at kan zeker een tijd duren. Vooral als je er teveel aan zit

    Reageer
    #15

    Is het normaal dat het in de ochtend ook dikker aanvoelt ?

    Reageer
Reageer op: Verdikking voor oorlel links


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief