Langdurig keelpijn

 • #1

  Ik zoek even een plek om mijn situatie te schetsen, misschien hebben jullie tips.

  Rond eind augustus vorig jaar kreeg ik keelpijn, dit werd vergezeld door een grote afte die enkele weken later verscheen. De bloeduitslagen gaven aan wat verhoogde ontstekingswaarden maar niet verontrustend, de 2e keer bloedprikken een tijd later zag er goed uit. De dokter gaf aan dat ik wss een virus heb gehad en dus een flinke keelontsteking. Nou ben ik een roker dus meer dan dat ik hiermee moest stoppen kreeg ik niet te horen .

  Enkele weken later toch een afspraak gehad bij de KNO arts. Na wat voel en kijkwerk de zelfde conclusie, je bent herstellende van die keelontsteking er is nu niks te voelen of te zien (icm roken kan dit lang duren). Dit was in december.

  Nu zitten we in februari en nog steeds regelmatig pijnlijk bij slikken en zo nu en dan steken in mijn oor. Na overleg met de dokter ditmaal nogmaals te horen gekregen dat ik niet aan iets ergs moest denken maar het herstel icm gespannen spieren in dezelfde regio moest ik denken aan een fysio gespecialiseerd in keel/hals regio en stoppen met roken. Hij wilde mij niet doorverwijzen voor bv. een scan ook al zou mij dat gerust stellen, hij vond dat niet nodig. Zit nu in dubio of ik nu weer twee weken verder wederom contact moet opnemen of dat ik mij erbij neer moet leggen en afwachten.

  Reageer
  #2

  Wacht nog even 2 weken en anders weer contact opnemen als je er ongerust over bent. Maar een scan in deze tijden alleen maar voor de geruststelling gaat er niet komen als een arts daar niet echt een noodzaak voor ziet

  Reageer
  #3

  Dat is ook precies de reden waarom ik het telkens afwacht. Er zit niks anders op, vond alleen een half jaar deze klachten wel erg lang dan wordt je er moedeloos van. Ik zal weer even afwachten.

  Reageer
Reageer op: Langdurig keelpijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief