Hoorbare knak in nek

  • #1

    Hallo,

    Heb nu enige tijd last van een knak in de nek als ik mijn hoofd naar links of rechts draai. Deze knak is hoorbaar voor degene die bijvoorbeeld naast me in een auto zit.

    Iemand enig idee wat dit kan zijn? Bwn uitbehandeld bij de fysio en ook m'n huisarts weet het niet.

    Ben heel bang dat het iets inderliggends is en er misschien iets klem zit.

    Het knakken doet geen pijn maar ik voel het wel. Ben benieuwd of dit voor irmand herkenbaar is en er iets aan gedaan kan worden.

    Reageer
    #2

    Inderliggends moet onderliggends zijn. ๐Ÿ™‚ En irmand iemand.

    Reageer
    #3

    Iemand?

    Reageer
    #4

    Hey,

    Wat voor behandeling heb je bij de fysio gehad? Had hij of zij een verklaring voor het knakken? Mijn rug knakt soms bij bepaalde bewegingen,maar volgens mijn fysio zijn dat gewoon de gewrichtjes, vergelijk het met een vinger die soms knakt.Zolang een knak geen pijn veroorzaakt en je het niet zelf steeds opwekt, kan het niet veel kwaad. Als het wel pijn doet, kan het wel verstandig zijn verder onderzoek te laten doen.

    Heb je al een foto's laten maken of een scan?

    Als er iets klem zou zitten,zou je dat waarschijnlijk wel voelen. Beknelde zenuwen doen echt enorm veel pijn!

    Groetjes Suzan

    Reageer
    #5

    Hoi Suzan,

    Dank je wel voor de reactie.

    Ik ben bij een 'kraker' geweest, maar dat mocht niet baten. Vervolgens ben ik bij een andere fysio onder behandeling geweest en kreeg ik oefeningen mee om m'n spieren te versterken. Het schijnt dat m'n houding niet goed is en ik daardoor ietsje schuin sta. Dit kan de knak veroorzaken.

    De dokter weet het ook niet, en hij zegt inderdaad dat ik me geen zorgen hoef te maken zo lang het geen pijn doet. Was ook bang dat er misschien ooit een ader vast zit (lang leve het internet), maar daar hoefde ik niet bang voor te zijn. Die maakt het echter niet minder vervelend.

    Bij elke beweging die ik maak met m'n nek, knakt het. Als ik naar links en naar rechts kijk tijdens het autorijden, is het elke keer een knak. Zelfs als ik me omdraai in m'n slaap, knakt het.

    Volgens de huisarts is een scan niet nodig. Ikzelf zoek gewoon naar een verklaring, omdat ik van de een op de andere dag wakker werd met een knak, zonder iets raars gedaan te hebbben...

    Reageer
    #6

    Hey,

    Lastig als de dokter het ook niet weet wat het precies is.
    Maar wel fijn dat er in elk geval niet aan iets ergs gedacht wordt. Dan zou je ook zeker doorverwezen zijn. En dokter Google gaat idd vaak gelijk van het ergste uit?

    Helpt het ook niet als de fysio je spieren goed los maakt en los houdt? Niet kraken, maar echt de spieren in je nek en rug bedoel ik dan. Bij mij knakt het dan iets minder,heb ik het idee.

    Reageer
Reageer op: Hoorbare knak in nek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief